A fogyasztói ízlésnek megfelelően elsősorban világos vagy közép zöld színű, keskeny háromszög vagy szarv alakú, csípős paprikák tartoznak ide. Friss fogyasztásra, de nyári időszakban savanyításra is felhasználják.
Gyönyörű, tűzvörösben játszó színével minden ételt megvidámít a jó ízű, vastag húsú kaliforniai paprika. Általában frissen fogyasztják, salátába aprítják vagy hússal töltve készítik el.
Tartalmaz flavonoidokat, értékes vitaminokat (karotint, tiamint, riboflavint, niacint, pantoténsavat, piridoxint, biotint, folsavat) és ásványi anyagokat (nátriumot, káliumot, magnéziumot, vasat, foszfort, rezet, cinket, mangánt, kobaltot, krómot, nikkelt). Gazdag C- vitamin forrás, jótékony hatásai közé tartozik, hogy koleszterincsökkentő hatása van, serkenti az anyagcserét és szabályozza a vérkeringést.
Tartalmaz flavonoidokat, értékes vitaminokat (karotint, tiamint, riboflavint, niacint, pantoténsavat, piridoxint, biotint, folsavat) és ásványi anyagokat (nátriumot, káliumot, magnéziumot, vasat, foszfort, rezet, cinket, mangánt, kobaltot, krómot, nikkelt). Gazdag C- vitamin forrás, jótékony hatásai közé tartozik, hogy koleszterincsökkentő hatása van, serkenti az anyagcserét és szabályozza a vérkeringést.
A lecsópaprika kinézetre és ízre is hasonlít a TV paprikához, ám formája általában szabálytalanabb, héja vékonyabb. Mivel kevesebb a víztartalma, ezért jóval ízesebb, így nem véletlen az elnevezése, hiszen kitűnő alapanyag a lecsóhoz.
A Sweet Palermo (www.sweetpalermo.com) koncepció tagja, egy különleges minőségű terméket biztosító dulce italiano típusú paprika fajta kiváló, egyedi ízzel. A Rijk Zwaan Sensational Flavours programjának tagja. Erős növekedési erélyű növényei nagy mennyiségű bogyót teremnek, melyek átlagos tömege 120-150 g, hosszuk 18-25 cm
Extra bogyó méretű (125-140 g átlagtömeg), középerős növekedési erélyű fajta. A bogyók mindvégig szép fehérek, kimondottan vastag terméshússal rendelkeznek.