A Kárpát-medence napsütötte mezőin termesztett búzából készült liszt Magyar termék 100% természetes búzából GMO mentes Glutén érzékenyek számára nem ajánlott
Kárpát-medence napsütötte mezőin termesztett búzából készült liszt. Magyar termék. 100% természetes búzából GMO mentes. Glutén érzékenyek számára nem ajánlott.
Hagyományos technológiával, adalék- és lisztjavítószer-mentesen Magyar búzából 95 év generációs tapasztalatai alapján. BL 80 kenyérliszttel 10% vagy 50%-ban keverve. Kitűnő kenyér készíthető belőle.
A teljes kiőrlésű búzaliszt tartalmazza a gabonaszem összes alkotórészét, beleértve a csírát és a héjat is. Tápértéke magas, mert magasabb a vitamin-, ásványianyag- és rosttartalma, mint a fehér liszté. A reformtáplálkozásban közkedvelt, általánosan felhasználható liszt.
Az 1 kg-os finomliszt széles körben felhasználható termék. A kiváló minőségű, az előírtnál jóval magasabb, minimum 30% nedves sikértartalommal rendelkező Gyermelyi finomlisztet elsősorban az alacsonyabb zsírtartalmú termékek, mint például kenyér, kalács, pizza vagy rétes készítéséhez ajánljuk.
Felhasználható gyúrt tészták, galuska, panírok, sütemények készítéséhez. Bizonyos sütemény receptekben a legjobb eredményt a finomliszt és rétesliszt keverése adja.
A gabonát aratás után gabonatárolókban (siló) tárolják, innen szállítják a malmokba. A malmokban egy összetett műveletsor alatt először a szennyeződésektől megtisztítják, aprítják (megőrlik), és osztályozzák (szitálás) termékfajta és szemcseméret szerint. Az őrlés célja a gabonaszemek két fő alkotójának, a héjnak és a magbelsőnek a lehető legtökéletesebb szétválasztása. Ezután a további felhasználásnak megfelelően adagolják és csomagolják a termékeket. A hazai boltokba kerülő legalsó sikérküszöb 28%, amivel a magyar szabvány a világon a legmagasabb követelményű.Sütéshez-főzéshez - mindenféle finom süteményhez, kenyérsütéshez, pizzatésztához, száraztészta-gyúráshoz.