A fekete só egyfajta indiai vulkáni kőzet, amelyet az ázsiai konyhában előszeretettel használnak fel. A fekete sót más néven Kala namak, vagy sachal-nak is nevezik. A vas és egyéb ásványi anyagok miatt csak a nevében fekete, egyébként inkább sötétszürke, egy kis rózsaszínes árnyalattal. Jellegzetes kénes íze a főtt tojás sárgájára emlékeztet. A tojás ízen túl enyhén füstös beütése is jól érezhető, amely segít az ételek ízét kiemelni. A vegán táplálkozás kedvelői tojás pótlására is használják. Az indiai fekete sót Észak-India és Pakisztán természetes vulkanikus bányáiból nyerik ki. Nettó mennyiség: 250 g
Ételeink ízfokozójaként, a só a világ minden táján alapvető élelmiszerré vált. Fontos kérdés azonban, hogy honnan szerezzük be ezt az ételeink ízesítéséhez elengedhetetlen alapanyagot. Bolygónkon számos előfordulása és fajtája ismert, ám mindezek közül az emberi szervezet számára legalkalmasabb és legjótékonyabb összetételű só, a Himalája só. Tisztaságát a Himalája hegység 250 millió éve érintetlen területeinek köszönheti, ahonnan a mai napig szennyeződésmentes módszerekkel, kézzel bányásszák az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyag forrást. Felhasználása: hagyományos konyhasó és tengeri só helyettesítőjeként ételek ízesítésére Nettó mennyiség: 500 g
Kézműves csípős fűszerpaprika őrlemény saját termesztésű paprikából. A tápanyagban gazdag dunai öntéstalaj, a szigorúan válogatott alapanyagok a több tízéves tapasztalattal és tradícionális feldolgozási eljárásokkal párosulva biztosítják termék prémium minőségét és exkluzivitását.
Kézműves fűszerpaprika őrlemény saját termesztésű paprikából. A tápanyagban gazdag dunai öntéstalaj, a szigorúan válogatott alapanyagok a több tízéves tapasztalattal és tradícionális feldolgozási eljárásokkal párosulva biztosítják a termék prémium minőségét és exkluzivitását.
Ha grillezel, ezzel a rub-al (szárazpác) nem fogsz mellélőni. A grillrácsra felkerülő húsokat sütés előtt pár órával alaposan dörzsöld be ezzel a keverékkel és olívaolajjal, esetleg egy kis mustárral.
Használhatod húsokra, grill ételekre, pácolásra. A húsoknak gyros-os ízvilága lesz. Keverheted görög saliba, tejfölbe, joghurtba salátaöntetként, vagy mártogatósnak, mascarponéba keverve fűszeres vajkrém az eredmény.
Az indiai curryk alapvető fűszerkeveréke. Vajas vagy tandori csirkéhez remek pácot készíthetsz belőle. Használhatod előételekhez, levesekhez, joghurtos salátákhoz is.
Nagyon jól passzol krémlevesekhez, tejszínesebb ételekbe, tésztákba. Halakhoz és gombás ételekhez is ezt ajánlom. Húsokra, grill ételekre, pácolásra is zseniális. Keverheted tejfölbe, joghurtba salátaöntetként, vagy mártogatósnak, mascarponéba keverve fűszeres vajkrém az eredmény.
Használhatod húsos egytálételekhez, rizses fogásokhoz. Nagyon passzol a hüvelyes zöldségekhez, csicseriborsóhoz, lencséhez. Sült zöldségek is isteni ízt kapnak ha megszórod vele.
A Grill Páckeverék fenséges ízt ad a húsnak az olyan ízletes összetevők keverékének köszönhetően, mint a fokhagyma, hagyma, cayennebors, szegfűbors és a rozmaring.
Nagyszerű ízek, természetesen! A termékek, amiket kínálunk kiváló minőségűek és finom ételek készíthetők belőlük. Az ízeket a Knorr séfek gondosan válogatott alapanyagokból, legjobb tudásuk szerint alkották meg. A felhasznált zöldségeket és fűszereket a nap sugarai a szabadban érlelték meg, a legérettebb állapotukban takarították be és szárítással tartósították, hogy hosszan megőrizzék finom ízüket.
Kotányi prémium minőség A minőség számunkra a legfontosabb érték. Tradíció 1881 óta. Kezdetektől napjainkig kizárólag kiváló minőségű, folyamatosan ellenőrzött alapanyagokat használunk, ami garantálja a Kotányi termékek különlegesen finom, aromákban gazdag ízét. Prémium fűszereinkkel örömteli a főzés és gazdaságos a fűszerezés.
Kotányi prémium minőség A minőség számunkra a legfontosabb érték. Tradíció 1881 óta. Kezdetektől napjainkig kizárólag kiváló minőségű, folyamatosan ellenőrzött alapanyagokat használunk, ami garantálja a Kotányi termékek különlegesen finom, aromákban gazdag ízét. Prémium fűszereinkkel örömteli a főzés és gazdaságos a fűszerezés. Feketebors, egész
A kömény enyhén kesernyés-fűszeres ízű, összetéveszthetetlen aromájú fűszer. Eszenciális olajokban gazdag, ezért igen erőteljes, karakteres az íze. A Kotányi Köménymag minden konyha elengedhetetlen része.
A fasírtot sokféleképpen el lehet készíteni, de ha biztosra akar menni, akkor a Kotányi fasírt fűszerkeveréke a megoldás kulcsa. Ebben a keverékünkben minden benne van, ami a finom, ízletes fasírthoz kell: válogatott fűszerek, hagyma, fokhagyma, paprika.
E keverék tökéletes ízt ad a hagyományos magyar ételeknek. Sülhet olajban, sütőben vagy akár grillen a hús, mindenképp finom, pikáns, magyaros ízt ad a Kotányi flekken fűszersó a húsoknak.
A fokhagyma illata és íze erőteljes, enyhén csípős és édeskés. A mediterrán és ázsiai specialitások fűszerezéséből nem hiányozhat. A Kotányi Fokhagymagranulátum úgy fűszerezi az ételt, mint a frissen zúzott fokhagyma.
A fokhagyma és a só a mediterrán konyha elengedhetetlen ízesítői. A Kotányi Fokhagymasóban e két összetevő arányait úgy állítottuk össze, hogy használatakor a legfinomabb ízhatást érhesse el.
A Kotányi Grill klasszikus fűszersója a grillezők egyik kedvence. Kellemesen füstös íze minden grillezésre szánt húsféléből felejthetetlen ízélményt varázsol.
A Kotányi Grill Zöldség a vöröshagyma, fokhagyma és olíva intenzív ízét kölcsönzi a különböző zöldségeknek. Ezt a különleges ízt a mediterrán zöldnövények tovább finomítják.
Ha vajpuha húst szeretne, dörzsölje be a húst Kotányi húspuhító keverékkel, szurkálja meg egy villával és hagyja fél óráig állni. A termék természetes eredetű papain enzimet tartalmaz, amely fellazítja a hús izomrostjait. Utána fűszerezze és süsse ki a húst.
Az oregánó íze erősen aromás, enyhén kesernyés. A mediterrán konyha jellegzetes fűszere. Gazdag illóolajokban, cserzőanyagokban. A Kotányi oregánó illóolajokban gazdag, így kevés is elég belőle a harmonikus oregánós íz eléréséhez.
Kotányi Prémium Minőség A minőség számunkra a legfontosabb érték. Tradíció 1881 óta. Kezdetektől napjainkig kizárólag kiváló minőségű, folyamatosan ellenőrzött alapanyagokat használunk, ami garantálja a Kotányi termékek különlegesen finom, aromákban gazdag ízét. Prémium fűszereinkkel örömteli a főzés és gazdaságos a fűszerezés. Próbálta már? Kotányi fűszermalmok A frissen őrölt fűszerek intenzívebb ízt kölcsönöznek az ételeknek. Az új Kotányi kétfázisú őrlőfejnek köszönhetően lehetősége van eldönteni, hogy finomra vagy nagyobb szemcséjűre őrölje a fűszert. Fahéj őrölt, szárított
Kotányi prémium minőség A minőség számunkra a legfontosabb érték. Tradíció 1881 óta. Kezdetektől napjainkig kizárólag kiváló minőségű, folyamatosan ellenőrzött alapanyagokat használunk, ami garantálja a Kotányi termékek különlegesen finom, aromákban gazdag ízét. Prémium fűszereinkkel örömteli a főzés és gazdaságos a fűszerezés. Fehérbors, őrölt
A feketebors a fűszerek világának sztárja, hiszen majdnem minden ételhez illik erőteljes, pikáns íze. A Kotányi feketebors aromákban, illóolajokban gazdag, így keveset kell belőle használni a kellemes, borsos íz eléréséhez.
Az őrölt kömény enyhén édeskés, finoman kesernyés, ánizsra emlékeztető ízű és illatú. Mivel illóolajokban igen gazdag, így óvatosan adagoljuk. A Kotányi Kömény őrölt egyetlen konyhából sem hiányozhat.
Ha nagyon ízletes, finom, omlós pulykasültet szeretne, használja a Kotányi Pulykasült fűszersóját, mely egyetlen konyhából sem hiányozhat. E keverékünk harmonikus, kakukkfüves-rozmaringos ízt kölcsönöz pulykából készült ételeinek.
A legfinomabb sertéssültek elkészítéséhez elengedhetetlen a Kotányi Sertéssült fűszersó. A keverék kifejezetten sertéshúsból készült ételekhez lett kifejlesztve.
E keverékünket ajánljuk mindazoknak, akik szeretik a paprika és a gondosan összeválogatott fűszerek alkotta harmóniát. Sütés vagy grillezés előtt dörzsölje be a csirkét Kotányi sültcsirke fűszersóval és hagyja rövid ideig állni, hogy az ízek átjárhassák a húst. A csirke bőre sütéskor gyönyörű aranybarna színű és finom ropogós lesz.