Lisztből, tojásból, kevés vízből készített, sóval ízesített, napon szárított magyar tésztaféle. A tarhonya önálló ételként is szerepelhet, de gyakran köretként készül, például pörköltek mellé.
A magyarok egyik kedvenc tésztafajtája, akár káposztás, akár édes tésztát főzöl belőle, mindegyik finom lesz! Köretként vagy önállóan is felhasználható! A Durillo durum tészta ráadásul tojás nélkül készült.
Fussili típusú, orsó alakú tészta, melyben az üregeket mintha a szósznak találták volna ki! Gyorsan elkészül, főzési ideje csupán néhány perc! Köretként vagy önállóan is felhasználható! A Durillo durum tészta ráadásul tojás nélkül készült.
Élvezeti értéke magas, mivel íze hasonló a hagyományos tésztákéhoz. Kellemes sárga színét a leheletnyi kurkumának köszönheti, állagát főzés után is kiválóan megtartja.
Ahogy a neve is mutatja, copfként van összefonva, és így kialakul benne egy kis kövér, harapnivaló rész, amitől a leginkább galuskára emlékeztet. Köretként és egytálételekhez egyaránt felhasználható.
Olaszul (capellini)és angolul is angyalhajnak hívják. Húslevesbe főzik, mindig lelóg a kanálról. Vastagabb cérnametélt a fedelini. Igazán hajszálvékony formája a tagliolini. Sáfránnyal színezve és ízesítve is létezik, a sáfrányos capellini, amely ideális halas mártáshoz vagy tenger gyümölcseihez. Régen a háziasszonyok képesek voltak teljes egészében kézzel elkészíteni ezt a népszerű tésztafajtát.
A csicseriborsó tészta magas fehérje tartalmú termék.
Mivel élelmi rostokban gazdag támogatja emésztésünk.
Több ásványi anyagot (vas, magnézium, cink, kalcium) és vitamint (karotin, B1, B6,
E vitamin, folsav ) tartalmaz.
A hajdina zsírmentes, sok benne a B1-, B2-, C-, és E-vitamin, gazdag fehérjeforrás, emellett cinket, rezet, mangán, magnéziumot és kalciumot is tartalmaz.
Jótékonyan hat a koleszterin szintre, maga rosttartalmának köszönhetően az emésztést is támogatja, valamint segíti a zsírégetés folyamatait.
A zsemlekocka fogyasztható levesbetétként, mivel növényi zsírban át van sütve így nem ázik el, saláták ízletes kísérőjeként (pld.:cézár saláta) vagy akár ropogós snackként.
Tápértéke igen magas, sok fehérjét tartalmaz.
Lassan lebomló szénhidrátforrás, sok rosttal, így cukorbetegek és
fogyókúrázók számára is javasolható.
Minden esszenciális aminosavat tartalmaz.
Lúgosító hatású. Vitamindús és tápláló.
A vöröslencse kiváló tápértékű, magas fehérje tartalmú alapanyag. Rostban gazdag, omega-3 és omega-6 zsírsavakat és hasznos ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz.
Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!
Szolgáltatásaink minőségének folyamatos magas szintű biztosításához a weboldalon sütiket használunk, a böngészéssel hozzájárulsz a sütik használatához.