Cigánymeggyre jellemző elegáns illatkarakter (enyhén édeskés illatok és virágos jegyek) némi marcipánnal. Ízében komplex, fűszeres, gyógynövényes, rusztikus, határozott, de nem tolakodó magzamattal.
Határozott fajtajelleges illata hamar kinyílik a pohárban. Lime, grapefruit, fehér szirmú virágok tavaszi kavalkádja érezhető, melyet leheletnyi hűvös fanyarság kerekít, fiatalos, lendületes karaktert adva a pálinkának. Ízében a fanyar frissesség vezet, mögötte virágok és kellemes alkohol édesség alkot játékos egyveleget, utóízében a fajta virágos, kissé parfümös jegyei hosszan búcsúznak.
Érett, zamatos gyümölcs felhasználásával készült ez a telt ízű, rövid hordós érlelésnek köszönhetően pici vaníliás, édes fűszeres érzettel díszített pálinka.
Fűszeres, gyümölcsös, végtelenül barackos. Az aszalt és friss gyümölcsön történt (dupla) ágyazási technológia révén tud egyszerre lekváros, friss és citrusos jegyeket csillogtatni. Ízében inkább az aszalt gyümölcsökre jellemző krémes édesség, mély barack zamat teszi hosszú percekig élvezhetővé. Önmagában fogyasztva desszert után, vagy desszertként ajánlott.
Illatában a kajszira emlékeztető jegyekkel indít, friss baracklekvárral és egy lélegzetnyi citrusossággal. Ízében is emlékeztet a frissen főzött baracklekvárra, melyet enyhén a citrom és grapefruit íze követ a háttérben.
Illatában visszafogottan elegáns, virágillat leheletnyi vaníliás beütéssel. Ízében uralkodik az édes cigánymeggy és a lekvárosság. A hosszan tartó utóíz mellé a meggyre jellemző marcipánosság társul, finom magzamattal harmonizálva.
Aki szereti a francia Calvados-t, annak ez a tétel a kedvence lesz az első pillanatra.
Új tölgyfahordós érlelésnek köszönhetően kiugrik a pohárból az érlelt alma kellemesen pörkölt, fahéjas-diós jellege. Egyszerre felismerhető benne a citrusos, almás jelleg és a barrique ízvilág.
Mesés virágillat, komplex, gyümölcsös ízvilággal, a klasszikus szilva ellenállhatatlan karakterei, melyek intenzitását a magas alkohol a végletekig fokozza.
Illatában keveredik a komló fűszeressége és az élesztő gyümölcsös jellege. Ízében egyszerre jelenik meg a maláta édeskés karaktere és a komló enyhén citrusos keserűsége, melyet száraz, frissítő kortyérzet követ. Fogyasztása 9-11°C-on javasolt!
Magas alkoholtartalma ellenére inkább a komló citrusos, gyümölcsös és az élesztő fűszeres illata jellemzi ezt az aranysárga sört. Komlózottsága enyhén keserű, de jellegzetes ízt ad a sörnek, ami egy közepesen testes, száraz kortyérzetet eredményez. Fogyasztása 7-9 °C-on javasolt!
Az IPA (India Pale Ale) sörök az 1800as évek óta dobogtatják meg a sörszeretők szívét. Eredetileg azért készítették több
komlóval és magasabb alkoholfokkal kedvenc sörüket a hajóra szálló angolok, hogy megőrizzék minőségét a hosszú tengeri
úton az indiai gyarmatig. Az IPA nem csak kibírta a szállítást, de a kesernyés, testes ízű felsőerjesztésű ale gyorsan népszerű
lett az egész világon.
A Flying Rabbit a legismertebb magyar kraft IPA, főzdénk alapszortimentjének a legmeghatározóbb tagja. A rengeteg tengerentúli Citra és Centennial komló miatt egyszerre vannak meg benne a stílusra jellemző trópusi gyümölcsös és markánsan gyantás, kesernyés ízjegyek, mindez pedig kellemes testességgel párosul. Szárnyalásra született.
A Cyber Rabbit egy klasszikus NEIPA, amit duplán hidegkomlóztunk Citra, Mosaic El Dorado és Centennial komlókkal. Az eredmény pedig egy ködös, zavaros kinézetű NEIPA, selymes és sűrű kortyérzettel. Aromában és ízben is a trópusi gyümölcsök (mangó, papaya) dominálnak. A komplex, érett gyümölcsös aromákat egy kis keserűség és a száraz lecsengés billenti helyre a korty végén.
Visszafogottan komlózott keserűsége teret enged a belga kandiscukor karamellás édességének és a malátás ízjegyeknek. Az élesztőnek köszönhetően jellegzetes banános, mazsolás illatok társulnak a krémes habhoz, melyek egy enyhén alkoholos, kerek kortyérzetet eredményeznek. Fogyasztása 12-16 °C-on javasolt!
A Soproni Óvatos Duhaj Meggy Ale édes-fanyar íze mostantól még könnyedebb. Továbbra is együtt érleljük az ale típusú sört a
lédús meggyből készült gyümölcslével, hogy megtartsuk a kiegyensúlyozott ízharmóniát, de sokatok kérésére tökéletesítettük
a bevált receptet, hogy még kifinomultabb és frissebb legyen az ízélmény.
A Cabernet Franc jelenleg a villányi borvidék zászlóshajója, ez az a fajta, amelyből Villány világszínvonalat képes elérni, így az igazán nagy prémium borokat ebből a fajtából készítik a borászok. Magas beltartalmú, jól beérett szőlőből készül és nem lesz soha olyan robosztus, harsány, mint ahogyan a cabernet sauvignon tud időnként az lenni. Ez egy elegáns, behízelgő fajta, melynek nagy szüksége van az érési időre. Az egyes bormanufaktúrák között azonban nagy különbségek vannak termésátlagban, tőketerhelésben, fekvésben. A Günzer Családi Birtok törekvése az, hogy olyan Cabernet Franc-t készítsen mely megőrzi a gyümölcsösséget, nem túlhordózva, megtartva a „jól ihatóságot” úgy, hogy tartályt és francia hordót is használnak az érlelés során. A Cabernet Franc classic minősítésű vörösbora, de egy tökéletes ár/érték arányú választás, hiszen a belbecs markánsan túlmutat a classic pecséten.
A fajta a Villányi-borvidéken tudja a teljes érési potenciált (a szüret sok esetben október utolsó napjai), cél a zöld jegyek elkerülése. A Dobogó, Csillagvölgy és Jammertal-dűlő termése. A szőlőtőkék 20 év felettiek, biztonságosan, már-már évjárattól függetlenül hozzák a magas minőséget. 1 tőke = 1 palack bor: A talaj adottságai miatt a meredek, szikár dűlőkön gyorsan lefolyik a csapadékvíz, így a magasabb szinteken lévő szőlőtőkéken kevés a lé a bogyóban, pici marad, koncentrált ízanyaggal, így a szőlőszemek apró, sörétszerű bogyókként érnek be. Az apróbb és a nagyobb/teltebb szőlőszemek között alapvető különbség van, hiszen más a mag, lé, kocsány és a héj aránya. A fajta nagyon sok napsütést igényel, annak hiányában nem tud beérni, így Villány fekvése révén nagyon előnyös a Cabernet Sauvignon fajta termesztéséhez. Nem cél az újhordós hosszú érlelés, inkább a 2-3 éves korában még izgalmas gyümölcsök megőrzése egy elegáns hordóhasználattal. Az érlelés végeredményeként egy fűszeres, nagyon elegáns, fajtajelleges bort várhatunk tőle.
Merlot hangsúlyos vörös házasítás, amelyet 30%-nyi Cabernet sauvignon egészít ki. Egészen sötét szín, csillogó bíbor széllel és fekete maggal. Fejlődő illat fekete cseresznyével, fekete ribizlivel, paprikával és szegfűszeggel. Jól iható, gazdag, dzsúzos korty, élénk savakkal, finom tanninokkal, cseresznyés, szilvás, fűszeres ízekkel és közepesen hosszú lecsengéssel. Fűszeres grill sertéshúsok és vadhúsok mellé ajánljuk.
Magabiztos, sokarcú kékfrankos tartja vállain a bort. Kedves kadarka és szép zweigelt hoznak zamatos gyümölcsöket garmadával, melyeket mosolygós syrah ölel körbe gazdag fűszereivel. Mögöttük testes cabernet franc figyeli bölcs eleganciával az ízek buja játékát.
Kedves Vásárlónk!
Kicsit úgy érzem magam, mint a maratonfutó, aki célba ér és a győztesek gesztusával magasba emeli két kezét. Családunk régóta kacérkodik már az Egri borvidékkel. 1992. évben itt akartunk először pincészetet vásárolni, de aztán egy évvel később Badacsonyban sikerült. 2000-ben az első telepítéseink egyike 23 hektáron itt történt, most 55 hektárral rendelkezünk. 2009-ben területet vásároltunk leendő pincészetünknek, amit 2015-ben kezdtünk el építeni, 2017. évtől pedig már fahordós pincészetünk is működik, és most kezemben az első prémium bikavérünk a saját szőlőnkből, a saját pincénkből. Úgy érzem érdemes volt várni, érdemes volt kivárni ezt a bort. Bikavérünket a legjobb vörösbort adó fajtákból, Kékfrankosból, Merlotból,Cabernet Sauvignonból és Francból, és Blauburgerből házasítottuk. A nagy fahordós érlelés mellett a bor friss és gyümölcsös maradt. A fekete szeder íze, illata izgalmasan párosul a szilvalekváréval. Fogyasztását szobahőmérsékleten vörös húsokhoz vagy az étkezés csúcspontjához ajánlom.
Kedves egészségére!
Az első csepp a villányi vörösek világából kedves és őszinte jóbarát. Tiszta, gyümölcsös illatok és bársonyos ízek ellenállhatatlan csábítása, mely örömet csempész életünkbe.
Ez a bor Villány egyik igazi képviselője, mert tartalmazza a régió fő fajtáit. Kétévig érett fahordóban. DHC Villány Védett Eredetű Classicus Vörösbor.
DHC Villány Védett Eredetű Classicus Vörösbor (Portugieser) A hagyományos villányi fajta, amelynek nagy rajongó tábora van. A mindennapok borának mondják, de nagyon különleges bort ad. A Tiffán’s Portugieser alapanyagát több dűlőben, a Jammertal-ban, Sterntal-ban, a Várerdőben és Ördögárokban szüretelik. Lágy, virágos fűszeres bor az eredmény.
A Ria-Ria-Hungaria buzdítást most kedvenc Extra Dry pezsgőtök teszi teljessé, mert ünnepelni nem csak egyféleképpen
lehet.
Lehet derűsen, lehet elegánsan, de mindenképp másképp, mint mások.
Akár hangosan, akár visszafogottan szurkolunk, koccintsunk minden magyar sikerre stílusosan!
Hozzuk közösen divatba a pezsgős ünneplést!
A Hungaria Extra Dry válogatott alapborainak palackban történt erjesztése és érlelése során keletkezett finom bukéjának
köszönhetően vált a száraz pezsgő híveinek egyik legkedveltebb italává.
Fűszeres, gyümölcsös, végtelenül barackos. Az aszalt és friss gyümölcsön történt (dupla) ágyazási technológia révén tud egyszerre lekváros, friss és citrusos jegyeket csillogtatni. Ízében inkább az aszalt gyümölcsökre jellemző krémes édesség, mély barack zamat teszi hosszú percekig élvezhetővé. Önmagában fogyasztva desszert után, vagy desszertként ajánlott.
Illatában a kajszira emlékeztető jegyekkel indít, friss baracklekvárral és egy lélegzetnyi citrusossággal. Ízében is emlékeztet a frissen főzött baracklekvárra, melyet enyhén a citrom és grapefruit íze követ a háttérben.
Illatában visszafogottan elegáns, virágillat leheletnyi vaníliás beütéssel. Ízében uralkodik az édes cigánymeggy és a lekvárosság. A hosszan tartó utóíz mellé a meggyre jellemző marcipánosság társul, finom magzamattal harmonizálva.
Erdei gyümölcsök, kávé és fűszeresség dominál illatban. İzében kifinomult harmónia, sok gyümölcsösség, áfonya, málna, kávé és lekerekedett tanninok jelennek meg. Könnyű, jó ivású "beszélgetős bor" a mindennapokra, de vadételek kiváló kisérője is lehet.
A kajszibarack kényes gyümölcs, de a legjobb alapanyag. A belőle készült pálinka is ilyen: összetett, csodaszép íze van, nem véletlenül nevezik a gyümölcsök királynőjének: belőle készül a legjobb lekvár, és a legjobb pálinka is.
A Körösök völgyében létrejött különleges klímának köszönhetően a Békési táj jellegzetes gyümölcse a veresszilva. Ebből a gyümölcsből készül ez a csodálatos szilvapálinka, mely ízével és zamatával a magyar pálinkaválaszték egyik gyöngyszeme. A fahordós érlelésnek köszönhetően aranyló színe és kellemes vaníliás, lágy íze mindenkit elvarázsol, aki megkóstolja e nemes italt.
Határozott fajtajelleges illata hamar kinyílik a pohárban. Lime, grapefruit, fehér szirmú virágok tavaszi kavalkádja érezhető, melyet leheletnyi hűvös fanyarság kerekít, fiatalos, lendületes karaktert adva a pálinkának. Ízében a fanyar frissesség vezet, mögötte virágok és kellemes alkohol édesség alkot játékos egyveleget, utóízében a fajta virágos, kissé parfümös jegyei hosszan búcsúznak.
Cigánymeggyre jellemző elegáns illatkarakter (enyhén édeskés illatok és virágos jegyek) némi marcipánnal. Ízében komplex, fűszeres, gyógynövényes, rusztikus, határozott, de nem tolakodó magzamattal.
Érett, zamatos gyümölcs felhasználásával készült ez a telt ízű, rövid hordós érlelésnek köszönhetően pici vaníliás, édes fűszeres érzettel díszített pálinka.
"Az ormokra nem hívják az embert: oda fel kell kapaszkodni"
Monet
Intenzív fűszeres illat tele élettel és vitalitással. Az erdei gyümölcsös ízek és a kis füstösség pikáns jelleget adnak. Gazdag
bor, finomra hangolt ízvilággal.
Romsics László
A Chateau Teleki borok főborásza
A Villányi Franc az elegancia és a harmónia megtestesítője."
"Az erőseket segíti a szerencse."
Szimónidész
A fűszeres és mediterrán hangulatot idéző illatban megjelenik egy kis erdei gyümölcsösség és fás, füstös jegy is. Ízben a
hangsúlyos gyümölcsösség, a strukturált szerkezet és a hosszú utóíz jellemzi a bort.
Romsics László
A Chateau Teleki borok főborásza
"Csak addig vagyunk szigorúak mások iránt, míg magunkat nem ismerjük."
Eötvös József
Intenzív és gazdagon fűszeres illata mellett piros gyümölcsöket és különösen érett meggyet érezhetünk. A korty élénk zamatú,
friss savtartalmú, mely bársonyos tanninnal egészül ki. Telt, élettel teli bor.
Romsics László
A Chateau Teleki borok főborásza
Adj tüzedből lángot annak, aki kér."
Cicero
Színe mély rubin, illatát gazdag, fűszeres jegyek vezetik. Íze telt és bársonyos, cseresznye és kakaó zamata jellemzi. A tétel
50%át magyar tölgyfából készült hordókban érleltük.
Szakál Zoltán
Főborász
„A bölcs ember a lehetőségeit megteremti, és nem megtalálja."
Francis Bacon
Színe közepesen intenzív rubin, illatában érett meggy és áfonya dominál. A gyümölcsös zamatok a kortyban is folytatódnak,
lekerekedett, hosszú utóíz jellemzi. Kisebb részben hordóban, nagyobb részben reduktív módon érleltük.
Szakál Zoltán
Főborász
„Nem baj, ha nem szeret mindenki.
Elég, ha rajonganak értem."
graffiti
Színe mély rubin, illata intenzív szeder, cigánymeggy és némi csokoládé. A korty feketebogyós gyümölcsök, kávé és fűszerek
játéka. A tétel 90%át magyar tölgyfahordókban érleltük.
Szakál Zoltán
Főborász
Merlot hangsúlyos vörös házasítás, amelyet 30%-nyi Cabernet sauvignon egészít ki. Egészen sötét szín, csillogó bíbor széllel és fekete maggal. Fejlődő illat fekete cseresznyével, fekete ribizlivel, paprikával és szegfűszeggel. Jól iható, gazdag, dzsúzos korty, élénk savakkal, finom tanninokkal, cseresznyés, szilvás, fűszeres ízekkel és közepesen hosszú lecsengéssel. Fűszeres grill sertéshúsok és vadhúsok mellé ajánljuk.
Az első csepp a villányi vörösek világából kedves és őszinte jóbarát. Tiszta, gyümölcsös illatok és bársonyos ízek ellenállhatatlan csábítása, mely örömet csempész életünkbe.
A Cabernet Franc jelenleg a villányi borvidék zászlóshajója, ez az a fajta, amelyből Villány világszínvonalat képes elérni, így az igazán nagy prémium borokat ebből a fajtából készítik a borászok. Magas beltartalmú, jól beérett szőlőből készül és nem lesz soha olyan robosztus, harsány, mint ahogyan a cabernet sauvignon tud időnként az lenni. Ez egy elegáns, behízelgő fajta, melynek nagy szüksége van az érési időre. Az egyes bormanufaktúrák között azonban nagy különbségek vannak termésátlagban, tőketerhelésben, fekvésben. A Günzer Családi Birtok törekvése az, hogy olyan Cabernet Franc-t készítsen mely megőrzi a gyümölcsösséget, nem túlhordózva, megtartva a „jól ihatóságot” úgy, hogy tartályt és francia hordót is használnak az érlelés során. A Cabernet Franc classic minősítésű vörösbora, de egy tökéletes ár/érték arányú választás, hiszen a belbecs markánsan túlmutat a classic pecséten.
A fajta a Villányi-borvidéken tudja a teljes érési potenciált (a szüret sok esetben október utolsó napjai), cél a zöld jegyek elkerülése. A Dobogó, Csillagvölgy és Jammertal-dűlő termése. A szőlőtőkék 20 év felettiek, biztonságosan, már-már évjárattól függetlenül hozzák a magas minőséget. 1 tőke = 1 palack bor: A talaj adottságai miatt a meredek, szikár dűlőkön gyorsan lefolyik a csapadékvíz, így a magasabb szinteken lévő szőlőtőkéken kevés a lé a bogyóban, pici marad, koncentrált ízanyaggal, így a szőlőszemek apró, sörétszerű bogyókként érnek be. Az apróbb és a nagyobb/teltebb szőlőszemek között alapvető különbség van, hiszen más a mag, lé, kocsány és a héj aránya. A fajta nagyon sok napsütést igényel, annak hiányában nem tud beérni, így Villány fekvése révén nagyon előnyös a Cabernet Sauvignon fajta termesztéséhez. Nem cél az újhordós hosszú érlelés, inkább a 2-3 éves korában még izgalmas gyümölcsök megőrzése egy elegáns hordóhasználattal. Az érlelés végeredményeként egy fűszeres, nagyon elegáns, fajtajelleges bort várhatunk tőle.
Mély rubinszínű bor. Illata csordultig van érett erdei gyümölcsökkel, melyet körüllengenek az édes fűszerek kedves aromái. Bársonyos, gazdagon texturált bor. Egy pohárban a szőlő tiszta leve, érett gyümölcsössége és a Merlot gazdagsága.
A magyar gasztronómia egyik legkedveltebb gyümölcspálinkája a szilva, ami nem is csoda, hiszen közel 5000 éves kultúrnövény e gyümölcs. Így a fogyasztói igényekhez igazodva alkottuk meg a Hírös Kecskeméti 50 fokos Szilvapálinkát. Az ital illatában az érett szilva mellett a fűszeres aromák jutnak érvényre. Ízében a szilva édeskés íze dominál kis mandulás zamattal kiegészülve. Igazán kerek, karakteres pálinka.
Cigánymeggyből készült édes meggybor. A száraz meggyborunkból kiindulva készítettük el édes borunkat is, ügyelve arra, hogy ne legyen túlságosan édes. Gyümölcsre jellemző karakterét megtartva, de mégis édes ízével, testes beltartalmával és illatával mindenhol megállja a helyét, ahol egy jó vörös kell. Egy liter meggybor több mint két kilogramm gyümölcs levéből készül hagyományos borászati technológiákkal..
Cigánymeggyből készült száraz meggybor, ami kitűnő savaival, gyönyörű festő színével, testes beltartalmával és pompás illatával mindenki kedvence. Mindenhol megállja a helyét, ahol egy jó vörös kell. Egy liter meggybor több mint két kilogramm gyümölcs levéből készül hagyományos borászati technológiákkal.
Ha az ország egyik legelismertebb pálinkafőző-mestere a legszebb, legjobb alapanyagokat felhasználva, a desztillálás minden apró mozzanatát gondosan felügyelve, hosszú évek kísérletezgetései után elkészíti álmai pálinkáját, akkor mi, fogyasztók tökéletesen biztosak lehetünk benne, az, ami majd a poharunkba kerül, valóban egyedi és különleges lesz.
Ha az ország egyik legelismertebb pálinkafőző-mestere a legszebb, legjobb alapanyagokat felhasználva, a desztillálás minden apró mozzanatát gondosan felügyelve, hosszú évek kísérletezgetései után elkészíti álmai pálinkáját, akkor mi, fogyasztók tökéletesen biztosak lehetünk benne, az, ami majd a poharunkba kerül, valóban egyedi és különleges lesz.
Ha az ország egyik legelismertebb pálinkafőző-mestere a legszebb, legjobb alapanyagokat felhasználva, a desztillálás minden apró mozzanatát gondosan felügyelve, hosszú évek kísérletezgetései után elkészíti álmai pálinkáját, akkor mi, fogyasztók tökéletesen biztosak lehetünk benne, az, ami majd a poharunkba kerül, valóban egyedi és különleges lesz.
A Cyber Rabbit egy klasszikus NEIPA, amit duplán hidegkomlóztunk Citra, Mosaic El Dorado és Centennial komlókkal. Az eredmény pedig egy ködös, zavaros kinézetű NEIPA, selymes és sűrű kortyérzettel. Aromában és ízben is a trópusi gyümölcsök (mangó, papaya) dominálnak. A komplex, érett gyümölcsös aromákat egy kis keserűség és a száraz lecsengés billenti helyre a korty végén.
A Flying Rabbit a legismertebb magyar kraft IPA, főzdénk alapszortimentjének a legmeghatározóbb tagja. A rengeteg tengerentúli Citra és Centennial komló miatt egyszerre vannak meg benne a stílusra jellemző trópusi gyümölcsös és markánsan gyantás, kesernyés ízjegyek, mindez pedig kellemes testességgel párosul. Szárnyalásra született.
Magabiztos, sokarcú kékfrankos tartja vállain a bort. Kedves kadarka és szép zweigelt hoznak zamatos gyümölcsöket garmadával, melyeket mosolygós syrah ölel körbe gazdag fűszereivel. Mögöttük testes cabernet franc figyeli bölcs eleganciával az ízek buja játékát.
Aki szereti a francia Calvados-t, annak ez a tétel a kedvence lesz az első pillanatra.
Új tölgyfahordós érlelésnek köszönhetően kiugrik a pohárból az érlelt alma kellemesen pörkölt, fahéjas-diós jellege. Egyszerre felismerhető benne a citrusos, almás jelleg és a barrique ízvilág.
Mesés virágillat, komplex, gyümölcsös ízvilággal, a klasszikus szilva ellenállhatatlan karakterei, melyek intenzitását a magas alkohol a végletekig fokozza.
A sárgabarack az egyik leghálásabb gyümölcsünk. Isteni belőle a lekvár és persze a pálinka.
A poharunkból áradó bódító napsugaras baracközön illatát a selymesen lekváros barackíz kóstolása páratlan élménnyé varázsolja.
Már az illata is nagyon mozgalmas: a gyümölcs szinte újra életre kel benne.
Ízre kifejezetten fineszes – nem lehet csak úgy leengedni a torokba. Ízlelgetni kell, hogy elkapjuk, megfejtsük, mi e jól megkomponált íz titka. Először intenzíven aromatikus, aztán könnyeden édeskés, majd mandulás és marcipános, végül pedig szelíd és bonbonos.
Nobilis vilmoskörte pálinka. A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek.
Illatában keveredik a komló fűszeressége és az élesztő gyümölcsös jellege. Ízében egyszerre jelenik meg a maláta édeskés karaktere és a komló enyhén citrusos keserűsége, melyet száraz, frissítő kortyérzet követ. Fogyasztása 9-11°C-on javasolt!
Magas alkoholtartalma ellenére inkább a komló citrusos, gyümölcsös és az élesztő fűszeres illata jellemzi ezt az aranysárga sört. Komlózottsága enyhén keserű, de jellegzetes ízt ad a sörnek, ami egy közepesen testes, száraz kortyérzetet eredményez. Fogyasztása 7-9 °C-on javasolt!
Az IPA (India Pale Ale) sörök az 1800as évek óta dobogtatják meg a sörszeretők szívét. Eredetileg azért készítették több
komlóval és magasabb alkoholfokkal kedvenc sörüket a hajóra szálló angolok, hogy megőrizzék minőségét a hosszú tengeri
úton az indiai gyarmatig. Az IPA nem csak kibírta a szállítást, de a kesernyés, testes ízű felsőerjesztésű ale gyorsan népszerű
lett az egész világon.
Ez a bor Villány egyik igazi képviselője, mert tartalmazza a régió fő fajtáit. Kétévig érett fahordóban. DHC Villány Védett Eredetű Classicus Vörösbor.
DHC Villány Védett Eredetű Classicus Vörösbor (Portugieser) A hagyományos villányi fajta, amelynek nagy rajongó tábora van. A mindennapok borának mondják, de nagyon különleges bort ad. A Tiffán’s Portugieser alapanyagát több dűlőben, a Jammertal-ban, Sterntal-ban, a Várerdőben és Ördögárokban szüretelik. Lágy, virágos fűszeres bor az eredmény.
Kedves Vásárlónk!
Kicsit úgy érzem magam, mint a maratonfutó, aki célba ér és a győztesek gesztusával magasba emeli két kezét. Családunk régóta kacérkodik már az Egri borvidékkel. 1992. évben itt akartunk először pincészetet vásárolni, de aztán egy évvel később Badacsonyban sikerült. 2000-ben az első telepítéseink egyike 23 hektáron itt történt, most 55 hektárral rendelkezünk. 2009-ben területet vásároltunk leendő pincészetünknek, amit 2015-ben kezdtünk el építeni, 2017. évtől pedig már fahordós pincészetünk is működik, és most kezemben az első prémium bikavérünk a saját szőlőnkből, a saját pincénkből. Úgy érzem érdemes volt várni, érdemes volt kivárni ezt a bort. Bikavérünket a legjobb vörösbort adó fajtákból, Kékfrankosból, Merlotból,Cabernet Sauvignonból és Francból, és Blauburgerből házasítottuk. A nagy fahordós érlelés mellett a bor friss és gyümölcsös maradt. A fekete szeder íze, illata izgalmasan párosul a szilvalekváréval. Fogyasztását szobahőmérsékleten vörös húsokhoz vagy az étkezés csúcspontjához ajánlom.
Kedves egészségére!
Ízesített boralapú koktél.
Harmonikus, könnyed mégis ízes koktél, melyben a gazdag pezsgés az áfonya illatával és selymesen simogató zamatával párosul. Mély színnel, jellegzetes áfonyás illattal rendelkezik. Szájban szinte roppan a gyümölcs, mintha képzeletben beleharapnánk. Üdeség, frissesség és közepes édesség jellemzi. Gyümölcsös mártással készülő ételekhez ajánljuk.
Egy liter KOSHER SZILVAPÁLINKA 9,2 kg friss magyar szilva párlata. A Kosher jelző arra utal, hogy a pálinka az Ortodox hitközség egy vallási felügyelője által ellenőrzött és jóváhagyott technológiával és anyagok felhasználásával készült. A ma is használt kosher palackba eredetileg az izraeli Karmel-hegy környékén folyó szent vizét palackozták, amiről azt tartották, hogy a hosszú és egészséges életet titka. Magyarországon a Kosher palack 1945 körül jelent meg, ekkortól csak ilyen palackba palackozták a Koshert. Ma ez a palackforma védett.
A Mátra körbenapozott lankáin érlelődött szőlőből készült ez a zöldesfehér színű, narancsvirágra emlékeztető parfümösen
intenzív illatú primőr bor. Harmonikus savtartalmának és a friss muskotály szőlőre emlékeztető ízének köszönhetően 8°Con
ideális párosítása a szárnyasokból, halakból készült ételeknek.
A beefeater gin egy igazi London Dry Gin, erősen borókás és citrusos jegyekkel. 1863 óta készítik 9 növény felhasználásával. A régi recept szerint az italba borókabogyó, citromhéj, koriander, mandula, sevilla narancs héja, orris gyökér, édesgyökér, angyalgyökér és annak magja kerül.
A Bombay Sapphire a legmagasabb minőségű nyersanyagokból készíti ginjeit. A lepárlás során akár 12 értékes gyógynövényt is felhasználhatnak, hogy a legfinomabb italt készítsék. A marokkói cubeb bogyóktól kezdve a nyugat-afrikai guineai borsig mindegyik gyógynövényt úgy választották ki, hogy különleges aromájával kiteljesítse a Bombay Sapphire termékeit. Egyedülálló lepárlást követően ezek együtt adják a gin csábító, lágy, összetett ízét. Míg a hagyományos ginek esetében közvetlenül az alkoholban főzik ki a gyógynövényeket, a Bombay Sapphire gin kivételesen jellegzetes ízét gőzfúziós eljárással hozzák létre. A kék üveg és a név eredete Viktória királynőhöz köthető, akit Bombay városa egy 182 karátos kék zafírkővel ajándékozott meg.
A két időpontban szüretelt szőlő a Csókakő és Csákberény között elhelyezkedő Orondi szőlőhegyről származik. Az első ütemben szedett termést gyors feldolgozást követően acéltartályban, míg a második alkalommal szüretelt alapanyagot 24 órás áztatást követően egy 450 literes, másodtöltésű, médium pörkölésű hordóban erjesztettük. Az erjedés mindkét esetben vadélesztők által ment végbe, miközben irányított almasavbontást végeztünk. A kierjedt borok 500 literes használt hordókban kötöttek frigyet, melyekben 5 hónapig finomseprőn érlelődtek
A móri Vén- hegy és Kecske- hegy idős tőkéiről szüretelt Ezerjóinak házasítása. A kecske- hegyi termés acéltartályban , a vén- hegyi termés 225 literes tölgyfahordóban erjedt. Erjedést követően 500 literes hordóban kötöttek frigyet és 5 hónapig finomseprőn érlelődtek. Termőhely: Mór, Vén- hegy és Kecske- hegy, Művelésmód: Royat- kordon, Tőketerhelés: 80 dkg/tőke
Az egyik legismertebb magyar kézműves gin, modern íz világgal, 24 összetevőből. A harmónia elérése hosszú, izgalmas kísérletezés volt, végül 2019-ben megalkottuk a Búzavirág gint. Benne egymásra talál az akác- és a hársfavirág lágysága a boróka markáns jellegével és további közel két tucat természetes alapanyag fűszerek, virágok izgalmas aromájával. A változatos táj és a gabonamezőkből kéklőn hívogató búzavirág ihlette ezt a nemes párlatot, mely a modern gin ízvilágát átitatta a helyi, regionális növényekkel, illatokkal.
Csodálatos színét a búzavirág kék szirmainak köszönheti.
Az egyik legismertebb magyar kézműves gin, modern íz világgal, 24 összetevőből. A harmónia elérése hosszú, izgalmas kísérletezés volt, végül 2019-ben megalkottuk a Búzavirág gint. Benne egymásra talál az akác- és a hársfavirág lágysága a boróka markáns jellegével és további közel két tucat természetes alapanyag fűszerek, virágok izgalmas aromájával. A változatos táj és a gabonamezőkből kéklőn hívogató búzavirág ihlette ezt a nemes párlatot, mely a modern gin ízvilágát átitatta a helyi, regionális növényekkel, illatokkal.
Csodálatos színét a búzavirág kék szirmainak köszönheti.
Miért Dorombor? Mert egyéniség a maga nemében! Mézes-mázos, kedves, bájos, s a szájban dorombol: szelíden, megnyerően, elegánsan, édesen. 100% késői szüretelésű Furmint. Illata friss, összetett, szőlővel, virágokkal, majd trópusi gyümölcsökkel és mézzel. Szájban kerek, intenzív gyümölcsízek és hosszú savak, jó egyensúlyban a maradékcukor-tartalommal.
Olaszrizling, ami reduktív technológiával készült. Illatában rezeda és virágos jegyek, ízében pedig a mandula köszön vissza. Jó ivású, könnyen érthető bor a mindennapokra. Önmagában, fröccsként, halakhoz és szárnyas ételekhez is tökéletes választás.
Késői szüretből származó, aszúsodott szőlőszemekből készült desszertbor. Szép savgerinc mellett több mint 75 g/l maradékcukorral. Önállóan desszertként, vagy sütemények és gyümölcssaláták mellé ajánljuk. Izgalmas ízvilággal találkozhatunk, ha libamáj, kacsamáj vagy kéksajt mellé kóstoljuk.
Élénk szalmasárga szín. Illatában zöldalma, őszibarack, vanília, leheletnyi zöldfűszeresség. Kóstolva lendületes savai adnak
a bornak kellő vibrálást, mely szép kiegyensúlyozottságot, kerekséget mutat. Fehér húsú gyümölcsök, citrusosság,
lecsengésében csonthéjasok, mindenből megfelelő arányokban.
Friss gyümölcsös, könnyed tokaji bor, amely modern borászati technológiával készült az egészséges Furmint szőlőfajtából.
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehérbor.
A Tokaji Borvidéken az aszúkészítés mellett nagy hagyományai vannak a késői szüretelésű boroknak. Ezek a friss,
gyümölcsös, könnyed édes borok megmutatják a Tokaji egy új arcát. Az október végi késői szüretelésű túlérett szőlőfürtöket
külön válogatva a legkíméletesebben és a legkorszerűbb technológiával dolgozzuk fel. Így sikerül megőriznünk a friss
gyümölcsösséget, a fajtajelleg karakterét ezekben a borokban.
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű édes fehérbor.
Classicus, védett eredetű, oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehérbor.
Eger új bora, az Egri Bikavér fehér párja az Egri Csillag. Kárpát medencére és a borvidékre jellemző fehér fajták házasításával készül. Ez az egri fehérbor gyümölcsös zamatokkal adja vissza az itt honos fajták és a termőhely harmóniáját. Az egri Borásztársadalom 100 év elteltével elérkezettnek látta az időt, hogy megalkossa az Egri Bikavér fehér párját.
Felső-Magyarországi oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátott száraz fehérbor.
Színében élénk, zöldessárga szín, illatában tipikus muskotályos jegyek. A bort kóstolva intenzív, parfümös illat, melyben citrusok és szőlővirág fedezhetőek fel. Ízében lendületes, ropogós savgerinc és könnyed, üde gyümölcsösség jellemzi.
Felső-Magyarországi oltalom alatt álló földrajzi jelzésű száraz fehérbor.
Sárgászöld színű, elegáns megjelenésű fehérbor. Illatában a szép, könnyű virág és gyümölcs jegyek mellett a finom érleltség is megjelenik. Élénk zamatú karakteres rizlingbor, melynek ízében kiválóan felfedezhető az olaszrizling fajtajellegét képző keserű mandula.
Fehér birtokborunk, amelynek minden évjáratban az a feladata, hogy annak első lenyomata, benyomása legyen. Tartályosan erjedt saját élesztőjével. 4 hónapos érlelés után került palackba. Fehér szőlőfajtáink házasítása. Első lépésként a birtok fehérboraival ismerkedni vágyóknak.
Igazi ritkaság a félédes körteborunk, amely többféle körte gyümölcsből készül hagyományos borászati technológiákkal. Egy üveg körtebor magában hordozza az érett körte fenséges ízét, arany színét, testes beltartalmát és pompás illatát. Édes ízét nem engedjük túlzásba esni, inkább a gyümölcsre is jellemző félédes karakter érvényesül.
Larios 12 egy kiváló minőségű spanyol prémium Gin, amely lágy és igazán friss aromával lepi meg a fogyasztóit. Elnevezését a 12 fajta különös gonddal válogatott fűszer növény miatt kapta, melynek köszönheti ezt a kifinomult, de mégis komplex ízvilágot. Larios 12-ben a klasszikus Gin fűszerek, mint például boróka, koriander, angelika gyökér és a szerecsendió mellet több citrusféle is megtalálható. Az alapvető négyszeres lepárlást követően, ötödikre adják hozzá a narancsot, és ez a kis mediterrán csavar okozza a citrusos frissességet. -Borókabogyó-Angelika gyökér-Koriander-Szerecsendió-Narancs-Mandarin-Tangerine-Citrom-Lime-Grapefruit-Clementine-Narancsvirág
Illatában fehér virágok, citrusok kavalkádja robban, háttérben körte és őszibarack aromái is megjelennek. Ízében friss, vibráló, könnyed és játékos, tele lendülettel, gyümölcsösséggel.
A citrusok mellett izgalmas savak színesítik a kortyot. Frissítő nyári bor, hosszú lecsengéssel.
Legfontosabb jellemzői a kivételes tisztaság, egyensúly, gyümölcsösség üdeség és lendület. Gyönyörű, tartalmas, már aszúnak is beillő bor, melyet desszertek mellé ajánlunk. Illatában és ízében, narancs, füge, sárgadinnye, datolya keverednek. Tüzes, harmonikus ízvilágú természetes édesbor, amelynek zamatgazdagságát a tölgyfahordós érlelés teszi teljessé. Koncentrációja átlagon felüli, potenciálja évtizedeket ígér.
A kedvező késő őszi időjárás hatására túlérett, részben aszúsodott szőlőfürtök feldolgozásával készül a borvidék jellegzetes bortípusa, a szamorodni. Illatában a szamorodni jegyeken kívül fellelhető törökmézes, gyümölcsös illatok játékossá, míg krémes íze könnyen fogyaszthatóvá teszi. Lecsengésében szegfűszeg és fahéj jegyek mutatkoznak.
Borkülönlegesség, mely stílusában a száraz sherry-t idézi. Kitűnő aperitif bor.
A Dereszla Pincészet a Tokaji Borvidék szívében Bodrogkeresztúron található. Az aszúsodott szőlőszemeket gondos válogatás mellett szemenként, kézzel szüreteljük. Az aszúszemek alapborban történő áztatásával, préselésével, készül e nemes és jól ismert tokaji desszertbor. Történelmi pincénkben a 2 éves fahordós, majd ezt követő 1 éves palackos érlelés segíti aszú boraink egyedi karakterének kialakulását.
A puttonyszám (3, 4, 5 vagy 6) egyben a bor édességét is sejteti.
Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!
Szolgáltatásaink minőségének folyamatos magas szintű biztosításához a weboldalon sütiket használunk, a böngészéssel hozzájárulsz a sütik használatához.