Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    RSS

    Blog

    Márton-napi szokások, ételek, receptek: készülj fel a böjtre!
    (0) Márton-napi szokások, ételek, receptek: készülj fel a böjtre!
    A Márton-naphoz számos népszokás, étel és ital tartozik. Szinte kötelező a lakoma, az ünnephez tartozó receptek elkészítése. A hagyomány szerint ugyanis ez az utolsó ünnepnap a karácsony előtti 40 napos böjt előtt. Érdemes tehát minél többet fogyasztani, és még az sem okoz gondot feltétlenül, ha a kelleténél kicsit több bort iszunk. Honnan is ered a hagyomány? Miért eszünk ludat, és miért szokás újborral koccintani? Hogyan ünnepeljük meg, és milyen ételeket tálaljunk a vendégeknek? Márton-napi népszokások, receptek és minden, amit tudni érdemes.
    Liba rilett - recept
    (1) Liba rilett - recept
    A picit bonyolultan hangzó, francia pástétom valójában egy jófajta sült husi, amit teljesen puhára, omlósra sütünk (lassan, alacsony hőfokon konfitálunk) jó adag zsiradékban, és azzal együtt zárjuk be egy helyes, kis befőttes üvegbe. Így sokáig eláll a kamrában vagy a hűtőben, viszont könnyedén okoz függőséget, ezért észrevétlenül hamar ürülnek ezek az üvegcsék. Karamellizált hagymával vagy savanyú uborkával, pirított bagetten tálalva mennyei csemege Márton nap alkalmából. Természetesen ne felejtsünk el mellé kínálni egy friss, fehér újbort, ahogy azt a hagyományok is megkívánják.
    Tejszínes, fehérboros gombaleves - recept
    (0) Tejszínes, fehérboros gombaleves - recept
    Igazi őszi, borongós, ködös napokra is kiváló a gombaleves, ami 100%-ban felmelegíti a lelkünket is. A fehérbornak és a sok hagymának köszönhetően nyomokban megidézi a francia hagymaleves ízvilágát, és fűszerezésében az erdő hangulata is egy csöppet megelevenedik. Az utolsó fázisban hozzáadott tejszíntől pedig az egész leves simogatóan lágy és kedves lesz.
    Halloweeni recept ötletek
    (0) Halloweeni recept ötletek
    Minden szülő tegye a szívére a kezét, és mondja azt, hogy a sok cukortól, csokitól és édességtől majd jóllaknak a gyerekek. Vagy éppen maguk a felnőttek, vendégeink. Jól tudjuk, hogy ez nem így van. Ahhoz pedig, hogy igazán teljes, és egészségesebb is legyen a halloween, érdemes beiktatni a speciális recepteket. Nagyon fontos továbbá, hogy ne együnk és kínáljunk fel dísztököt, és ne keverjük össze az ehető sütőtökkel.
    Sütőtökös, sajtkrémes muffin - recept
    (0) Sütőtökös, sajtkrémes muffin - recept
    A sütőtökben nemcsak az a csodálatos, hogy sokoldalúan felhasználható, nagyon egészséges, finom és szépséges, hanem elképesztően jó textúrát ad a süteményeknek. Így fordulhat elő az, hogy a nemcsak nyomokban sütőtököt tartalmazó sütik szuperszaftosak, és omlósak. Ez a designos, és vidám sütőtökös muffin napokig puha marad, és ínycsiklandó, márványos krémsajtréteg lapul a belsejében. Próbáljátok ki a hosszú hétvége alatt!
    Pirított csirke paradicsomos spagettivel - recept
    (0) Pirított csirke paradicsomos spagettivel - recept
    Előfordult már veletek, hogy sokkal több tésztát főztetek, mint amennyit a szósz megkívánt? Ha igen, ha nem, csekkoljátok a legújabb egytálételes receptünket, amiben maradék spagettit sütünk össze csirkemellel, paradicsomszósszal, a tetején friss kecskesajttal, és paprikával. Mennyei és szemet gyönyörködtető, ahogy ezek az ízek egy serpenyőben összetalálkoznak. A receptet persze bátran variálhatjátok bármilyen, a hűtőben maradt finomsággal, zöldségekkel, sajtokkal, tejszínnel. Ez csak egy alapötlet arra, hogyan "újítsunk" fel egy kis megmaradt tésztát.
    Halloweeni szokások: szellemes kísértetek nyomában
    (0) Halloweeni szokások: szellemes kísértetek nyomában
    Valószínűleg mindenki hallott már a halloween ünnepéről. Szellemek, kísértetek, tökfaragás és egyéb rituálék minden mennyiségben. Napjainkban már szinte a világ minden táján hagyomány, de nem volt ez mindig így. Hogyan készüljünk fel? Mit süssünk, főzzünk? Mit viseljünk? Halloweeni szokások és rituálék 2022-ben.
    Rozmaringos szőlő csatni - recept
    (0) Rozmaringos szőlő csatni - recept
    A szőlő csatni könnyedén elkészíthető ínyencség a szőlőszezon méltó záráshoz. Különlegesen lágy ízvilágú, roppant jól csúszik érlelt, camembert és brie sajtok mellé, így előkelő előétel lehet egy ünnepi ebédnél, vagy egy szelet pirított kenyérre kenve, sültek mellé tálalva, kiváló vacsora tipp.
    Mit főzzek hétvégén, olcsón? Egyszerű tippek és ötletek!
    (0) Mit főzzek hétvégén, olcsón? Egyszerű tippek és ötletek!
    “Az vagy, amit megeszel” – szól a mondás, és valóban az egyik legfontosabb kérdés az életben, mit és hogyan eszünk. Álszentség lenne ugyanakkor azt állítani, hogy mindig, minden lehetőség rendelkezésünkre áll. Sőt. Napjainkban különösen érdemes kétszer is átgondolni, hogy tényleg ma is megrendeljük-e azt a pizzát, vagy leugrunk-e a helyi gyorsétterembe. Az egészségügyi hátrányok mellett ez a felfogás pénztárcánkat sem kíméli. Érdemes ezért átgondolni az alternatívákat, és feltenni a kérdést: “mit főzzek hétvégén, olcsón?”
    Krumplimentő receptek, avagy hogyan hasznosítsuk újra a főtt burgonyát
    (0) Krumplimentő receptek, avagy hogyan hasznosítsuk újra a főtt burgonyát
    Krumplifőzéskor érdemes két közepes burgonyával számolni egy felnőttre, azonban így is könnyen előfordulhat, hogy egy-egy köret vagy akár rakott krumpli készítés során marad néhány darab főtt krumpli. Ebben a posztban arra mutatunk 3 tippet, hogyan lehet újrahasznosítani úgy a burgonyát, hogy abból izgalmas előétel, vacsora vagy épp egy designos köret születhessen.

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!