Jókedvű piros bogyós gyümölcsök gurulnak elő a pohárból: málna és ribizli, majd banánra emlékeztető illatjegy is felfedezhető. Biztos kézzel elkészített, intenzív illatú, lendületes rozé frissítő savérzettel, málnás zamatokkal és a Kékfrankos fajta fűszereivel. Önmagában is öröm inni, emellett sokoldalú ételkísérő, nyáron pedig fröccsként is nagyon jól tud esni.
Ropogós, gyümölcsös, friss, tehát minden megvan benne, amit egy rosétól várunk. Az eper és a málna köszön vissza az intenzív illatban, ízben. Szinte minden étellel kiválóan párosítható.
Friss, üde, ropogós, gyümölcsös - minden, ami egy balatoni roséhoz kell. Igazi bistro tétel intenzív édeskés, szamócás ízeivel és illatával. Szinte mindennel párosítható, de salátákkal és könnyed halételekkel a legszebb.
Rózsás árnyalat, kirobbanó ropogós piros gyümölcsök, tutti-fruttis jegyek, üde frissesség. Illatában és ízében egyaránt szilva, fekete cseresznye, szamóca. Kóstolva telt ízérzet, lendületes struktúra, nem hivalkodó, elegáns savak. A gyümölcsérzet végig hangsúlyban marad, közepesen hosszú lecsengéssel köszön el.
Pincészetünk hetedik rosé tétele, ahol a készítés során előszőr, a Kékfrankos és a Cabernet Sauvignon szőlőt egybe szüreteltük. Mindkét esetben technológiailag érett, egészséges gyümölcsöt tudtunk szedni, szép savakkal, sok gyümölcsösséggel. A pincéhez szállítás után kíméletesen feldolgoztuk, azonnal préseltük, a mustot ülepítettük, színeltük. Az erjesztés tartályban alacsony hőfokon 12-14 Co-on ment végbe. Fejtés és derítés után, hidegkezeltük, majd palackoztuk.
Hamvas őszibarack és licsi színekben tündököl a bor, talán soha nem volt ilyen provencei a látvány. Az első találkozást eper és őszibarack illata dominálja. Kortyában gyümölcskosár, mandarin, citrusok, aztán újra eper meg őszibarack. Hozza a frissességet, amiért annyira szeretjük, de nem marad el a mélység sem, amit elvárunk tőle.
(A feltűntetett vételár 150 Ft betétdíjat tartalmaz)
Kedves Vásárlónk! Természeti és kulturális adottságai az Egri borvidéket hazánk egyik legfontosabb borrégiójává emelik. Családunk mintegy 60 hektár szőlőt telepített a borvidék legjobb fekvésű területein, így Egri Bikavérünk jelentős részben saját szőlőnkből készül. Főalkotó fajtái a Kékfrankos, a Cabernet Sauvignon, a Kékoportó és a Zweigelt. A bikavér az a borunk, amely minden évjáratban közel azonos, kiegyensúlyozott minőséget eredményez. Ennek egyik fő oka a hosszú érlelés, amelyből minimum 12 hónap nagy fahordóban történik. A másik, hogy az alkotó fajták arányának megválasztásával lehetőségünk nyílik a bor karakterének folyamatos szinten tartására. Színe bíborvörös, illatában, ízében a meggy dominál, kellemes savtannin egyensúlya bársonyossá, jó "illatúvá" teszi a bort. Fogyasztását magyaros ételekhez, vörös húsokhoz, hosszú éjszakai beszélgetésekhez 18°C-on ajánljuk. Kedves egészségére! Varga Péter
Amikor 2007. évben útjára indítottuk az Aranymetszés termékcsaládot, a név sugallta tökéletes arányok fogalma még együtt járt a késői szüreteléssel és két-három éves érleléssel. Mára a gyümölcsös, gyorsan fogyasztásra kerülő, szénsavas boroknak olyan népszerűsége alakult ki, ami kikényszeríti helyüket a borkülönlegességek között is. Ezért döntöttünk a fehércímkés, csavarzáras Friss Aranymetszés borcsalád bevezetéséről a legjobb primőr boraink részére. Ha majd egyszer borszakírók arra fogják keresni a választ, hogy honnan indult útjára az Európát és a világot meghódító rozédivat, nyugodtan gondolhatnak kis hazánkra is. A rozéfogyasztás minden országban évről-évre növekszik, de sehol nem olyan mértékben, mint nálunk. A népszerűség egyik fontos oka lehet, hogy kialakult egy sajátos magyar stílus. Egri Kékfrankosunk igazi magyar rozé, illatában és ízében erdei szamócára, málnára emlékeztet, friss, üde megjelenését fokozza az erjedésből visszamaradt széndioxid tartalom. Fogyasztását szinte minden ételtípushoz ajánljuk, ha egy ételsorhoz egy palackot bontunk,akkor a legjobb választás. 10-12°C-ra hűtsük! Kedves egészségére! Varga Péter
A szekszárdi rosék mindig lenyűgözőek. Gyümölcsös, málnás friss illatok és jó savak. Csupa frissesség és élet. A Vesztergombi pincészet megbízható minőségében.
Mikó a boszorkán látta, hogy az ördög má majdnem a hëgytetére ér, mëgijett, mer még messze vót a röggel. De hörtelen gondot ëgyet, kifutott a tikólhó, oszt mëgnyomta a kakas farát, hogy kukorékújon.” Üde, szomjoltó, ízigvérig rozé.