A gabonát aratás után gabonatárolókban (siló) tárolják, innen szállítják a malmokba. A malmokban egy összetett műveletsor alatt először a szennyeződésektől megtisztítják, aprítják (megőrlik), és osztályozzák (szitálás) termékfajta és szemcseméret szerint. Az őrlés célja a gabonaszemek két fő alkotójának, a héjnak és a magbelsőnek a lehető legtökéletesebb szétválasztása. Ezután a további felhasználásnak megfelelően adagolják és csomagolják a termékeket. A hazai boltokba kerülő legalsó sikérküszöb 28%, amivel a magyar szabvány a világon a legmagasabb követelményű.Sütéshez-főzéshez - mindenféle finom süteményhez, kenyérsütéshez, pizzatésztához, száraztészta-gyúráshoz.
A teljes kiőrlésű búzaliszt tartalmazza a gabonaszem összes alkotórészét, beleértve a csírát és a héjat is. Tápértéke magas, mert magasabb a vitamin-, ásványianyag- és rosttartalma, mint a fehér liszté. A reformtáplálkozásban közkedvelt, általánosan felhasználható liszt.
A Kárpát-medence napsütötte mezőin termesztett búzából készült liszt Magyar termék 100% természetes búzából GMO mentes Glutén érzékenyek számára nem ajánlott
Felhasználható gyúrt tészták, galuska, panírok, sütemények készítéséhez. Bizonyos sütemény receptekben a legjobb eredményt a finomliszt és rétesliszt keverése adja.
Kárpát-medence napsütötte mezőin termesztett búzából készült liszt. Magyar termék. 100% természetes búzából GMO mentes. Glutén érzékenyek számára nem ajánlott.
A kókuszvirágcukrot, ahogy a neve is mutatja, a kókusz pálma virágából nyerik olyan módszerrel, amely lehetővé teszi, hogy ne csak a cukor, hanem a nektárban lévő vitaminok és ásványi anyagok is benne maradjanak a termékben.
A nád- és répacukorhoz hasonlóan a kókuszvirágcukor is főleg szacharózbol áll, tehát energiatartalma is ugyanannyi. Cukorbetegeknek, diétázóknak nem javasolt a fogyasztása.
Ugyan tartalmaz néhány fontos vitamint és ásványi anyagot, de mivel ezek kis mennyiségben vannak jelen és kókuszvirágcukorból nem ajánlott és nem is tudnánk akkora mennyiséget elfogyasztani, amivel fedezni tudnánk bármelyik javasolt napi adagját ezeknek a tápanyagoknak, így a kókuszvirágcukor nem nevezhető kimondottan egészségesnek. Viszont tény, ha már cukrot fogyasztunk, ez egy egészségesebb és természetesebb alternatívát nyújt. A kókuszvirágcukor egyedi, kissé melaszos íze és illata mindent, még a leghétköznapibb teát is különlegesen élvezetessé teszi.
A fehér cukor egy szaharózból álló egyszerű szénhidrát, melyet a cukorrépából nyernek. Míg maga a nyers cukorrépa körülbelül 20 százalék cukrot, a kristálycukor 95 százalékot tartalmaz. Ez a természetben előforduló minden növény cukortartalmának a többszöröse, míg természetes anyag egyáltalán nem marad benne.
Természetes növényi eredetű édesítőszer. Ételek, italok édesítéséhez felhasználható. A termék édesítőszer tartalma miatt felnőttek (70 kg) naponta max. 20 tablettát, gyermekek testtömegük szerint arányosan kevesebbet fogyaszthatnak. 1 éven aluli gyermekek számára nem ajánljuk.
Cukorbetegek, fogyókúrázók és diétázók étrendjébe beilleszthető. Általános fogyasztásra is alkalmas. Sütés főzés álló, bármilyen élelmiszer édesítésére felhasználható (ételek, italok, sütemények, befőttek, dzsemek stb.)
Eritrit és szteviol-glikozid alapú tablettás asztali édesítőszer.
Cukorbetegek, fogyókúrázók és diétázók étrendjébe beilleszthető. Általános fogyasztásra is alkalmas. Sütés főzés álló, bármilyen élelmiszer édesítésére felhasználható (ételek, italok, sütemények, befőttek, dzsemek stb.)
Természetes növényi alapú édesítőszer. Édesítőereje a cukorhoz képest 60-80%-os. Teljesen kalóriamentes, így a legideálisabb édesítőszer diétázóknak és fogyni vágyóknak. Nincs hatással az inzulintermelésre, így cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják.
A repceméz folyékony, friss állapotában sárgás színű, azonban nagyon gyorsan besűrűsödik, kikristályosodik. Jellegzetes apró kristályokat alkot, kiválóan alkalmas krémméz előállítására – ekkorra színe már hófehér. Kissé savas hatású, ezért eredményesen használható gyomorsavtúltengés kezelésére. Az érzékeny gyomrot megnyugtatja. Fertőtlenítő hatású, így torokfájás esetén is segítséget nyújt.
A repceméz folyékony, friss állapotában sárgás színű, azonban nagyon gyorsan besűrűsödik, kikristályosodik. Jellegzetes apró kristályokat alkot, kiválóan alkalmas krémméz előállítására – ekkorra színe már hófehér. Kissé savas hatású, ezért eredményesen használható gyomorsavtúltengés kezelésére. Az érzékeny gyomrot megnyugtatja. Fertőtlenítő hatású, így torokfájás esetén is segítséget nyújt.
Az akácméz magas gyümölcscukor-tartalma miatt a legkevésbé kristályosodó mézünk. Világos színe, akácvirág illata, és mellékíz nélküli aromája egyedivé teszi. A cukorbetegek akácmézet szoktak kérni amit orvosi egyeztetéssel mértékkel fogyaszthatnak, mert a gyümölcscukor lassan alakul át a szervezetben az azonnal felhasználásra kerülő szőlőcukorrá. Így a vércukor szintet nem ugrasztja meg hirtelen.
Az akácméz magas gyümölcscukor-tartalma miatt a legkevésbé kristályosodó mézünk. Világos színe, akácvirág illata, és mellékíz nélküli aromája egyedivé teszi. A cukorbetegek akácmézet szoktak kérni amit orvosi egyeztetéssel mértékkel fogyaszthatnak, mert a gyümölcscukor lassan alakul át a szervezetben az azonnal felhasználásra kerülő szőlőcukorrá. Így a vércukor szintet nem ugrasztja meg hirtelen.
A napraforgó méz kiváló lehet az italok ízesítésére. Nagyjából egy-két hét alatt képes bekristályosodni. A napraforgóméz nagyon jó a gyomorsav túltengés ellen és fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatással is bír.
A vegyes virágméz értékét annak sokfélesége, változatossága adja. Valamint magasabb ásványianyag és flavonoid tartalma. Ebben a méz ”fajtában” megtalálható a cukrok sokfélesége mellett a legtöbb mézben előforduló vitamin és nyomelem is. Fogyasztása minden formában ajánlott! Önmagában kanalazva. Italokba: tea, kávé, tej. Étkezéshez: kenyérre kenve magában vagy vajjal keverve, palacsintába, süteményekbe, tésztákra, sültekhez, keleti konyha édes-csípős ételeihez. A süteményekbe kifejezetten ajánlott zamatossága miatt. Különösen jól illik piros bogyós gyümölcsökkel társítva (krémekbe, fagylaltba, levesbe)
A vegyes virágméz értékét annak sokfélesége, változatossága adja. Valamint magasabb ásványianyag és flavonoid tartalma. Ebben a méz ”fajtában” megtalálható a cukrok sokfélesége mellett a legtöbb mézben előforduló vitamin és nyomelem is. Fogyasztása minden formában ajánlott! Önmagában kanalazva. Italokba: tea, kávé, tej. Étkezéshez: kenyérre kenve magában vagy vajjal keverve, palacsintába, süteményekbe, tésztákra, sültekhez, keleti konyha édes-csípős ételeihez. A süteményekbe kifejezetten ajánlott zamatossága miatt. Különösen jól illik piros bogyós gyümölcsökkel társítva (krémekbe, fagylaltba, levesbe)
A vegyes virágméz értékét annak sokfélesége, változatossága adja. Valamint magasabb ásványianyag és flavonoid tartalma. Ebben a méz ”fajtában” megtalálható a cukrok sokfélesége mellett a legtöbb mézben előforduló vitamin és nyomelem is. Fogyasztása minden formában ajánlott! Önmagában kanalazva. Italokba: tea, kávé, tej. Étkezéshez: kenyérre kenve magában vagy vajjal keverve, palacsintába, süteményekbe, tésztákra, sültekhez, keleti konyha édes-csípős ételeihez. A süteményekbe kifejezetten ajánlott zamatossága miatt. Különösen jól illik piros bogyós gyümölcsökkel társítva (krémekbe, fagylaltba, levesbe)
Liofilizált földieper és három különböző fajtamézünk, az immunerősítő aranyvessző, a gyomorsavra kitűnő repce valamint ezüstdíjas akácmézünk fertőtlenítő erejét egyesítettük. A liofilizálási eljárásnak köszönhetően, az értékes összetevők nem károsodnak, a vitaminok nem bomlanak le, az ízek és aromák változatlanok maradnak. A gyümölcs tartalma ízében és hatóanyagában is teljes mértékben megmarad. Sem egyéb adalékanyag, sem pedig tartósítószer, csak a természetes összetevők, precízen beállított keverésben, krémes állaggá formálva, hogy a lehető legtöbb hasznos anyagot őrizzük meg a szervezet számára. Az alapalkotóelem, mint méz tekintetében is több fajtamézet és tényezőt veszünk figyelembe. Így rendkívül hatásos gyomorsav és gyomorbántalmak esetén, immunerősítés szempontjából elsőosztályú és gyulladásgátló, regeneráló képességükben is kimagasló. Használat előtt felkeverendő. Ne adja 1 év alatti gyereknek. A méz kristályosodása egy természetesen folyamat, mely nem jelent minőségbeli romlást és értékvesztést. Nettó mennyiség: 250 g
gluténmentes kenyérmorzsa, minden gluténérzékenynek segítséget nyújt, aki nem szeretne száműzni az étrendjéből olyan finomságokat, mint a rántott hús vagy a rántott sajt. A gluténmentes kenyérmorzsa alkalmas bármilyen panírozott étel elkészítésére, sütés közben ugyanúgy viselkedik, mint a hagyományos panírmorzsa.
A JÓkenyér zsemlemorzsák a tőlünk megszokott magas minőségű, 100%-ban természetes, adalékanyagoktól és színezéktől mentes alapanyagokból készülnek saját üzemünkben. Az igazán roppanós bundákhoz, finom töltelékekhez és aranyló gombócokhoz, édességekhez egyaránt ajánljuk az eredeti és teljes kiőrlésű változatot is, hogy velük még finomabbak lehessenek a családi receptek.
Természetes ízesítőanyag süteményekhez, desszertekhez és italokhoz. A Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor bourbon vanília kivonatot és kivonatolt vaníliabab őrleményt tartalmaz. A bourbon vanília jellegzetes íze és illata különlegessé teszi a tejszínhabot, a desszerteket és a süteményeket.
A Dr. Oetker Sütőpor több, mint 100 éve a sikeres sütés garanciája. Dr. August Oetker 1891-ben ezzel a találmányával megalkotta az első márkás termékek egyikét. A sütőpor összetevői gondoskodnak róla, hogy a tészta laza és könnyű legyen.
Egy tasak 500 g liszthez elegendő. Hogy sose hiányozzon a konyhádból, ha éppen szükséged van rá, a Dr. Oetker Sütőport 4 és 5 darabos csomagolásban is megvásárolhatod.
Már látványában is izgalmas íz élményt ígér, hiszen mélyvörös színe nagyon jól mutat minden ételben. Nevéből is adódó, hogy népszerű alapanyag a sokféleképpen elkészíthető chilis babhoz, amihez receptötletet mi is ajánlunk.
A hosszúkás, közepes szemű tarkabab az egyik legnépszerűbb babféle, ami köszönhető annak, hogy főzése, áztatás után nem igényel sok időt és pénztárcabarát a többi hüvelyeshez képest. Felhasználása sokoldalú, ugyanis egyaránt főzhetünk belőle levest, főzeléket vagy akár salátákhoz is nagyszerű alapanyag.
Fehér és fekete változatát, valamint ezek ötvözetét találhatják meg termékpalettánkon. Az egyik legősibb babféle. A magas fehérjetartalmú és nagyszem paszuly felhasználása leginkább levesekhez és salátákhoz ajánlott.
Fehér és fekete változatát, valamint ezek ötvözetét találhatják meg termékpalettánkon. Az egyik legősibb babféle. A magas fehérjetartalmú és nagyszem paszuly felhasználása leginkább levesekhez és salátákhoz ajánlott.
50 különböző fajtáját ismerhetjük, ezek közül a két legismertebb, a hagyományos lencse és a vöröslencse. A hüvelyesek közül az egyik legtáplálóbb és legkönnyebben emészthető növény, aminek köszönhető, hogy fogyasztása kedvezőbb a babhoz és borsóhoz képest. A szója után a lencsének van a legmagasabb fehérjetartalma.
50 különböző fajtáját ismerhetjük, ezek közül a két legismertebb, a hagyományos lencse és a vöröslencse. A vöröslencse különleges színével és fövési idejének kedvezőségében is eltér hagyományos társától.
Az arab országokban már évszázadok óta az alapélelmiszerek közé tartozó hüvelyes növény végre hazánkban is kezd ismertté válni. Már az 1300-as években elérhető volt, viszont először csak takarmányként használták és csak később jelent meg a gasztronómiában. A külleme miatt, a népnyelvben bagolyborsóként elhíresült barnás szemek, ízben kicsit dióra hasonlítanak, édeskések és nagyon sokoldalúan felhasználhatók. Ehetjük önmagában, salátákba keverve, levesben vagy köretként.
A Világ legegészségesebb ételei közé tartozó borsót teljesen érett állapotában takarítják be, hogy végül szárításra, tisztításra és hántolásra kerüljön, melynek köszönhető, hogy teljesen megtartja az értékes ásványi anyagokat és vitaminokat.
A Világ legegészségesebb ételei közé tartozó borsót teljesen érett állapotában takarítják be, hogy végül szárításra, tisztításra és hántolásra kerüljön, melynek köszönhető, hogy teljesen megtartja az értékes ásványi anyagokat és vitaminokat.
A pázsitfüvek családjába tartozó egyik legfontosabb gabonanövényünk. Minőségétől függően kategóriákba sorolják, amelyben az idegen anyag és a törött szem a két fő szempont.
A pázsitfüvek családjába tartozó egyik legfontosabb gabonanövényünk. Minőségétől függően kategóriákba sorolják, amelyben az idegen anyag és a törött szem a két fő szempont.
Amennyire egyszerű ételnek tűnik, a barna rizs annyira dúskál különféle vitaminokban, antioxidánsokban és ásványi anyagokban. Szénhidrát- és a kalóriatartalma nagyjából megegyezik a fehér rizzsel, minden egyéb tekintetben azonban jócskán kenterbe veri azt. Egy tálnyi barna rizs megközelítőleg 216 kalóriát és 44 gramm szénhidrátot, emellett 3,5 grammnyi rostot és 5 gramm növényi fehérjét tartalmaz. Gazdag B1-, B3-, B6- és B5-vitaminokban, jelentős mennyiségben tartalmaz olyan ásványi anyagokat, mint a vas, a magnézium, a cink, a foszfor, a réz, a mangán és a szelén, emellett található benne még B2-vitamin (riboflavin), kalcium, kálium és folsav is.
A pázsitfüvek családjába tartozó egyik legfontosabb gabonanövényünk. Minőségétől függően kategóriákba sorolják, amelyben az idegen anyag és a törött szem a két fő szempont.
A bulgur nem más, mint tört búza, amelyből adódik, hogy nagyon gazdag rostokban, ásványi anyagokban és vitaminokban egyaránt. Ezek mellett magnézium, kálium, foszfor és folsav tartalma is magas. Az utóbbi előnye miatt kifejezetten ajánlott kismamáknak is, de fogyókúrázók és cukorbetegek is bátran fogyaszthatják magas rosttartalmának köszönhetően. Hasznos táplálékforrás az idegrendszer és az anyagcsere megfelelő működéséhez, mivel a többi gabonához hasonlóan B1-, B2-, B6-vitaminokhoz juthatunk hozzá, nem mellesleg pedig kiemelkedően magas E-vitamin tartalma. Az alapvetően semleges ízű bulgurt leginkább köretként használják, például rizs helyettesítőjeként, de zöldségekkel összekeverve frissítő salátát is készíthetünk belőle, emellett Indiában tejberizshez hasonló édességet is főznek belőle.
A kukorica az egyik legősibb gabonánk. Közép-Amerikából származik, ahol az őslakosok A bulgur a török és a közel-keleti konyha kedvelt alapanyaga. A bulgur úgy készül, hogy a búzát nem teljesen érett állapotban betakarítják, előfőzik vízben vagy gőzben, kiszárítják, majd összetörik. Mivel az egész búzaszemet felhasználják, így a korpa és csíra részben lévő értékes tápanyagok benne maradnak. Mivel külalakra hasonló a rizshez és elkészítése is nagyon egyszerű, könnyen beilleszthető a táplálkozásba, változatosabbá és egészségesebbé teheti az étrendet, ha fehér rizs vagy például tarhonya helyett bulgurt használunk. Mellette szól még, hogy fele annyi idő alatt megpuhul, mint a barna rizs
A bulgur nem más, mint tört búza, amelyből adódik, hogy nagyon gazdag rostokban, ásványi anyagokban és vitaminokban egyaránt. Ezek mellett magnézium, kálium, foszfor és folsav tartalma is magas. Az utóbbi előnye miatt kifejezetten ajánlott kismamáknak is, de fogyókúrázók és cukorbetegek is bátran fogyaszthatják magas rosttartalmának köszönhetően. Hasznos táplálékforrás az idegrendszer és az anyagcsere megfelelő működéséhez, mivel a többi gabonához hasonlóan B1-, B2-, B6-vitaminokhoz juthatunk hozzá, nem mellesleg pedig kiemelkedően magas E-vitamin tartalma. Az alapvetően semleges ízű bulgurt leginkább köretként használják, például rizs helyettesítőjeként, de zöldségekkel összekeverve frissítő salátát is készíthetünk belőle, emellett Indiában tejberizshez hasonló édességet is főznek belőle.
A durumbúza szemeinek őrléséből származó, eredeti elkészítési mód szerint kézzel sodort, belisztezett gabonaféle nem más, mint a kuszkusz, az arab konyhából kezdte meghódítani a reformkonyhát. A neve is erre utal, amely berberül körülbelül annyit tesz: jól megsodort. A kuszkusz fehérjében, valamint a többi gabonaféléhez hasonlóan B1, B2, B5, és B6 vitaminban is rendkívül gazdag. A semleges ízéből adódóan rendkívül sokoldalú, így készülhet belőle levesbetét, köret saláta vagy töltelék is, sós és édes változatban egyaránt.
A sokoldalú, több néven is ismert gabonaféle belföldről származik, melynek termesztése leginkább Nyugat-Magyarországra jellemző. Az apró szemű Gersli felhasználása hazánkban már a honfoglalás korig visszamenőleg fellelhető a konyhákban. Fogyasztására igen sok formában van lehetőség, mivel használják sörgyártás alapanyagként, köretként, édesítőszerként, sőt, még kávépótlékként is a hagyományos elkészítések mellett.
Magas fehérjetartalma miatt kifejezetten ajánlott vegetariánus étrendhez. Rostban gazdag, komplex szénhidrát forrás, mely a legtöbb ásványi anyagot tartalmazó gabonaként van számon tartva. A mellett, hogy tápláló, telít, még cukorbetegek is fogyaszthatják – természetesen bele számolva a napi ch mennyiségbe. Fogyni vágyóknak is belefér ebédre, de mindenképpen érdemes ez esetben (is) mértékkel enni, és a köret egy részeként zöldséget fogyasztani.
Olaszul (capellini)és angolul is angyalhajnak hívják. Húslevesbe főzik, mindig lelóg a kanálról. Vastagabb cérnametélt a fedelini. Igazán hajszálvékony formája a tagliolini. Sáfránnyal színezve és ízesítve is létezik, a sáfrányos capellini, amely ideális halas mártáshoz vagy tenger gyümölcseihez. Régen a háziasszonyok képesek voltak teljes egészében kézzel elkészíteni ezt a népszerű tésztafajtát.
Ahogy a neve is mutatja, copfként van összefonva, és így kialakul benne egy kis kövér, harapnivaló rész, amitől a leginkább galuskára emlékeztet. Köretként és egytálételekhez egyaránt felhasználható.
Élvezeti értéke magas, mivel íze hasonló a hagyományos tésztákéhoz. Kellemes sárga színét a leheletnyi kurkumának köszönheti, állagát főzés után is kiválóan megtartja.
A csigatészta vagy más néven lúdgégetészta egy régi magyar levesbe való. Zilahy Ágnes az 1892-ben megjelent könyvében, a „Valódi magyar szakácskönyvben” így ír a csigatésztáról: ”Ez igen jó régi magyar étel tyúkhúslevesbe téve.” Magyar Elek konyhaművészeti írásainak gyűjteményében, „Az Ínyesmester szakácskönyvében” a következő pontos leírást adja a lúdgégetésztáról: „Érdekes, hagyományos, ünnepi levestésztája a vidéki magyar embernek. Nettó tömeg: 400 g
Felhasználási javaslat: Az olaj hőstabilitásának köszönhetően (max. 200°C) egyaránt használható hagyományos- és fritőzben történő sütésre, de felhasználható a főzés minden területén. Ajánljuk például tésztafélékhez vagy salátákhoz.
Minden, amit az egészséges életmód megkíván. A Kunsági Éden Szuper napraforgó- és repceolaj keveréke, magas D-vitamin, Omega-3 és Omega-9 tartalommal. Emellett jobb sütési tulajdonságokkal rendelkezik, mint a hagyományos 100% napraforgó-étolajok.
A hidegen préselt, kizárólag mechanikus úton előállított extra szűz olívaolaj préselése során az olívacefre hőmérséklete nem haladhatja meg a 27 °C-ot, ezáltal az értékes összetevők megőrződnek. Az extra szűz olívaolaj telített zsírsavtartalma alacsony, szívbarát, telítetlen zsírsavtartalma ellenben magas, továbbá polifenolokban és antioxidánsokban is gazdag. Az olívaolaj nemcsak finom és egészséges, hanem kitűnően használható természetes, hipoallergén bőrápolószerként is. Jelentős antioxidáns tartalmának köszönhetően olyan anyagokkal (mindenekelőtt A- és E- vitaminnal) látja el a bőrt, amelyek késleltetik annak öregedését. A markáns ízű, finom olaj jól illik mediterrán tésztaételekhez, húsokhoz, halakhoz, salátákhoz. Nettó mennyiség: 750 ml
A toszkán extra szűz olívaolaj, különösen a Lucca környékéről származó, mindig is híres volt kellemesen lágy, gyümölcsös ízéről és kiváló minőségéről. Az 1800-as évek közepétől a luccai kereskedők azzal váltak sikeressé, hogy az Amerikába kivándorolt olasz honfitársaiknak kezdtek el olívaolajat értékesíteni. A sikeres kereskedők egyike volt Filippo Berio, aki 21 évesen hozta létre saját márkáját.
A repcemagolaj magas Omega-3 zsírsavtartalommal rendelkezik, fogyasztása immunerősítő és idegnyugtató hatású lehet. Külsőleg alkalmazva védi a bőrt a káros környezeti hatások ellen, magas E-vitamin-tartalmánál fogva lassítja a bőr öregedését, a ráncok kialakulását, javítja az A-vitamin felszívódását, védi a szervezetet az oxidációs folyamatoktól. A repcemagból kinyert olaj semleges ízű és illatú alapanyag. Tökéletes a napraforgóolaj helyettesítésére, nem hőérzékeny, füstpontja magas, így bátran használhatjuk sütéshez, pároláshoz. Emellett tésztákat, salátákat és zöldségeket is ízesíthetünk vele, majonézt is készíthetünk a segítségével. Nettó mennyiség: 750 ml
Különleges ízvilágú, lágy, vöröses színű olaj. A tökmagot nem pörköljük, értékes beltartalma a mechanikus hidegen sajtolás során nem károsul, és az olajhoz semmilyen adalék nem kerül.
A héj nélkül préselt tökmagolaj az úgynevezett "olajtök" héj nélküli magjából készül, íze lágyabb, kevésbé karakteres. Ezzel a technológiával - igény esetén - héjával préselt tökmagolajat is előállítunk a kanadai tök - bébiételgyártás melléktermékeként keletkező - héjas magjából.
A tökmag rendkívül gazdag fehérjékben, fitoszterinekben, többszörösen telítetlen zsírsavakban, vitaminokban, nyomelemekben és bizonyítottan csökkenti a gyomor-, emlő-, tüdő- és vastagbélrák kialakulásának kockázatát. Állatkísérletek tanúsága szerint a tökmagolaj késleltetheti a magas vérnyomás előrehaladását és csökkentheti a magas koleszterinszint és az ízületi gyulladás mértékét, vércukorszint-csökkentő hatásának köszönhetően pedig enyhíti a cukorbetegséget. A tökmagolaj hölgyek esetében segít a felfázás megelőzésében, férfiaknál pedig a prosztata megnagyobbodás és a vizelési rendellenességek ellen vethető be sikerrel.
Élettani hatásai miatt érdemes rendszeresen fogyasztani (reggelente teáskanálnyit), emellett ideális hidegkonyhai ételek, mártások és saláták készítéséhez, krémlevesek tetejére is csepegtethetjük, utolsó "simításként".
Omega-3 zsírsavban és E-vitaminban gazdag, hidegen sajtolt olajkeverék saláták és hidegkonyhai készítmények ízesítésére. 64% kukoricacsíra-olajat, 16% napraforgóolajat, 11% kendermagolajat és 9% lenmagolajat tartalmaz.
Az emberek túlnyomó többsége nem fogyaszt elegendő mennyiségű esszenciális, Omega-3 zsírsavat, a lenmagolaj fogyasztásával azonban természetes úton fedezhető a szükséglet. A lenmagolaj - kissé kesernyés íze miatt - nem túl közkedvelt, azonban mi egy olyan olajmixet állítottunk össze, mely szükséges mennyiségben és optimális arányban tartalmazza a többszörösen telítetlen Omega-3 és Omega-6 zsírsavakat, magas E-vitamin-tartalommal rendelkezik, ugyanakkor kellemes ízt kölcsönöz salátáinknak.
Az osztrák Kronenöl termékek tiszta növényi olajok gondosan válogatott és kíméletesen feldolgozott olajos magvakból. Kiválóan használhatóak sültekhez, grill ételekhez, salátákhoz vagy süteményekbe.
A kukoricacsíra étolaj ragyogó napsárga színű, semleges ízű étolaj, gazdag egyszeresen és főleg többszörösen telítetlen zsírsavakban. Sütéshez-főzéshez, mártások és majonéz készítéséhez is kiváló.
Magyarország piacvezető mustárja. Krémes állagának, finom ízének köszönhetően tett szert ekkora népszerűségre. Ez a mustár az egyik első a hazai mustárpiacon, mely nem tartalmaz tartósítószert. Az E-szám mentes termékek grafikáján megjelenő zöld jelzés garantálja, hogy kedvenc mustárod mentes minden E jelzésű adalékanyagtól.
Házi recept alapján San Marzano paradicsomból készült KETCHUP, amibe a világ legerősebb chili paprikájából (Carolina Reaper) tettünk egy cseppet, de tényleg csak annyit, hogy a szósz pikáns legyen, de ne nyomja el a csípős íz a fűszerezett, frissen paszírozott paradicsom ízét. A bolti ketchupokhoz kár hasonlítani, itt nem a tartósítószer illata és íze dominál némi paradicsomos ízzel, hanem a színtiszta, értett Tolna megyei San Marzano, ahol -többek között- uborka és Jalapeno chili is terem! Ezt semmiképp ne hagyd ki, tedd amire csak jólesik! Én sültburgonyával imádom… Nettó mennyiség: 250 ml
Sűrített paradicsom, ecet, cukor, só és fűszerek felhasználásával előállított ketchup termék gasztronómiai célra. Tartósítása pasztőrözéssel és tartósítószerek kombinált alkalmazásával történik.
Együtt az óceánokért Mi, a Rio Mare vállalatnál együtt dolgozunk a WWF természetvédelmi civil szervezettel ellátási láncunk fenntarthatóságának fejlesztése érdekében. Mindezt tesszük azért, mert hisszük, hogy a tengerek és az ott élő élőlények sokfélességének tisztelete a mi felelősségünk, így azok a jövő generációi számára is természeti erőforrások maradhatnak. Csatlakozz hozzánk és ismerd meg elkötelezettségünket!
Próbálja ki az összetéveszthetetlen Rio Mare ízt: első osztályú tonhal és finom olívaolaj olasz gasztronómiai szakértelemmel elkészítve. Minden egyes falatban élvezheti a különleges ízt, a kellemesen rózsaszínű, omlós, de mégis tömör textúrájú halhúst, ami olyan puha, hogy akár egy grissini kenyérrudacskával rostjaira vágható. Emiatt N°1 a Rio Mare Olaszországban, tökéletes választás változatos fogásokhoz. Rio Mare. Valódi Olasz Ízvilág.
Halkülönlegességek Mecklenburgból – német partnerünk több mint 100 éve kínál halkonzerveket széles választékban! A termékek hagyományos receptúra alapján, kizárólag a legjobb minőségű, válogatott és ellenőrzött alapanyagokból készülnek.
A koktél cseresznye is, hasonlóan a normál cseresznyéhez, magozás után kerül kandírozásra, aminek köszönhetően élvezhetőbbé válik fogyasztása. Kandírozást követően kiemeli a gyümölcs finom, édes ízét és tartóssága is megsokszorozódik és megőrzi a cseresznye alapvető jó tulajdonságait úgy mint magas A-, C-vitamin-tartalomát és kiemelkedő vastartalmát. Az emberi szervezet számára igen hasznos kalcium, magnézium, kobalt is megtalálható benne. Maga a cseresznye erősen tisztító hatású, jó az ízületekre, és kandírozott formában nyarat idéző ízét is élvezhetjük egész évben. Fogyasztható a friss gyümölcshöz hasonlóan önmagában, desszertekhez, mártásokhoz, süteményekhez, sültekhez. Rendkívül dekoratív ezért koktélok ,hidegtálak, cukrászati termékek díszítéséhez is ajánljuk.
Ezen levesben a fiatal csibe minden zamata egybeforr a különféle zöldségekkel. A sárgarépa és a zöldborsó látványa kellemes színpompába öltözteteni a Maggi Dörgicsei csibelevest.
A Maggi Erőleveskocka szép színt és finom, telt ízt ad az ételeknek. Még ízletesebbé tehetjük vele a leveseket, főzelékeket, de akár a köreteket és a húsételeket is.
Konyhánk tradícionális gasztronómiai képviselője, a grízgombócleves aranyló levestükre könnyed, omlós grízgombócokat rejt. A vágott petrezselyem kiemeli a természetes ízvilágot. A grízgaluska búzából készül, mely a gabonafélék csoportjába tartozik, amelyek táplálkozásunk alapját képezik.
A magyaros jellegű halételeknek egyik fontos kelléke lehet a Maggi Halászlékocka. Halászlé és halpaprikás ételek elkészítéséhez ajánljuk, halszelettel és tésztabetéttel kiegészítve ízletes levesként tálalható! A kockát alkotó zöldségek, fűszerek és egyéb alapanyagok szárítva kerülnek a kockába, így hozzáadott tartósítószerre nincs szükség.
A Maggi Húsgombócleves csigatésztával a hétköznapi családi étkezések lelkévé válhat. Csigatésztáját mintha a nagymama gyúrta volna: csinosak és puhák. Mindezt az édes sárgarépa darabok teszik még harmónikusabbá.
A változatos táplálkozás érdekében érdemes különböző húsféléket, így májat is fogyasztani. Házias íze a gyermekkort idézi vissza. Magyarország legkedveltebb tasakos levese, mely bővelkedik omlós, finom májgombócokban és falusi csigatésztában.
A Maggi Marhahúsleveskocka szép színt és finom, telt ízt kölcsönöz a levesnek, a hagyományos marhahúsleves varázsát sűríti magába. Elsősorban levesek, húsok, főzelékek és köretek készítéséhez ajánljuk.
A Maggi Tyúkhúsleveskocka szép arany színt és finom, telt ízt kölcsönöz a levesnek, a nagymama tyúkhúslevesét varázsolja az ebédlőasztalához. Elsősorban levesek, húsok, főzelékek és köretek készítéséhez ajánljuk.
Felhasználási javaslat: Az olaj hőstabilitásának köszönhetően (max. 200°C) egyaránt használható hagyományos- és fritőzben történő sütésre, de felhasználható a főzés minden területén. Ajánljuk például tésztafélékhez vagy salátákhoz.
A kókuszvirágcukrot, ahogy a neve is mutatja, a kókusz pálma virágából nyerik olyan módszerrel, amely lehetővé teszi, hogy ne csak a cukor, hanem a nektárban lévő vitaminok és ásványi anyagok is benne maradjanak a termékben.
A nád- és répacukorhoz hasonlóan a kókuszvirágcukor is főleg szacharózbol áll, tehát energiatartalma is ugyanannyi. Cukorbetegeknek, diétázóknak nem javasolt a fogyasztása.
Ugyan tartalmaz néhány fontos vitamint és ásványi anyagot, de mivel ezek kis mennyiségben vannak jelen és kókuszvirágcukorból nem ajánlott és nem is tudnánk akkora mennyiséget elfogyasztani, amivel fedezni tudnánk bármelyik javasolt napi adagját ezeknek a tápanyagoknak, így a kókuszvirágcukor nem nevezhető kimondottan egészségesnek. Viszont tény, ha már cukrot fogyasztunk, ez egy egészségesebb és természetesebb alternatívát nyújt. A kókuszvirágcukor egyedi, kissé melaszos íze és illata mindent, még a leghétköznapibb teát is különlegesen élvezetessé teszi.
A Kárpát-medence napsütötte mezőin termesztett búzából készült liszt Magyar termék 100% természetes búzából GMO mentes Glutén érzékenyek számára nem ajánlott
Kárpát-medence napsütötte mezőin termesztett búzából készült liszt. Magyar termék. 100% természetes búzából GMO mentes. Glutén érzékenyek számára nem ajánlott.
A teljes kiőrlésű búzaliszt tartalmazza a gabonaszem összes alkotórészét, beleértve a csírát és a héjat is. Tápértéke magas, mert magasabb a vitamin-, ásványianyag- és rosttartalma, mint a fehér liszté. A reformtáplálkozásban közkedvelt, általánosan felhasználható liszt.
Felhasználható gyúrt tészták, galuska, panírok, sütemények készítéséhez. Bizonyos sütemény receptekben a legjobb eredményt a finomliszt és rétesliszt keverése adja.
Halászlékocka. Sokan, sokféleképpen készítik a halászlevet. Jó tudni azonban, hogy a halcsontokból, halfejből, egyéb nyesedékekből készített tartalmas alaplé sok mindenhez felhasználható, legyen az egy ízletes halpaprikás, vagy a Dorozsmai molnárponty tejfölös gombás mártása.
Felhasználási javaslat: Két kockát tegyünk 400 ml forrásban lévő vízbe és oldódásig keverjük.
A tyúkhúsleveskocka kiválóan használható húslevesek ízesítésére, gazdagítására. Emellett forró vízben feloldva, gyors és ízletes alaplé készíthető belőle. A termék tartósítószert nem tartalmaz.
Minden, amit az egészséges életmód megkíván. A Kunsági Éden Szuper napraforgó- és repceolaj keveréke, magas D-vitamin, Omega-3 és Omega-9 tartalommal. Emellett jobb sütési tulajdonságokkal rendelkezik, mint a hagyományos 100% napraforgó-étolajok.
Ezen levesben a fiatal csibe minden zamata egybeforr a különféle zöldségekkel. A sárgarépa és a zöldborsó látványa kellemes színpompába öltözteteni a Maggi Dörgicsei csibelevest.
A Maggi Erőleveskocka szép színt és finom, telt ízt ad az ételeknek. Még ízletesebbé tehetjük vele a leveseket, főzelékeket, de akár a köreteket és a húsételeket is.
Konyhánk tradícionális gasztronómiai képviselője, a grízgombócleves aranyló levestükre könnyed, omlós grízgombócokat rejt. A vágott petrezselyem kiemeli a természetes ízvilágot. A grízgaluska búzából készül, mely a gabonafélék csoportjába tartozik, amelyek táplálkozásunk alapját képezik.
A magyaros jellegű halételeknek egyik fontos kelléke lehet a Maggi Halászlékocka. Halászlé és halpaprikás ételek elkészítéséhez ajánljuk, halszelettel és tésztabetéttel kiegészítve ízletes levesként tálalható! A kockát alkotó zöldségek, fűszerek és egyéb alapanyagok szárítva kerülnek a kockába, így hozzáadott tartósítószerre nincs szükség.
A Maggi Húsgombócleves csigatésztával a hétköznapi családi étkezések lelkévé válhat. Csigatésztáját mintha a nagymama gyúrta volna: csinosak és puhák. Mindezt az édes sárgarépa darabok teszik még harmónikusabbá.
A változatos táplálkozás érdekében érdemes különböző húsféléket, így májat is fogyasztani. Házias íze a gyermekkort idézi vissza. Magyarország legkedveltebb tasakos levese, mely bővelkedik omlós, finom májgombócokban és falusi csigatésztában.
A Maggi Marhahúsleveskocka szép színt és finom, telt ízt kölcsönöz a levesnek, a hagyományos marhahúsleves varázsát sűríti magába. Elsősorban levesek, húsok, főzelékek és köretek készítéséhez ajánljuk.
A Maggi Tyúkhúsleveskocka szép arany színt és finom, telt ízt kölcsönöz a levesnek, a nagymama tyúkhúslevesét varázsolja az ebédlőasztalához. Elsősorban levesek, húsok, főzelékek és köretek készítéséhez ajánljuk.
A gabonát aratás után gabonatárolókban (siló) tárolják, innen szállítják a malmokba. A malmokban egy összetett műveletsor alatt először a szennyeződésektől megtisztítják, aprítják (megőrlik), és osztályozzák (szitálás) termékfajta és szemcseméret szerint. Az őrlés célja a gabonaszemek két fő alkotójának, a héjnak és a magbelsőnek a lehető legtökéletesebb szétválasztása. Ezután a további felhasználásnak megfelelően adagolják és csomagolják a termékeket. A hazai boltokba kerülő legalsó sikérküszöb 28%, amivel a magyar szabvány a világon a legmagasabb követelményű.Sütéshez-főzéshez - mindenféle finom süteményhez, kenyérsütéshez, pizzatésztához, száraztészta-gyúráshoz.
A fehér cukor egy szaharózból álló egyszerű szénhidrát, melyet a cukorrépából nyernek. Míg maga a nyers cukorrépa körülbelül 20 százalék cukrot, a kristálycukor 95 százalékot tartalmaz. Ez a természetben előforduló minden növény cukortartalmának a többszöröse, míg természetes anyag egyáltalán nem marad benne.
Magyarország piacvezető mustárja. Krémes állagának, finom ízének köszönhetően tett szert ekkora népszerűségre. Ez a mustár az egyik első a hazai mustárpiacon, mely nem tartalmaz tartósítószert. Az E-szám mentes termékek grafikáján megjelenő zöld jelzés garantálja, hogy kedvenc mustárod mentes minden E jelzésű adalékanyagtól.
A kukorica az egyik legősibb gabonánk. Közép-Amerikából származik, ahol az őslakosok rengeteg módon hasznosították. A kukoricadara a kukorica magjának lisztnél durvább őrleménye, amely széleskörűen felhasználható.
Házi recept alapján San Marzano paradicsomból készült KETCHUP, amibe a világ legerősebb chili paprikájából (Carolina Reaper) tettünk egy cseppet, de tényleg csak annyit, hogy a szósz pikáns legyen, de ne nyomja el a csípős íz a fűszerezett, frissen paszírozott paradicsom ízét. A bolti ketchupokhoz kár hasonlítani, itt nem a tartósítószer illata és íze dominál némi paradicsomos ízzel, hanem a színtiszta, értett Tolna megyei San Marzano, ahol -többek között- uborka és Jalapeno chili is terem! Ezt semmiképp ne hagyd ki, tedd amire csak jólesik! Én sültburgonyával imádom… Nettó mennyiség: 250 ml
A Kárpát-medence napsütötte mezőin termesztett Magyar termék Természetes búzából - 100% GMO mentes Prémium magyar tésztaliszt, amely felejthetetlen ízt és csodálatos textúrát biztosít az ételnek.
A rizslisztet rendkívül sokféleképpen használhatjuk fel. Kiváló az omlós tésztákhoz, az édes tésztákhoz, finom galuska, de még palacsinta és puding is készíthető belőle. Lehet más lisztekkel is keverni és tökéletes megoldás levesek, főzelékek, szószok sűrítésére. A rizslisztből készült sütemény sütésekor nincsen szükség tojásra.Gluténmentes, így a gluténérzékenyek is beiktathatják étrendjükbe.Semleges íze lehetővé teszi, hogy a legtöbb ételben könnyűszerrel használhassuk, viszont kisebb szemcsemérete miatt az ételek sűrítéséhez használjunk belőle kevesebbet. Ügyeljünk arra, hogy más lisztekkel keverjük, hiszen önmagában használva száraz, törékeny sütemények, formába ragadt gofri lehet a végeredmény.
A kukoricaliszt teljesen gluténmentes. Európa több országában fontos alapanyag, de a kínai konyha is gyakran dolgozik vele. Kiváló mártások sűrítéséhez, galuskához, krémlevesekhez, hústöltelékek dúsításához. Belőle készül két híres népi étel, a puliszka és a prósza. Lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Kis mennyiségben érdemes a kenyérhez adni, amely a kukoricaliszttől kissé édeskés, kellemes ízű lesz. Édes süteményekhez is jól használható. Vigyázni kell, hogy a kukoricaliszt friss legyen, mert míg frissen édeskés ízű, kellemes illatú, addig az állott kukoricaliszt könnyen megkeseredik.
az élelmezési durumbúza finomszemcsés őrleménye, amely a búzamagbelsőre (endosperiumra) jellemző, sárgás színű, héjrészt gyakorlatilag nem tartalmaz.A közönséges és a durumbúza lisztjei és darái közötti jellegzetes különbség az, hogy a durumbúza őrleményei egyenletesen sárgás alapszínűek.
A durum vagyis kemény búzából készített lisztből tojás hozzáadása nélkül készíthetünk kiváló, jól főzhető tésztaféleséget. Tojás nélkül is szép sárga a tésztája. A híres olasz tészták fő alapanyaga.
A Graham liszt alapanyaga a búza, és hasonlóan a teljes kiőrlésű búzaliszthez, tartalmazza a gabonaszem összes alkotórészét, beleértve a csírát és a héjat is. A normál teljes kiőrlésű búzaliszttel szemben azonban a szemcsemérete nagyobb. Ennek köszönhetően a benne lévő szénhidrát lassan szívódik fel, így az nem okoz olyan hirtelen vércukorszint-emelkedést, illetve később alakul ki az éhségérzet. Nem mellékes a Graham lisztben található búzacsíra ásványianyag-, folsav- és B-vitamin-, továbbá kálium-, kalcium-, foszfor-, magnézium-, cink- és mangántartalma sem. Tápértéke magas, mert magasabb a vitamin-, ásványianyag- és rosttartalma. A reform-táplálkozásban közkedvelt, általánosan felhasználható liszt.
Selymes textúrájú, teljesen gluténmentes liszt. Sütéshez rendszerint más lisztekkel keverik. A rizsliszt jól használható porhanyós, omlós tésztákhoz, de galuska, palacsinta, krémleves is készülhet belőle. Édestésztákhoz is kitűnő, szószokat is sűríthetünk vele. Rizslisztből készül a rizstészta is, ami a kínai ételek gyakori alkotója. Vajas linzertésztához kis mennyiségben adva azt kivételesen omlóssá, puhává teszi, és „szájban olvadó” érzetet kölcsönöz neki. A kelt tésztákat testesebbé, tömörebbé teszi. A rizsliszt előnye továbbá, hogy tojás nélkül is készíthető belőle tészta, így a rizslisztből tojásallergiában szenvedők vagy magas koleszterinszinttel rendelkezők számára is készíthető sütemény.
A rozslisztet elsősorban kenyér sütéséhez használják. Mivel a rozs sikértartalma jóval kisebb a búzáénál, nem kel meg annyira a belőle készített kenyér, így a rozsliszttel, rozslisztből készült kenyér tömörebb és sötétebb a tisztán búzalisztből készülteknél. Ez ellensúlyozható, ha búzaliszttel vegyesen használjuk, vagy sikért adunk hozzá. A rozsból őrölt liszt kevesebb zsírt és több ásványi anyagot tartalmaz, mint a világosabb színű búzaliszt. A rostokban gazdag rozs kedvező élettani hatást fejt ki az emberi szervezetre. Magas B1 vitamin-, kalcium-, niacintartalma szintén emeli tápértékét. A teljes kiőrlésű liszt jelentős élelmi rost tartalma miatt rendszeres fogyasztása kedvezően befolyásolja a bélműködést, csökkenti a koleszterinszintet, és az élelmi rost hiány okozta betegségek kialakulását.
A tönkölybúza a bronzkortól kezdve a középkorig fontos szerepet játszott a népélelmezésben. Magyarországon a 19. század végéig termesztették. Napjainkban reneszánszát éli a neki tulajdonított jótékony egészségügyi hatásoknak köszönhetõen. Fehérjetartalma felülmúlja a hagyományos búzáét. Vitamin- és ásványi-anyag-tartalmára jellemzõ, hogy megtalálható benne szinte a teljes B-vitamin csoport (a B12-vitamin kivételével), de niacin- és E-vitamin tartalma sem csekély. Számos fontos ásványi anyagból is többet tartalmaz, mint a közönséges búza. Felhasználása nem különbözik a közönséges búzából készült lisztétől.
Fehérjetartalma felülmúlja a hagyományos búzáét. Vitamin- és ásványi-anyag-tartalmára jellemző, hogy megtalálható benne szinte a teljes B-vitamin csoport (a B12-vitamin kivételével), de niacin- és E-vitamin tartalma sem csekély. Számos fontos ásványi anyagból is többet tartalmaz mint a közönséges búza. A teljes kiőrlésű búzaliszt tartalmazza a gabonaszem összes alkotórészét, beleértve a csírát és a héjat is. Tápértéke magas, mert magasabb a vitamin-, ásványianyag- és rosttartalma, mint a fehér liszté. A reformtáplálkozásban közkedvelt, általánosan felhasználható liszt. Felhasználása nem különbözik más teljes kiőrlésű búzalisztétől.
A toszkán extra szűz olívaolaj, különösen a Lucca környékéről származó, mindig is híres volt kellemesen lágy, gyümölcsös ízéről és kiváló minőségéről. Az 1800-as évek közepétől a luccai kereskedők azzal váltak sikeressé, hogy az Amerikába kivándorolt olasz honfitársaiknak kezdtek el olívaolajat értékesíteni. A sikeres kereskedők egyike volt Filippo Berio, aki 21 évesen hozta létre saját márkáját.
Gluténmentes zabpehelyliszt. Kenyerek, sós és édes péksütemények, pizzák lisztkeverékeinek hasznos alkotóeleme. Levesek és főzelékek sűrítésére, illetve általános felhasználásra javasoljuk. Szuflé, palacsinta, gofri, kevert sütemények készítése során finom és könnyen használható tésztát kapunk.
A hidegen préselt, kizárólag mechanikus úton előállított extra szűz olívaolaj préselése során az olívacefre hőmérséklete nem haladhatja meg a 27 °C-ot, ezáltal az értékes összetevők megőrződnek. Az extra szűz olívaolaj telített zsírsavtartalma alacsony, szívbarát, telítetlen zsírsavtartalma ellenben magas, továbbá polifenolokban és antioxidánsokban is gazdag. Az olívaolaj nemcsak finom és egészséges, hanem kitűnően használható természetes, hipoallergén bőrápolószerként is. Jelentős antioxidáns tartalmának köszönhetően olyan anyagokkal (mindenekelőtt A- és E- vitaminnal) látja el a bőrt, amelyek késleltetik annak öregedését. A markáns ízű, finom olaj jól illik mediterrán tésztaételekhez, húsokhoz, halakhoz, salátákhoz. Nettó mennyiség: 750 ml
Természetes növényi alapú édesítőszer. Édesítőereje a cukorhoz képest 60-80%-os. Teljesen kalóriamentes, így a legideálisabb édesítőszer diétázóknak és fogyni vágyóknak. Nincs hatással az inzulintermelésre, így cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják.
Természetes növényi eredetű édesítőszer. Ételek, italok édesítéséhez felhasználható. A termék édesítőszer tartalma miatt felnőttek (70 kg) naponta max. 20 tablettát, gyermekek testtömegük szerint arányosan kevesebbet fogyaszthatnak. 1 éven aluli gyermekek számára nem ajánljuk.
Cukorbetegek, fogyókúrázók és diétázók étrendjébe beilleszthető. Általános fogyasztásra is alkalmas. Sütés főzés álló, bármilyen élelmiszer édesítésére felhasználható (ételek, italok, sütemények, befőttek, dzsemek stb.)
Eritrit és szteviol-glikozid alapú tablettás asztali édesítőszer.
Cukorbetegek, fogyókúrázók és diétázók étrendjébe beilleszthető. Általános fogyasztásra is alkalmas. Sütés főzés álló, bármilyen élelmiszer édesítésére felhasználható (ételek, italok, sütemények, befőttek, dzsemek stb.)
Együtt az óceánokért Mi, a Rio Mare vállalatnál együtt dolgozunk a WWF természetvédelmi civil szervezettel ellátási láncunk fenntarthatóságának fejlesztése érdekében. Mindezt tesszük azért, mert hisszük, hogy a tengerek és az ott élő élőlények sokfélességének tisztelete a mi felelősségünk, így azok a jövő generációi számára is természeti erőforrások maradhatnak. Csatlakozz hozzánk és ismerd meg elkötelezettségünket!
Próbálja ki az összetéveszthetetlen Rio Mare ízt: első osztályú tonhal és finom olívaolaj olasz gasztronómiai szakértelemmel elkészítve. Minden egyes falatban élvezheti a különleges ízt, a kellemesen rózsaszínű, omlós, de mégis tömör textúrájú halhúst, ami olyan puha, hogy akár egy grissini kenyérrudacskával rostjaira vágható. Emiatt N°1 a Rio Mare Olaszországban, tökéletes választás változatos fogásokhoz. Rio Mare. Valódi Olasz Ízvilág.
Halkülönlegességek Mecklenburgból – német partnerünk több mint 100 éve kínál halkonzerveket széles választékban! A termékek hagyományos receptúra alapján, kizárólag a legjobb minőségű, válogatott és ellenőrzött alapanyagokból készülnek.
A BL80 sütőipari kódú fehér kenyérliszt, kelt tészták és kenyerek sütésére alkalmas. Folyadékmegkötése jobb mint a finomlisztnek és korpatartalma is magasabb. A kenyérliszt segítségével puha de ropogós héjú tésztát süthetünk. Finomliszt és rétesliszt keverésével valamennyire kiváltható a kenyérliszt
Sűrített paradicsom, ecet, cukor, só és fűszerek felhasználásával előállított ketchup termék gasztronómiai célra. Tartósítása pasztőrözéssel és tartósítószerek kombinált alkalmazásával történik.