"A Nagymama lekvárja birs különleges minőségű termékünk elkészítéséhez csak természetes anyagokat használunk. 100 kg lekvárhoz 60 kg gyümölcsöt (birs és alma) gondosan előkészítünk, majd cukor, citrus pektin, citromlé sűrítmény hozzáadásával összefőzzük úgy, hogy a gyümölcsdarabok megmaradjanak. Kíméletes hőkezeléssel tartósítjuk, így a gyümölcsök természetes aromáját megőrizzük. A termék tartósítószert, mesterséges színező vagy adalék anyagot nem tartalmaz. Tésztákhoz, péksütemények mellé ajánljuk."
A bio lekvárunk különleges ízvilágát a homoktövis, alma és a méz adja, melyek egytől egyig bio minősítéssel rendelkező alapanyagok. Készítésénél különös figyelmet fordítunk arra, hogy megmaradjanak a gyümölcsök beltartalmi értékei, zamatos ízvilága és így koncentrálódjanak termékeinkben.
A sárgabaracklekvár egy igazi nyári klasszikus. Mi ezt a házias ízt fűszereztük meg a bio homoktövis savanykás ízével, s így megalkottuk ezt a zamatos ízvilágot. Kenheted akár kenyérre, de nagyon jól illik joghurtba is. Elkészítésnél különös figyelmet fordítunk arra, hogy megmaradjanak a gyümölcsök beltartalmi értékei és így koncentrálódjanak mindenegyes lekvárunkban.
C-vitamin-tartalma igen magas. Ez azért is jó hír, mert a C-vitamin egy természetes antioxidáns, ami hozzájárul az immunrendszer egészségéhez, és még a bőr öregedését is késlelteti.