Előfordult már veletek, hogy sokkal több tésztát főztetek, mint amennyit a szósz megkívánt? Ha igen, ha nem, csekkoljátok a legújabb egytálételes receptünket, amiben maradék spagettit sütünk össze csirkemellel, paradicsomszósszal, a tetején friss kecskesajttal, és paprikával. Mennyei és szemet gyönyörködtető, ahogy ezek az ízek egy serpenyőben összetalálkoznak. A receptet persze bátran variálhatjátok bármilyen, a hűtőben maradt finomsággal, zöldségekkel, sajtokkal, tejszínnel. Ez csak egy alapötlet arra, hogyan "újítsunk" fel egy kis megmaradt tésztát.
Hozzávalók 2 személyre:
- 10-15 dkg főtt spagetti,
- 35-40 dkg csirkemell filé,
- 1 konzerv hámozott paradicsom leturmixolva,
- 1 fej vöröshagyma,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- 1 db kápia vagy kaliforniai paprika,
- kevés friss kecskesajt, vagy feta sajt, és reszelt sajt,
- pici olaj,
- só, bors,
- őrölt és friss bazsalikom levelek.
Elkészítés:
Kevés olajon pirítsuk meg a vékonyra vágott, megsózott csirkemell szeletek mindkét oldalát, majd tegyük félre. Öntsünk a serpenyőbe még egy kis olajat, ha szükséges, és dinszteljük meg az aprított hagymát. A reszelt fokhagymát is dobjuk hozzá pár másodperc erejéig, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt. Pár perces rotyogtatást követően beletesszük a tésztát, jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A paradicsomos tésztán elhelyezzük a husi szeleteket, karikázunk rá a paprikából, koronázzuk meg egy kis sajttal (akár többféle formában) és bazsalikom levelekkel. 1-2 kisebb löttyintésnyi olívaolajjal meglocsolva, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 20-30 percre, amíg jól össze nem csiszolódnak az alkotórészek.