Középnagy, vagy nagy (170-200 g), gyümölcse lapított gömb alakú, középen hasas, a felület csaknem teljes felületét élénkpiros mosott fedőszín borítja. Fehéressárga húsa, nagyon lédús, édes-savanykás, enyhén fűszeres. Tárolhatósága kiemelkedően jó.
Középnagy vagy nagy, zöldessárga, édeskés, kellemes ízű, enyhén savas, aromás, illatos, kiemelt jelentőségű fajta, 6 hónapig tárolható, a világ legelterjedtebb fajtája.
Az egyik legkedveltebb magyar gyümölcs az őszibarack. Lédús, zamatos, ráadásul csökkenti a vérnyomást, jót tesz a szívnek és az érrendszernek. Magas a C-vitamin tartalma. továbbá B-vitamin- és biotin-tartalmuknál fogva a sárga húsú fajták kiváló haj- és bőrszépítők is.
Magas rost és ásványi anyag tartalmának köszönhetően, az emésztésjavító szőlő az egyik leghatásosabb salaktalanító és méregtelenítő. 73%-a víz, ennek ellenére a jóllakottság érzését kelti: ballasztanyagai a bélrendszerben megduzzadnak, ezzel is serkentve a bélműködést. A puffadás és szorulás is könnyebben megszűnik, ha szőlőt fogyasztunk. A lapos has sem lesz elérhetetlen vágyálom, ha étrendünkbe beépítjük ezt a bogyós gyümölcsöt. A szőlő az egyik legfinomabb és leghatékonyabb lúgosító gyümölcs. Segít helyreállítani a sav-bázis egyensúlyt, ezért lúgosító kúra idején kifejezetten ajánlott a fogyasztása.
Magas rost és ásványi anyag tartalmának köszönhetően, az emésztésjavító szőlő az egyik leghatásosabb salaktalanító és méregtelenítő. 73%-a víz, ennek ellenére a jóllakottság érzését kelti: ballasztanyagai a bélrendszerben megduzzadnak, ezzel is serkentve a bélműködést. A puffadás és szorulás is könnyebben megszűnik, ha szőlőt fogyasztunk. A lapos has sem lesz elérhetetlen vágyálom, ha étrendünkbe beépítjük ezt a bogyós gyümölcsöt. A szőlő az egyik legfinomabb és leghatékonyabb lúgosító gyümölcs. Segít helyreállítani a sav-bázis egyensúlyt, ezért lúgosító kúra idején kifejezetten ajánlott a fogyasztása.
A sárgadinnye édes ízű és illatú, lédús gyümölcs. Általában nyersen fogyasztjuk, nyáron igazi szomjoltó ugyanis rendkívül magas a víztartalma. Vitamin, béta-karotin és ásványi anyag tartalma igencsak magas, így számos jótékony hatással rendelkezik.
A sárgadinnye édes ízű és illatú, lédús gyümölcs. Általában nyersen fogyasztjuk, nyáron igazi szomjoltó ugyanis rendkívül magas a víztartalma. Vitamin, béta-karotin és ásványi anyag tartalma igencsak magas, így számos jótékony hatással rendelkezik.
Az avokádóban 20 féle vitamin és ásványi anyag található. Egy 100 grammos gyümölcs többek között tartalmazza a napi ajánlott K-vitamin mennyiség 26, C-vitamin 17, B5-vitamin 14 és B6-vitamin 13 százalékát. Az avokádó a létező egyik legzsírosabb növényi étel, azonban nem akármilyen zsírokat tartalmaz. Nagy részük olajsav formájában van jelen a gyümölcsben, mely gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Az avokádóban található zsírok ezenkívül kevésbé hajlamosak a hőhatások általi oxidációra, így az avokádó olaj egy igen egészséges és biztonságos választás az otthoni főzéshez is.
A nyers kiwi egy aktinidin nevű enzimet tartalmaz, amely segít a szervezetünknek a fehérjék megemésztésében. Éppen ezért egy kiadós, sok húst tartalmazó ebéd után remek uzsonna lehet. Ezen felül magas rosttartalmának köszönhetően segít megakadályozni a székrekedést és a fokozott gázképződést egyaránt. Nagyon sokat segít továbbá a szervezet méregtelenítésében is, így ha hetente tartunk egy-egy gyümölcsnapot, akkor mindig érdemes sok kiwit is fogyasztani.
Az aszalt vörös áfonya tipikusan az a gyümölcs, ami egyszerűen nem hiányozhat sem a kamrád polcáról, sem az ebédlőasztalodra varázsolt fogásokból. A felhasználási módja széles körű, tehát nem muszáj csak desszertekben gondolkodnod. Vörös húsok mellé például kiváló köretet, vagy éppen szószt remekelhetsz a közreműködésével. De vigyázz, ha egyszer egy csomaggal megbontottál, hamar azon kaphatod magad, hogy mind könnyebbé válik a zacskó… A családod tagjai ugyanis biztos, hogy nem fogják kibírni kóstolás, vámolás nélkül. Az áfonyával nemcsak íze miatt érdemes operálnod a konyhádban.
A narancs az egyik legkedveltebb gyümölcs a téli hónapokban, a narancslé pedig sok reggelizőasztal főszereplője. Amellett, hogy gazdag C-vitaminban, számos jótékony hatással rendelkezik még ez a gyümölcs. A narancsban (illetve más citrusgyümölcsökben) gazdag étrend csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét. Ezek a gyümölcsök – így a narancs is folátban, káliumban és C-vitaminban gazdagok. fitonutriensek tucatjait tartalmazzák, így jótékonyan hatnak a vérnyomásra, a koleszterin- és vérzsírszintre, csökkentik a veszélyes (akár trombózist is okozó) vérrögök rizikóját, és segítenek megőrizni a vérerek rugalmasságát.
A citrom tulajdonságai közül messze kiemelkedik magas C-vitamin tartalma (52 mg C-vitamin található 100 gramm citromban). Ez a rendkívül értékes vitamin természetes formában van jelen benne, s egyéb hasznos összetevők kísérik (P-vitamin, szerves savak, szelén, rostok, stb.), ebből kifolyólag a citrom mind rövid, mind pedig hosszú távon remek hatást gyakorol a táplálkozási egyensúly fenntartására. Kalóriaszegény és rendkívül könnyű felhasználni, ezért a mai rohanó világ életviteléhez is nagyszerűen alkalmazkodik, s az lenne a legjobb, ha napi rendszerességgel fogyasztanánk.
A lime-ot sokan csak a citrom egzotikus kistestvérének tekintik, amit általában csak koktélokhoz használunk. Pedig ennek a zöld gyümölcsnek nagyszerű hatásai vannak az egészségünkre, ezért érdemes naponta fogyasztani belőle!
A grapefruit - hasonlóan más citrusfélékhez - igen magas C-vitamin-tartalommal bír. A belőle facsart ital pedig frissítő, kesernyés íze miatt jól jön kánikula idején.Akkor is érdemes beiktatnod az étrendedbe, ha fogyókúrázol, és szeretnél könnyen megszabadulni pár kiló feleslegtől, illetve fontos számodra az egészséged.
A friss és a szárított datolyában is sok az ásványi anyag és a vitamin. A legnagyobb mennyiség káliumból, kalciumból, magnéziumból, valamint A-, B6- és K-vitaminból található a gyümölcsben. Ezek az ásványi anyagok nagyon fontosak, hogy csontjaink, izmaink és immunrendszerünk megfelel?en m?ködjön, az A-vitamin pedig a b?r, illetve a látás egészségéhez is szükséges.
Gazdag tápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Található benne magnézium, vas, B- vitaminok, K- vitamin, kálium. A többi gyümölcs közül kiemelkedően magas kalcium tartalommal rendelkezik, melynek szerepe van a csontok és a fogak felépítésében, a véralvadásban, a neuronok ingerületvezetésében, az izmok összehúzódásában, az enzimek működésében, a szabályos szívműködésben valamint a mélyebb alvásban is. 100 g füge körülbelül egy felnőtt ember rost bevitelének 16%-át teszi ki, ezzel hozzájárul a vér koleszterin szintjének csökkenéséhez, véd egyes rákkeltő anyagok bélben történő kialakulása ellen.
Az aszalt szilva a csontok egészségének is jót tesz. Egy 160, menopauza előtt 1-10 évvel álló nő bevonásával készült kutatás szerint a gyümölcs rendszeres fogyasztása mérhetően megnövelheti a csontsűrűséget. Különösen a 40 feletti nőknek lehet érdemes rendszeresen enni belőle, hiszen a korral járó csontritkulás különösen érzékenyen érinti őket. Amit fontos tudni, hogy kalóriaszegénynek éppenséggel nem mondható, így napi pár szemnél többet ne együnk belőle - annyit viszont egészen nyugodtan.
Kiemelkedően magas A-, C-, B1-, B2-vitamin tartalma mellett ásványi anyagokat is tartalmaz: káliumot, kalciumot, foszfort, vasat és ként. Számos tanulmány számol be a szemre gyakorolt jótékony hatásáról. Napi 2-3 adag aszalt sárgabarack rendszeres fogyasztásával hozzájárulhatunk a makula-degeneráció megelőzéséhez (makula degeneráció: szemfenéki meszesedés, amely súlyos fokú látásromlást okoz). Karotinoidjai és számos vitaminja, különösen az A-vitamin és a béta-karotin védik a szem egészségét. A sárgabarack antioxidánsokban gazdag.
A meggy jótékony hatásai közé tartozik, hogy antioxidánsainak köszönhetően valószínűleg csökkenti a daganatos és krónikus betegségek rizikóját. Továbbá, rendszeres fogyasztása mérsékli a vérnyomást, a koleszterinszintet és az elhízást.
A kandírozásnak köszönhetően már nem csak nyáron élvezhetjük az egyik legkedveltebb gyümölcsöt, hanem az év bármely napján. Az eljárást követően megmarad az eper jellegzetes íze, és magas cukortartalma ellenére is megtartja a friss gyümölcsre jellemző jótékony tulajdonságait.
A távol-keleti országokban a szerelem gyümölcseként ismert mangót is fogyaszthatjuk aszalt formájában. A sárga húsú, édes gyümölcs, aszalást követ?en is megtartja tipikus ízét, s?t, a víztartalmának csökkenése következtében még intenzívebben élvezhetjük azt.
Szárított, cukrozott kókuszvel?, amit magában ropogtatnivalóként vagy sütemények díszítéseként fogyasztanak. A kókuszpálma Ázsiából származó fa, melynek termése a kókuszdió. A dió ovális, nagyon kemény, barna héjú, a benne található tömör, fehér húsos rész a kókuszdió belsejében található folyadék megszilárdulásával keletkezik. A gyümölcsvel? rendkívül tápláló, magas a kalóriatartalma, emellett tartalmaz foszfort, vasat, cinket, kalciumot és magnéziumot is.
a paradicsom nagyon egészséges. Telis tele van A-,B-,C- és E vitaminnal, valamint tartalmaz ásványi anyagokat és nyomelemeket is, ám az nem mindenki számára egyértelm?, hogy szárított formában is nagyon érdekes és értékes, nem csupán az ínyencek vagy az egészséges táplálkozás hívei számára. A szárított formája nagyszer?en alkalmazható f?szerként, szószokhoz, spagettikhez és természetesen pizzákhoz.
A legjobb, válogatott szőlőszemekből készült mazsola három fajtáját fedezhetjük fel termékkínálatunkban. Ez a három fajta az apró szemű, normál, barna színű mazsola, a nevéből is adódóan világosabb arany mazsola, és a nagy szemű óriásmazsola. Bármelyik fajtát választjuk, nem okozhat csalódást, hiszen mindhárom visszaadja az érett szőlő édes ízét. Az aszalásnak köszönhetően nem csak ősszel, hanem az év minden napján élvezhetjük ezt az ízt, melynek minőségét akár egy évig is megtartja, helyes tárolási feltételek között.
Rengeteg béta karotint, és B-vitamint szolgáltat. 100 g-ban 80 mg C-vitamin is található, ami szintén nem csekély mennyiség. A papain nevű fehérjebontó enzim jótékony hatással van a szervezet fehérje háztartására, közérzetünkre, és emésztésünkre is. Ez a papain húspuhító hatású is, desszertekben viszont megakadályozza a zselatin megszilárdulását. A répa nem az egyetlen A-vitamin forrás. Ez a gyümölcs is tartalmaz A-vitamint, flavonoidokat, például s luteint, melyek segítenek megőrizni a membránok egészségét, és megelőzik a korral járó makula degenerációt. A flavonoidok és fitonutriensek a papayában lekötik a szabad gyököket és a sejtek egészségét is segítik.
Vitaminok közül elsősorban A- és C-vitamint tartalmaz. Gyógyhatását a béta-karotin tartalmának köszönheti. Nagy mennyiségben tartalmaz B vitamint is, valamint káliumot és rostot. Kiemelkedő ásványi anyag tartalmával pedig rendszeres fogyasztás mellett, fedezhetjük a napi szükségletünket. Ezen felül kiváló immunerősítő és méregtelenítő hatásairól ismert.
Középnagy vagy nagy, zöldessárga, édeskés, kellemes ízű, enyhén savas, aromás, illatos, kiemelt jelentőségű fajta, 6 hónapig tárolható, a világ legelterjedtebb fajtája.
Középnagy, vagy nagy (170-200 g), gyümölcse lapított gömb alakú, középen hasas, a felület csaknem teljes felületét élénkpiros mosott fedőszín borítja. Fehéressárga húsa, nagyon lédús, édes-savanykás, enyhén fűszeres. Tárolhatósága kiemelkedően jó.
A narancs az egyik legkedveltebb gyümölcs a téli hónapokban, a narancslé pedig sok reggelizőasztal főszereplője. Amellett, hogy gazdag C-vitaminban, számos jótékony hatással rendelkezik még ez a gyümölcs. A narancsban (illetve más citrusgyümölcsökben) gazdag étrend csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét. Ezek a gyümölcsök – így a narancs is folátban, káliumban és C-vitaminban gazdagok. fitonutriensek tucatjait tartalmazzák, így jótékonyan hatnak a vérnyomásra, a koleszterin- és vérzsírszintre, csökkentik a veszélyes (akár trombózist is okozó) vérrögök rizikóját, és segítenek megőrizni a vérerek rugalmasságát.
Az avokádóban 20 féle vitamin és ásványi anyag található. Egy 100 grammos gyümölcs többek között tartalmazza a napi ajánlott K-vitamin mennyiség 26, C-vitamin 17, B5-vitamin 14 és B6-vitamin 13 százalékát. Az avokádó a létező egyik legzsírosabb növényi étel, azonban nem akármilyen zsírokat tartalmaz. Nagy részük olajsav formájában van jelen a gyümölcsben, mely gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Az avokádóban található zsírok ezenkívül kevésbé hajlamosak a hőhatások általi oxidációra, így az avokádó olaj egy igen egészséges és biztonságos választás az otthoni főzéshez is.
A citrom tulajdonságai közül messze kiemelkedik magas C-vitamin tartalma (52 mg C-vitamin található 100 gramm citromban). Ez a rendkívül értékes vitamin természetes formában van jelen benne, s egyéb hasznos összetevők kísérik (P-vitamin, szerves savak, szelén, rostok, stb.), ebből kifolyólag a citrom mind rövid, mind pedig hosszú távon remek hatást gyakorol a táplálkozási egyensúly fenntartására. Kalóriaszegény és rendkívül könnyű felhasználni, ezért a mai rohanó világ életviteléhez is nagyszerűen alkalmazkodik, s az lenne a legjobb, ha napi rendszerességgel fogyasztanánk.
Az egyik legkedveltebb magyar gyümölcs az őszibarack. Lédús, zamatos, ráadásul csökkenti a vérnyomást, jót tesz a szívnek és az érrendszernek. Magas a C-vitamin tartalma. továbbá B-vitamin- és biotin-tartalmuknál fogva a sárga húsú fajták kiváló haj- és bőrszépítők is.
A lime-ot sokan csak a citrom egzotikus kistestvérének tekintik, amit általában csak koktélokhoz használunk. Pedig ennek a zöld gyümölcsnek nagyszerű hatásai vannak az egészségünkre, ezért érdemes naponta fogyasztani belőle!
Az aszalt vörös áfonya tipikusan az a gyümölcs, ami egyszerűen nem hiányozhat sem a kamrád polcáról, sem az ebédlőasztalodra varázsolt fogásokból. A felhasználási módja széles körű, tehát nem muszáj csak desszertekben gondolkodnod. Vörös húsok mellé például kiváló köretet, vagy éppen szószt remekelhetsz a közreműködésével. De vigyázz, ha egyszer egy csomaggal megbontottál, hamar azon kaphatod magad, hogy mind könnyebbé válik a zacskó… A családod tagjai ugyanis biztos, hogy nem fogják kibírni kóstolás, vámolás nélkül. Az áfonyával nemcsak íze miatt érdemes operálnod a konyhádban.
A grapefruit - hasonlóan más citrusfélékhez - igen magas C-vitamin-tartalommal bír. A belőle facsart ital pedig frissítő, kesernyés íze miatt jól jön kánikula idején.Akkor is érdemes beiktatnod az étrendedbe, ha fogyókúrázol, és szeretnél könnyen megszabadulni pár kiló feleslegtől, illetve fontos számodra az egészséged.
A nyers kiwi egy aktinidin nevű enzimet tartalmaz, amely segít a szervezetünknek a fehérjék megemésztésében. Éppen ezért egy kiadós, sok húst tartalmazó ebéd után remek uzsonna lehet. Ezen felül magas rosttartalmának köszönhetően segít megakadályozni a székrekedést és a fokozott gázképződést egyaránt. Nagyon sokat segít továbbá a szervezet méregtelenítésében is, így ha hetente tartunk egy-egy gyümölcsnapot, akkor mindig érdemes sok kiwit is fogyasztani.
Magas rost és ásványi anyag tartalmának köszönhetően, az emésztésjavító szőlő az egyik leghatásosabb salaktalanító és méregtelenítő. 73%-a víz, ennek ellenére a jóllakottság érzését kelti: ballasztanyagai a bélrendszerben megduzzadnak, ezzel is serkentve a bélműködést. A puffadás és szorulás is könnyebben megszűnik, ha szőlőt fogyasztunk. A lapos has sem lesz elérhetetlen vágyálom, ha étrendünkbe beépítjük ezt a bogyós gyümölcsöt. A szőlő az egyik legfinomabb és leghatékonyabb lúgosító gyümölcs. Segít helyreállítani a sav-bázis egyensúlyt, ezért lúgosító kúra idején kifejezetten ajánlott a fogyasztása.
Magas rost és ásványi anyag tartalmának köszönhetően, az emésztésjavító szőlő az egyik leghatásosabb salaktalanító és méregtelenítő. 73%-a víz, ennek ellenére a jóllakottság érzését kelti: ballasztanyagai a bélrendszerben megduzzadnak, ezzel is serkentve a bélműködést. A puffadás és szorulás is könnyebben megszűnik, ha szőlőt fogyasztunk. A lapos has sem lesz elérhetetlen vágyálom, ha étrendünkbe beépítjük ezt a bogyós gyümölcsöt. A szőlő az egyik legfinomabb és leghatékonyabb lúgosító gyümölcs. Segít helyreállítani a sav-bázis egyensúlyt, ezért lúgosító kúra idején kifejezetten ajánlott a fogyasztása.
A sárgadinnye édes ízű és illatú, lédús gyümölcs. Általában nyersen fogyasztjuk, nyáron igazi szomjoltó ugyanis rendkívül magas a víztartalma. Vitamin, béta-karotin és ásványi anyag tartalma igencsak magas, így számos jótékony hatással rendelkezik.
A sárgadinnye édes ízű és illatú, lédús gyümölcs. Általában nyersen fogyasztjuk, nyáron igazi szomjoltó ugyanis rendkívül magas a víztartalma. Vitamin, béta-karotin és ásványi anyag tartalma igencsak magas, így számos jótékony hatással rendelkezik.
A távol-keleti országokban a szerelem gyümölcseként ismert mangót is fogyaszthatjuk aszalt formájában. A sárga húsú, édes gyümölcs, aszalást követ?en is megtartja tipikus ízét, s?t, a víztartalmának csökkenése következtében még intenzívebben élvezhetjük azt.
A paradicsom legszebb arca mutatkozik meg ebben a termében. Felhasználható megannyi étel alapanyagaként, (Pl: Saláták) vagy fogyasztható magában is egy szelet kenyérrel, ilyenkor is ledönti az embert a lábáról.
Színe és minősége szerint: I. osztályú: Az ebbe az osztályba tartozó mazsola legyen jó minőségű,sötét színe, sötét sárga, világos barna, vagy sötét barna.
A friss és a szárított datolyában is sok az ásványi anyag és a vitamin. A legnagyobb mennyiség káliumból, kalciumból, magnéziumból, valamint A-, B6- és K-vitaminból található a gyümölcsben. Ezek az ásványi anyagok nagyon fontosak, hogy csontjaink, izmaink és immunrendszerünk megfelel?en m?ködjön, az A-vitamin pedig a b?r, illetve a látás egészségéhez is szükséges.
A meggy jótékony hatásai közé tartozik, hogy antioxidánsainak köszönhetően valószínűleg csökkenti a daganatos és krónikus betegségek rizikóját. Továbbá, rendszeres fogyasztása mérsékli a vérnyomást, a koleszterinszintet és az elhízást.
Kiemelkedően magas A-, C-, B1-, B2-vitamin tartalma mellett ásványi anyagokat is tartalmaz: káliumot, kalciumot, foszfort, vasat és ként. Számos tanulmány számol be a szemre gyakorolt jótékony hatásáról. Napi 2-3 adag aszalt sárgabarack rendszeres fogyasztásával hozzájárulhatunk a makula-degeneráció megelőzéséhez (makula degeneráció: szemfenéki meszesedés, amely súlyos fokú látásromlást okoz). Karotinoidjai és számos vitaminja, különösen az A-vitamin és a béta-karotin védik a szem egészségét. A sárgabarack antioxidánsokban gazdag.
Az aszalt szilva a csontok egészségének is jót tesz. Egy 160, menopauza előtt 1-10 évvel álló nő bevonásával készült kutatás szerint a gyümölcs rendszeres fogyasztása mérhetően megnövelheti a csontsűrűséget. Különösen a 40 feletti nőknek lehet érdemes rendszeresen enni belőle, hiszen a korral járó csontritkulás különösen érzékenyen érinti őket. Amit fontos tudni, hogy kalóriaszegénynek éppenséggel nem mondható, így napi pár szemnél többet ne együnk belőle - annyit viszont egészen nyugodtan.
A mézédes ananász nem csak ízével emelkedik ki a trópusi gyümölcsök közül, hanem magas vitamintartalma is jelentős. A vitaminok közül fellelhető benne az A, B, C-vitamin, ezeken felül pedig mangánt, káliumot, kalciumot és magnéziumot is tartalmaz, amik megerősítik immunrendszert, serkenti az anyagcserét, szabályozza a vízháztartást, valamint biztosítja a gyomor egészséges működését. Már 30 dkg ananász is képes fedezni napi C-vitamin és mangánszükségletedet. A benne található bromélia enzimek pedig a fehérje emésztésében nyújtanak segítséget.
Rengeteg béta karotint, és B-vitamint szolgáltat. 100 g-ban 80 mg C-vitamin is található, ami szintén nem csekély mennyiség. A papain nevű fehérjebontó enzim jótékony hatással van a szervezet fehérje háztartására, közérzetünkre, és emésztésünkre is. Ez a papain húspuhító hatású is, desszertekben viszont megakadályozza a zselatin megszilárdulását. A répa nem az egyetlen A-vitamin forrás. Ez a gyümölcs is tartalmaz A-vitamint, flavonoidokat, például s luteint, melyek segítenek megőrizni a membránok egészségét, és megelőzik a korral járó makula degenerációt. A flavonoidok és fitonutriensek a papayában lekötik a szabad gyököket és a sejtek egészségét is segítik.
Vitaminok közül elsősorban A- és C-vitamint tartalmaz. Gyógyhatását a béta-karotin tartalmának köszönheti. Nagy mennyiségben tartalmaz B vitamint is, valamint káliumot és rostot. Kiemelkedő ásványi anyag tartalmával pedig rendszeres fogyasztás mellett, fedezhetjük a napi szükségletünket. Ezen felül kiváló immunerősítő és méregtelenítő hatásairól ismert.
a paradicsom nagyon egészséges. Telis tele van A-,B-,C- és E vitaminnal, valamint tartalmaz ásványi anyagokat és nyomelemeket is, ám az nem mindenki számára egyértelm?, hogy szárított formában is nagyon érdekes és értékes, nem csupán az ínyencek vagy az egészséges táplálkozás hívei számára. A szárított formája nagyszer?en alkalmazható f?szerként, szószokhoz, spagettikhez és természetesen pizzákhoz.
A ropogós chipset mostantól nemcsak túlsózott burgonyasziromként élvezhetjük, hanem banán formájában is, amit bátran fogyaszthatnak gyerekek és gyomorfekélyes betegséggel küzdő fogyasztók is. Nem igényel különösebb elkészítést, mert magában is nagyszerű nassolnivaló, de ha mégis valami különlegeset szeretne alkotni a konyhában, nézze meg receptötleteinket és nyűgözze le a család minden tagját.Tökéletes ropogtatnivaló az édesszájúaknak.
Gazdag tápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Található benne magnézium, vas, B- vitaminok, K- vitamin, kálium. A többi gyümölcs közül kiemelkedően magas kalcium tartalommal rendelkezik, melynek szerepe van a csontok és a fogak felépítésében, a véralvadásban, a neuronok ingerületvezetésében, az izmok összehúzódásában, az enzimek működésében, a szabályos szívműködésben valamint a mélyebb alvásban is. 100 g füge körülbelül egy felnőtt ember rost bevitelének 16%-át teszi ki, ezzel hozzájárul a vér koleszterin szintjének csökkenéséhez, véd egyes rákkeltő anyagok bélben történő kialakulása ellen.
A jó öreg gyömbér az egyik legjobb fűszer-gyógy-növény, nem véletlen, hogy univerzális gyógyszernek is nevezik. Gyógyító hatása olyan sokoldalú, lehet, hogy rövidebb lenne azt felsorolni, mire nem jó. Ez a jellegzetesen erős, csípős illatú gyökér az egyik legszélesebb körben használt és leggyakrabban vizsgált konyhai orvosság, már legalább ötezer éve használják gyógyászati célokra, (és persze a konyhában is) viszonylag kis mennyiségben is kifejti a kívánt hatást. A gyömbér fokozza az emésztő nedvek és az epe termelődését, a nyálképződést, segít a nehéz, zsíros ételek emésztésében, jelentős B16-vitamin tartalma az egész alapanyagcsere egyik legfőbb vitaminja. Kéntartalma belső tisztítóként és erjedésgátlóként is működik, ennek hatása mérsékli a felfúvódást és a bélgázok képződését. A benne lévő ásványi anyagok közül kiemelkedik a magas káliumtartalma, amely elengedhetetlen a szabályos szívritmushoz, biztosítja a megfelelő izomerőt (a szívizomban is!), valamint vérnyomás szabályozó.
A kandírozásnak köszönhetően már nem csak nyáron élvezhetjük az egyik legkedveltebb gyümölcsöt, hanem az év bármely napján. Az eljárást követően megmarad az eper jellegzetes íze, és magas cukortartalma ellenére is megtartja a friss gyümölcsre jellemző jótékony tulajdonságait.
Szárított, cukrozott kókuszvel?, amit magában ropogtatnivalóként vagy sütemények díszítéseként fogyasztanak. A kókuszpálma Ázsiából származó fa, melynek termése a kókuszdió. A dió ovális, nagyon kemény, barna héjú, a benne található tömör, fehér húsos rész a kókuszdió belsejében található folyadék megszilárdulásával keletkezik. A gyümölcsvel? rendkívül tápláló, magas a kalóriatartalma, emellett tartalmaz foszfort, vasat, cinket, kalciumot és magnéziumot is.
A legjobb, válogatott szőlőszemekből készült mazsola három fajtáját fedezhetjük fel termékkínálatunkban. Ez a három fajta az apró szemű, normál, barna színű mazsola, a nevéből is adódóan világosabb arany mazsola, és a nagy szemű óriásmazsola. Bármelyik fajtát választjuk, nem okozhat csalódást, hiszen mindhárom visszaadja az érett szőlő édes ízét. Az aszalásnak köszönhetően nem csak ősszel, hanem az év minden napján élvezhetjük ezt az ízt, melynek minőségét akár egy évig is megtartja, helyes tárolási feltételek között.