A májbab amit gyakorta vesebab névvel is illetnek, a thiaminok és riboflavinok gazdag forrása. Fehérje, ásványi anyag és rosttartalma miatt fogyasztása kifejezetten javasolt. Rendszeres fogyasztásával a téli depressziótis sikeresen küzdhetjük le.
A hosszúkás, közepes szemű tarkabab az egyik legnépszerűbb babféle, ami köszönhető annak, hogy főzése, áztatás után nem igényel sok időt és pénztárcabarát a többi hüvelyeshez képest. Felhasználása sokoldalú, ugyanis egyaránt főzhetünk belőle levest, főzeléket vagy akár salátákhoz is nagyszerű alapanyag.
Fehér és fekete változatát, valamint ezek ötvözetét találhatják meg termékpalettánkon. Az egyik legősibb babféle. A magas fehérjetartalmú és nagyszem paszuly felhasználása leginkább levesekhez és salátákhoz ajánlott.
Az arab országokban már évszázadok óta az alapélelmiszerek közé tartozó hüvelyes növény végre hazánkban is kezd ismertté válni. Már az 1300-as években elérhető volt, viszont először csak takarmányként használták és csak később jelent meg a gasztronómiában. A külleme miatt, a népnyelvben bagolyborsóként elhíresült barnás szemek, ízben kicsit dióra hasonlítanak, édeskések és nagyon sokoldalúan felhasználhatók. Ehetjük önmagában, salátákba keverve, levesben vagy köretként.
Már látványában is izgalmas íz élményt ígér, hiszen mélyvörös színe nagyon jól mutat minden ételben. Nevéből is adódó, hogy népszerű alapanyag a sokféleképpen elkészíthető chilis babhoz, amihez receptötletet mi is ajánlunk.
A Világ legegészségesebb ételei közé tartozó borsót teljesen érett állapotában takarítják be, hogy végül szárításra, tisztításra és hántolásra kerüljön, melynek köszönhető, hogy teljesen megtartja az értékes ásványi anyagokat és vitaminokat.
50 különböző fajtáját ismerhetjük, ezek közül a két legismertebb, a hagyományos lencse és a vöröslencse. A hüvelyesek közül az egyik legtáplálóbb és legkönnyebben emészthető növény, aminek köszönhető, hogy fogyasztása kedvezőbb a babhoz és borsóhoz képest. A szója után a lencsének van a legmagasabb fehérjetartalma.
A Világ legegészségesebb ételei közé tartozó borsót teljesen érett állapotában takarítják be, hogy végül szárításra, tisztításra és hántolásra kerüljön, melynek köszönhető, hogy teljesen megtartja az értékes ásványi anyagokat és vitaminokat.
Fehér és fekete változatát, valamint ezek ötvözetét találhatják meg termékpalettánkon. Az egyik legősibb babféle. A magas fehérjetartalmú és nagyszem paszuly felhasználása leginkább levesekhez és salátákhoz ajánlott.
50 különböző fajtáját ismerhetjük, ezek közül a két legismertebb, a hagyományos lencse és a vöröslencse. A vöröslencse különleges színével és fövési idejének kedvezőségében is eltér hagyományos társától.