A burgonya kenyérben történő felhasználása régmúlt időkre tekint vissza. Dédanyáink eleinte a búza, mint kenyérgabona szűkös rendelkezésre állása miatt, majd a kenyér frissességének megőrzése céljából használták. Burgonyával hosszan eltartható, finom ízű, nem morzsálódó kenyeret lehetett készíteni. A JÓkenyér burgonyás kenyerének kellemesen savanykás íze és tradicionális formája a nosztalgiázóknak és a mindig újra vágyóknak is különleges élményt jelenthet. Mint minden kenyerünket, a JÓkenyér burgonyás kenyeret is saját kovásszal, adalék és színezőanyag mentesen készítjük. Készítés előtt saját magunk őröljük a burgonyás kenyerünkhöz a teljes kiőrlésű rozslisztet.
A nevéből is eredendően 100 %-ban búzalisztből készül ez a világos aranybarna színű, fényes héjú kenyerünk, hogy igazi JÓKENYÉR szülessen belőle, két féle búzalisztettel: finomliszt és félfehér kenyérliszt. Az első apró szemcseméretű, alacsony korpatartalmú, világos színárnyalatú liszt (BL-55), ami szinte teljesen csak a magbelsőből áll. Az utóbbi, félfehér liszt (BL-112) – mint a nevében is benne van – arányaiban több héjrészt tartalmazó, sötétebb színű őrlemény. Ez a legideálisabb lisztfajta kenyerek és kelt tészták sütéséhez. Mint minden kenyerüket, a JÓKENYÉR búzakenyeret is saját kovásszal, adalék- és színezőanyag mentesen készítik.
A nevéből is eredendően 100 %-ban búzalisztből készül ez a világos aranybarna színű, fényes héjú kenyerünk, hogy igazi JÓKENYÉR szülessen belőle, két féle búzalisztet használunk: finomlisztet és félfehér kenyérlisztet. Az első apró szemcseméretű, alacsony korpatartalmú, világos színárnyalatú liszt (BL-55), ami szinte teljesen csak a magbelsőből áll. Az utóbbi, félfehér liszt (BL-112) – mint a nevében is benne van – arányaiban több héjrészt tartalmazó, sötétebb színű őrlemény. Ez a legideálisabb lisztfajta kenyerek és kelt tészták sütéséhez. Mint minden kenyerünket, a JÓKENYÉR búzakenyeret is saját kovásszal, adalék- és színezőanyag mentesen készítjük. Búzakenyereinket kétféle: 0,5 kg és 1kg-os kiszerelésben sütjük.
A ciabatta eredendően olasz, lukacsos belsejű, kovászolt búzalisztből készült sós péksütemény. Leginkább szendvicseknek, vagy enyhén megpirítva, a bruschetta alapanyagaként fogyasztható. A JÓKENYÉR pékmesterei a paradicsomos mellett több ízben – olivás, hagymás – is elkészítik ezt a déli országok hangulatát idéző zsemlefélét. A paradicsomos változatot azért ajánljuk figyelmébe, mert névadója vitaminokban gazdag – C-vitamin, A, B1, B2, – és jelentős mennyiségben tartalmaz karotint, likopint. Igen sok konyha alapvető alapanyaga a paradicsom világszerte, a vele készült ciabatta szinte minden szendvicsösszetevővel kiválóan harmonizál. Érdemes megkóstolni!
A JÓkenyér paradicsomos kenyérkéjének karakterét a provance-i ízvilág, és a napsütötte országokból származó szárított paradicsom adja. Ízét a tetejére szórt tört gabona teszi még teljesebbé. Laza szerkezete ropogós héj alatt rejtőzik, pont úgy ahogy szeretjük! Termékünk névadója méltán ilyen népszerű, hiszen a paradicsom nem csak ízében páratlan, de hasznos összetevői révén is értékes. A vitaminok közül a legjelentősebb a C-vitamin tartalma, a benne található likopin pedig egészségmegőrző hatású, mely fiatalítja sejtjeinket, erősíti és megvédi őket. Érdemes tehát étrendünkbe belecsempészni ezt a latinos temperamentumú, karakteres kenyérkülönlegességet, mely harmonikusan illeszkedik a nap bármely étkezéséhez!
Harmonikus savanykás íz jellemzi ezt a csak teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret. Kiváló választás sajtokhoz, sonkákhoz. Rendkívül finom pirítós készíthető belőle.
Wellness kenyerünk alapanyagainak összeállításánál a JÓKENYÉR pékmesterei az egészségünk megóvását tartották leginkább szem előtt. Így nemcsak a saját malmunkban, frissen őrölt teljes kiőrlésű búza és rozsliszt teszi különlegessé, hanem az a sok napraforgómag, zabpehely és szójapehely, amivel a kenyeret gazdagítottuk. Utóbbi ellenőrzött, 100%-osan GMO-mentes szójából származik. A zab egy rostdús emésztésserkentő, mely hosszan tartó energiát biztosít. Az olajos magvak fogyasztásával nagy lépést teszünk szívünk és érrendszerünk egészségéért. A teljes kiőrlésű rozsliszt, – mely wellness kenyerünk meghatározó összetevője – pedig az egészséges táplálkozás alapja. Hisz a rozsból őrölt liszt kevesebb zsírt és szénhidrátot, valamint több ásványi anyagot tartalmaz, mint a világosabb színű búzaliszt. A rostokban gazdag rozs, kedvező élettani hatást fejt ki az emberi szervezetre!