Balatoni oltalom alatt álló földrajzi jelzésű száraz rosé bor. Kristálytiszta, halvány málna színét rózsaszín villanások teszik még elegánsabbá. Illatában friss eper és málna, ízében frissítő savérzet és a rozék is kiemelkedő összetettség. Vagány, lendületes, friss. Csupa gyümölcs és nagybetűs NYÁR.
Jókedvű piros bogyós gyümölcsök gurulnak elő a pohárból: málna és ribizli, majd banánra emlékeztető illatjegy is felfedezhető. Biztos kézzel elkészített, intenzív illatú, lendületes rozé frissítő savérzettel, málnás zamatokkal és a Kékfrankos fajta fűszereivel. Önmagában is öröm inni, emellett sokoldalú ételkísérő, nyáron pedig fröccsként is nagyon jól tud esni.
Ropogós, gyümölcsös, friss, tehát minden megvan benne, amit egy rosétól várunk. Az eper és a málna köszön vissza az intenzív illatban, ízben. Szinte minden étellel kiválóan párosítható.
Friss, üde, ropogós, gyümölcsös - minden, ami egy balatoni roséhoz kell. Igazi bistro tétel intenzív édeskés, szamócás ízeivel és illatával. Szinte mindennel párosítható, de salátákkal és könnyed halételekkel a legszebb.
Rózsás árnyalat, kirobbanó ropogós piros gyümölcsök, tutti-fruttis jegyek, üde frissesség. Illatában és ízében egyaránt szilva, fekete cseresznye, szamóca. Kóstolva telt ízérzet, lendületes struktúra, nem hivalkodó, elegáns savak. A gyümölcsérzet végig hangsúlyban marad, közepesen hosszú lecsengéssel köszön el.
Színe elegáns barack szín. Illata behízelgő, talán nem túlzás állítanunk, hogy fogyasztóját ’bevisszük a málnásba’. Illatában és ízében is erősen dominál ez a gyümölcs, kiegészülve némi epres jegyekkel. A hömpölygő piros gyümölcsök a kora nyári napsugarakat idézik, mely mellett azonban a bor némi határozottságot is hordoz, szeretné ha jobban megismernék.
A Kékfrankos és a Cabernet Sauvignon szőlőt egybe szüreteltük. Mindkét esetben technológiailag érett, egészséges gyümölcsöt tudtunk szedni, szép savakkal, sok gyümölcsösséggel. A pincéhez szállítás után kíméletesen feldolgoztuk, azonnal préseltük, a mustot ülepítettük, színeltük. Az erjesztés tartályban, alacsony hőfokon, 12-14 Co-on ment végbe, ami az aszályos évjárat miatt extrém mód elhúzódott. Fejtés és derítés után, hidegkezeltük, majd palackoztuk.
Pincészetünk hetedik rosé tétele, ahol a készítés során előszőr, a Kékfrankos és a Cabernet Sauvignon szőlőt egybe szüreteltük. Mindkét esetben technológiailag érett, egészséges gyümölcsöt tudtunk szedni, szép savakkal, sok gyümölcsösséggel. A pincéhez szállítás után kíméletesen feldolgoztuk, azonnal préseltük, a mustot ülepítettük, színeltük. Az erjesztés tartályban alacsony hőfokon 12-14 Co-on ment végbe. Fejtés és derítés után, hidegkezeltük, majd palackoztuk.
Felső-Magyarországi oltalom alatt álló földrajzi jelzésű száraz rosé bor.
A Juhász Testvérek Pincészete korszerű technológiájának köszönhetően friss, üde reduktív rosé bort készített, mely rosét gyümölccsel teli illat és ízvilág jellemez.
Felső-Magyarországi oltalom alatt álló földrajzi jelzésű, szén-dioxid hozzáadásával készült rosé gyöngyözőbor.
A Juhász Testvérek pincészete korszerű technológiájának köszönhetően friss, üde reduktív rosé bort készített, mely rosét gyümölccsel teli illat és ízvilág jellemez.
A siller átmenet a rosé és a vörösborok között, igazi szekszárdi sajátosság. Benne van a rosé üdesége, könnyedsége és már a vörösborok játéka, teltsége is. Igazi gyümölcsbomba! Meggy illat ömlik az orrunkba minden kortynál. Nyárra, nem is kell ennél több
Jól illeszkedik a gasztronómia fejlődéséhez, általában salátákhoz, levesekhez, fehér húsokhoz ajánljuk, de ha csak egy palack bort akarunk felbontani, akkor bármilyen ételsorhoz a rozé a legjobb választás.
Amikor 2007. évben útjára indítottuk az Aranymetszés termékcsaládot, a név sugallta tökéletes arányok fogalma még együtt járt a késői szüreteléssel és két-három éves érleléssel. Mára a gyümölcsös, gyorsan fogyasztásra kerülő, szénsavas boroknak olyan népszerűsége alakult ki, ami kikényszeríti helyüket a borkülönlegességek között is. Ezért döntöttünk a fehércímkés, csavarzáras Friss Aranymetszés borcsalád bevezetéséről a legjobb primőr boraink részére. Ha majd egyszer borszakírók arra fogják keresni a választ, hogy honnan indult útjára az Európát és a világot meghódító rozédivat, nyugodtan gondolhatnak kis hazánkra is. A rozéfogyasztás minden országban évről-évre növekszik, de sehol nem olyan mértékben, mint nálunk. A népszerűség egyik fontos oka lehet, hogy kialakult egy sajátos magyar stílus. Egri Kékfrankosunk igazi magyar rozé, illatában és ízében erdei szamócára, málnára emlékeztet, friss, üde megjelenését fokozza az erjedésből visszamaradt széndioxid tartalom. Fogyasztását szinte minden ételtípushoz ajánljuk, ha egy ételsorhoz egy palackot bontunk,akkor a legjobb választás. 10-12°C-ra hűtsük! Kedves egészségére! Varga Péter
A szekszárdi rosék mindig lenyűgözőek. Gyümölcsös, málnás friss illatok és jó savak. Csupa frissesség és élet. A Vesztergombi pincészet megbízható minőségében.