Az ízesített mogyorókrémek helyett használjunk teljesen természetes, 100%-ban törökmogyoróból készült mogyorókrémet!
Kenhetjük pirítósra, keverhetjük a müzlinkbe, shake-be, süteményekbe. Kakaóval, tejszínnel és az általunk választott édesítővel természetes összetevőkből álló, édes mogyorókrémet készíthetünk.
A gluténmentes étrendet követők is fogyaszthatják.
Ez volt az első magkrém, amit elkészítettünk a műhelyünkben, és a földimogyorókrém után talán ez a legnépszerűbb magkrém világszerte. Ennek minden bizonnyal nem csak a finom íze, hanem a mandula elképesztő sok jótékony hatása is az oka. Magas az E-vitamin tartalma, segít stabilizálni a vércukorszintet (alacsony szénhidrát, és magas fehérje, zsír- és rosttartalma miatt), tele van antioxidánsokkal... Tiszta szerencse, hogy mindezek mellett még elképesztő finom is, nem?
Mi enyhén pörkölt mandulából készítjük,amitől még finomabb, még intenzívebb ízű lesz a végeredmény. A földimogyoró mellett talán mandulakrém az a magkrém, amelyhez a legjobban illik a kenyér&gyümölcs párosítás a peanut butter&jelly szendvics mintájára), így a valaki inkább az édeset szereti reggelire, de kerüli a cukrot és/vagy nem akar hirtelen vércukorszint-ingadozást délelőtt, a mi tuti tippünk a teljes kiőrlésű rozskenyér pirítva, natúr mandulakrémmel megkenve, és némi gyümölccsel (pl. alma-vagy körteszeletek, málna, esetleg banán) megpakolva.
A mandulakrém emellett mindenféle sütikbe felhasználható zsiradék (és részben a liszt) helyettesítésére, de krémesebb lesz tőle a smoothie, laktatóbb a zabkása, és még délután nasinak is kiváló egy kis gyümölcsöt belemártogatva. (A mi titkos nasi tippünk: datolya megtöltve mandulakrémmel, olvasztott étcsokiba mártva. Gasztroajándéknak is szuper!!)
A többi Mendula magkrémez hasonlóan ez a termékünk is hozzáadott zsiradék nélkül - szárazon - pirítva készül, és krémmé őrlése során sem adunk hozzá semmilyen adalékanyagot - se pálmazsírt, se emulgeálószert, se egyéb növényi zsiradékot. Csak a finom, pörkölt, natúr mandula van benne, semmi más :)
Magyar termelőtől származó, 100%-ban pörkölt törökmogyoróból készült mogyoróvaj.
Finom, édeskés íz hozzáadott cukor vagy egyéb édesítő nélkül.
Egy kis kulisszatitok: az olajos magok közül törökmogyoróból fogy a legtöbb a Mendula műhelyében: 2020-ban közel egy tonnát használtunk fel. Nem is csoda: háromféle magkrém is készül törökmogyoró felhasználásával: a natúr, 100%-os törökmogyoróvajunk, ill. a vegán és a mézes deluxe mogyorókrémünk, amelyeknek szintén nagyon magas: 78% a törökmogyorótartalma.
Nagyon büszkék vagyunk erre a termékünkre: egy 100%-os törökmogyoróvajnál elképesztő mértékben kijön a minőségbeli különbség törökmogyoró és törökmogyoró között, és bizton állíthatjuk, hogy ehhez a termékünkhöz olyan mogyorót sikerült találnunk, amely Magyaroszágon kiemelkedő minőségű és Ízű.
A többi Mendula magkrémez hasonlóan ez a termékünk is hozzáadott zsiradék nélkül - szárazon - pirítva készül, és krémmé őrlése során sem adunk hozzá semmilyen adalékanyagot - se pálmazsírt, se emulgeálószert, se egyéb növényi zsiradékot. Csak a finom, pörkölt, natúr törökmogyoró van benne, semmi más :)
Szuperjó csak magában is, de rakhatod smoothie-ba (a mi kedvencünk a csokis-törökmogyorós smoothie: banán-törökmogyoróvaj-kakaópor-fahéj-tej/növényi tej hozzávalókkal), vagy zabkásába, de mindenféle édességekhez (brownie, töltött kekszek, piték...) is ajánljuk! Próbáld ki most!
Ínycsiklandozó mogyorókrém a nap bármely pillanatában. Kenyérre kenve, a reggeli alapvető részévé vált és egy nagyszerű kezdést biztosít a napnak. Hasonlít a kenhető csokoládéhoz, azonban a Nutella kenhető mogyorókrém, kevés kakaó tartalommal.