A zab egy rendkívül értékes gabonaféle, magas fehérje- és rosttartalommal. Egyszerűen elkészíthető és széleskörűen felhasználható, így nem kérdéses, miért vált és maradt az egyik legkedveltebb reggeli fogás az angolszász területeken és az sem meglepő, hogy az elmúlt években hazánkban is egyre nagyobb népszerűségre tesz szert. Egyszerűen nem lehet megunni!
A kása készítésekor semmilyen adalékanyagot nem adunk hozzá a zabhoz és nem is veszünk ki belőle semmit, tehát minden érték, amely a zabban természetes formában megtalálható, a kásában is benne van.
Induljon a nap gluténmentes Cerbona zabkásával! A csokoládé-eper ízű zabkásánk különlegessége, hogy gluténmentes zabpehelyből készül tej hozzáadása nélkül, így bátran fogyaszthatják azok is, akik glutén-, tej-, illetve laktózérzékenyek, és a vegán életmódot követők is. Könnyen és gyorsan elkészíthető, tökéletes reggeli, akár otthon, akár a munkahelyen. A glutén-, és laktózmentes zabkásáink több ízben kaphatók, így mindenki megtalálja a számára legfinomabbat.
"Teljes értékű élelmirost-forrás rizsliszttel gyümölcsdarabokkal a szervezet reggeli, délelőtti energiaigényének fedezéséhez.
Elkészítési javaslat: 45 g rizskását alaposan keverj el 160 ml forrásban levő vízzel. 3-5 perc után fogyasztásra kész."
Gluténmentes szeletelt zab. Köretként bulgur, rizs helyett tálalható. Lobogó vízben 3-4 perc alatt készre főzzük, ízesítjük, leszűrjük és hideg vízzel átmossuk. Krémes zabkásához (Irish porridge) tejjel vagy vízzel készre főzzük.