A hüvelyesek jó forrásai a fehérjéknek, a telítetlen zsírsavaknak, a rostoknak, és magas vitamin-, és ásványianyag-tartalommal rendelkeznek. A vegetáriánusok, vegánok étrendjében ideális fehérjeforrásnak számítanak. Zsírtartalmuk alacsony, azon belül is az egészségesebb, többszörösen telítetlen zsírsavak találhatóak meg bennük, ezáltal jól beilleszthetőek zsírszegény diétán élők étrendjébe, fogyókúrába. Mindezek mellett alacsony glikémiás index-szel rendelkeznek.
A hüvelyesek jó forrásai a fehérjéknek, a telítetlen zsírsavaknak, a rostoknak, és magas vitamin-, és ásványianyag-tartalommal rendelkeznek. A vegetáriánusok, vegánok étrendjében ideális fehérjeforrásnak számítanak. Zsírtartalmuk alacsony, azon belül is az egészségesebb, többszörösen telítetlen zsírsavak találhatóak meg bennük, ezáltal jól beilleszthetőek zsírszegény diétán élők étrendjébe, fogyókúrába. Mindezek mellett alacsony glikémiás index-szel rendelkeznek.
A hüvelyesek jó forrásai a fehérjéknek, a telítetlen zsírsavaknak, a rostoknak, és magas vitamin-, és ásványianyag-tartalommal rendelkeznek. A vegetáriánusok, vegánok étrendjében ideális fehérjeforrásnak számítanak. Zsírtartalmuk alacsony, azon belül is az egészségesebb, többszörösen telítetlen zsírsavak találhatóak meg bennük, ezáltal jól beilleszthetőek zsírszegény diétán élők étrendjébe, fogyókúrába. Mindezek mellett alacsony glikémiás index-szel rendelkeznek.
A hüvelyesek jó forrásai a fehérjéknek, a telítetlen zsírsavaknak, a rostoknak, és magas vitamin-, és ásványianyag-tartalommal rendelkeznek. A vegetáriánusok, vegánok étrendjében ideális fehérjeforrásnak számítanak. Zsírtartalmuk alacsony, azon belül is az egészségesebb, többszörösen telítetlen zsírsavak találhatóak meg bennük, ezáltal jól beilleszthetőek zsírszegény diétán élők étrendjébe, fogyókúrába. Mindezek mellett alacsony glikémiás index-szel rendelkeznek.
Élvezeti értéke magas, mivel íze hasonló a hagyományos tésztákéhoz. Kellemes sárga színét a leheletnyi kurkumának köszönheti, állagát főzés után is kiválóan megtartja.
Tésztagyártásra alkalmas Triticum aestivum őrleményt és 8db/száraztészta kilogramm friss, teljes tyúktojást tartalmazó, keveréssel, gyúrással, formázással és szárítással előállított, előrecsomagolt élelmiszer. Nettó tömeg: 200 g
Tésztagyártásra alkalmas Triticum aestivum őrleményt és 8db/száraztészta kilogramm friss, teljes tyúktojást tartalmazó, keveréssel, gyúrással, formázással és szárítással előállított, előrecsomagolt élelmiszer. Nettó tömeg: 200 g
Tésztagyártásra alkalmas Triticum aestivum őrleményt és 8db/száraztészta kilogramm friss, teljes tyúktojást tartalmazó, keveréssel, gyúrással, formázással és szárítással előállított, előrecsomagolt élelmiszer. Nettó tömeg: 200 g
Tésztagyártásra alkalmas Triticum aestivum őrleményt és 8db/száraztészta kilogramm friss, teljes tyúktojást tartalmazó, keveréssel, gyúrással, formázással és szárítással előállított, előrecsomagolt élelmiszer. Nettó tömeg: 200 g
Tésztagyártásra alkalmas Triticum durum őrleményt és ivóvizet tartalmazó, tojás nélküli, keveréssel, gyúrással, formázással és szárítással előállított, előrecsomagolt élelmiszer. Nettó tömeg: 400 g
Tésztagyártásra alkalmas Triticum durum őrleményt és ivóvizet tartalmazó, tojás nélküli, keveréssel, gyúrással, formázással és szárítással előállított, előrecsomagolt élelmiszer. Nettó tömeg: 400 g
Tésztagyártásra alkalmas Triticum durum őrleményt és ivóvizet tartalmazó, tojás nélküli, keveréssel, gyúrással, formázással és szárítással előállított, előrecsomagolt élelmiszer. Nettó tömeg: 400 g
Tésztagyártásra alkalmas Triticum durum őrleményt és ivóvizet tartalmazó, tojás nélküli, keveréssel, gyúrással, formázással és szárítással előállított, előrecsomagolt élelmiszer. Nettó tömeg: 400 g
Tésztagyártásra alkalmas teljes kiőrlésű Triticum durum őrleményt és ivóvizet tartalmazó, tojás nélküli, keveréssel, gyúrással, formázással és szárítással előállított, előrecsomagolt élelmiszer. Nettó tömeg: 500 g
Tésztagyártásra alkalmas teljes kiőrlésű Triticum durum őrleményt és ivóvizet tartalmazó, tojás nélküli, keveréssel, gyúrással, formázással és szárítással előállított, előrecsomagolt élelmiszer. Nettó tömeg: 500 g
Ahogy a neve is mutatja, copfként van összefonva, és így kialakul benne egy kis kövér, harapnivaló rész, amitől a leginkább galuskára emlékeztet. Köretként és egytálételekhez egyaránt felhasználható.
Spirálisan csavart nagyon egyszerű tészta. Viszonylag sokáig kell főzni, mert kevés tojással készül. Olcsó ára miatt is nagy népszerűségnek örvend hazánkban ez az olasz tésztafajta. Kitűnő mákos, diós, vagy grízes tészta készíthető belőle. Zöld (con spinaci) és korpás (tipo integrale) változatban is gyártják.
A csigatészta vagy más néven lúdgégetészta egy régi magyar levesbe való. Zilahy Ágnes az 1892-ben megjelent könyvében a „Valódi magyar szakácskönyvben” így ír a csigatésztáról:”Ez igen jó régi magyar étel tyúkhúslevesbe téve.” Magyar Elek konyhaművészeti írásainak gyűjteményében, „Az Ínyesmester szakácskönyvében” a következő pontos leírást adja a lúdgégetésztáról: „Érdekes, hagyományos, ünnepi levestésztája a vidéki magyar embernek.
A hagyományos penne felszíne sima, cső alakú és a vége rövidre vágott. Vastagsága egy mértékegység, mert van nála vékonyabb és vastagabb. A lisce, rigate és mezzane vékony. A mezze penne rigate, pennoni rigati és pennoni vastag. A penne rigate, pennoni rigati és a mezze penne rigate bordázott felszínű. A penne rigate létezik zöld és korpás változatban is.
A legnépszerűbb olasz tésztafajta, sok más országban is gyártják. Krémes és darabos mártásokhoz is illik. Egy változata a spaghettini amely a spagettinél vékonyabb és tejszínes mártásokhoz való.
A szarvacska tészta rövid, hajlított csőtésztaféle. Általában búzalisztből, tojásból és vízből készítik, de a boltokban kapható gluténmentes, tojásmentes változata is. Főként köretként fogyasztjuk szószos húsok, raguk mellé, de paradicsomos, tejszínes feltéttel, vagy akár reszelt sajttal is ízletes, könnyen emészthető főétel készíthető belőle. Ritkán levesbetétként is használják.
Lisztből, tojásból, kevés vízből készített, sóval ízesített, napon szárított magyar tésztaféle. Készítése, nagysága, színe és felhasználása régiónként változik. A régi időkben a friss tésztát rostán átdörzsölték, majd kézzel gömbölygették, ez azonban meglehetősen munkaigényes és napjainkban a házi tarhonya már inkább reszeléssel készül. Feltételezések szerint a tarhonya Perzsiából került hozzánk, a törökök közvetítésével, maga a tarhonya elnevezés is török eredetű. A tarhonya önálló ételként is szerepelhet, de gyakran köretként készül, például pörköltek mellé.