A Cabernet Franc jelenleg a villányi borvidék zászlóshajója, ez az a fajta, amelyből Villány világszínvonalat képes elérni, így az igazán nagy prémium borokat ebből a fajtából készítik a borászok. Magas beltartalmú, jól beérett szőlőből készül és nem lesz soha olyan robosztus, harsány, mint ahogyan a cabernet sauvignon tud időnként az lenni. Ez egy elegáns, behízelgő fajta, melynek nagy szüksége van az érési időre. Az egyes bormanufaktúrák között azonban nagy különbségek vannak termésátlagban, tőketerhelésben, fekvésben. A Günzer Családi Birtok törekvése az, hogy olyan Cabernet Franc-t készítsen mely megőrzi a gyümölcsösséget, nem túlhordózva, megtartva a „jól ihatóságot” úgy, hogy tartályt és francia hordót is használnak az érlelés során. A Cabernet Franc classic minősítésű vörösbora, de egy tökéletes ár/érték arányú választás, hiszen a belbecs markánsan túlmutat a classic pecséten.
A fajta a Villányi-borvidéken tudja a teljes érési potenciált (a szüret sok esetben október utolsó napjai), cél a zöld jegyek elkerülése. A Dobogó, Csillagvölgy és Jammertal-dűlő termése. A szőlőtőkék 20 év felettiek, biztonságosan, már-már évjárattól függetlenül hozzák a magas minőséget. 1 tőke = 1 palack bor: A talaj adottságai miatt a meredek, szikár dűlőkön gyorsan lefolyik a csapadékvíz, így a magasabb szinteken lévő szőlőtőkéken kevés a lé a bogyóban, pici marad, koncentrált ízanyaggal, így a szőlőszemek apró, sörétszerű bogyókként érnek be. Az apróbb és a nagyobb/teltebb szőlőszemek között alapvető különbség van, hiszen más a mag, lé, kocsány és a héj aránya. A fajta nagyon sok napsütést igényel, annak hiányában nem tud beérni, így Villány fekvése révén nagyon előnyös a Cabernet Sauvignon fajta termesztéséhez. Nem cél az újhordós hosszú érlelés, inkább a 2-3 éves korában még izgalmas gyümölcsök megőrzése egy elegáns hordóhasználattal. Az érlelés végeredményeként egy fűszeres, nagyon elegáns, fajtajelleges bort várhatunk tőle.
Merlot hangsúlyos vörös házasítás, amelyet 30%-nyi Cabernet sauvignon egészít ki. Egészen sötét szín, csillogó bíbor széllel és fekete maggal. Fejlődő illat fekete cseresznyével, fekete ribizlivel, paprikával és szegfűszeggel. Jól iható, gazdag, dzsúzos korty, élénk savakkal, finom tanninokkal, cseresznyés, szilvás, fűszeres ízekkel és közepesen hosszú lecsengéssel. Fűszeres grill sertéshúsok és vadhúsok mellé ajánljuk.
Magabiztos, sokarcú kékfrankos tartja vállain a bort. Kedves kadarka és szép zweigelt hoznak zamatos gyümölcsöket garmadával, melyeket mosolygós syrah ölel körbe gazdag fűszereivel. Mögöttük testes cabernet franc figyeli bölcs eleganciával az ízek buja játékát.
Száraz, vörös, védett eredetű classicus oltalom alatt álló eredetmegjelölésű bor.
A Juhász testvérek tradicionális pincészete a szép és komoly borok létrehozását tűzte ki célul, melyeket az odafigyelés és különleges gondosság jellemez a telepítéstől a tölgyfahordós érlelésen át a palackba kerülésig.
Száraz, vörös, oltalom alatt álló eredetmegjelölésű bor.
A Juhász Testvérek Pincészetének Merlot területeiről származó tétel ez a bor. Színe bíborvörös, tanninjai érettek, vastagok, illata az aszalt meggyet idézi, míg telt zamatát bársonyos lecsengés kíséri. Tartalmas, testes, hosszú életű vörösbor.
Száraz, vörös, oltalom alatt álló eredetmegjelölésű bor.
Tradicionális egri vörösbor, amelyet a mindennapok vörösborának szánt a pincészet. Minden évjáratban az egri alapfajták házasításából készül. Illata finoman érlelt és összetett. Ízében sokszínűség fedezhető fel. Könnyű, gyümölcsös, "jóivású" vörösbor.
Felső-Magyarországi oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátott száraz fehérbor.
Az Irsai Olivér napjaink legdivatosabb illatos szőlőfajtája Magyarországon. A pincészet korszerű technológiájának köszönhetően a fajta legszebb arcát mutatja meg ebben a borban. Az intenzív gyümölcsös illat, friss, üde ízvilággal párosul. A bort kóstolva, olyan érzés ragadja el az embert, mintha egy frissen szedett, harmatos szőlőfürtbe harapott volna bele.
Kedves Vásárlónk!
Borcsaládunk nevét, az Aranymetszést, mint természeti törvényt és szerkesztési elvet már a görögrómai kultúrában ismertékés alkalmazták. A tökéletes arányokat, átvitt értelemben a teljes harmóniát jelenti. A Cabernet Sauvignonnál talán sikerült megközelítenünk ezt a harmóniát, megtalálni a legjobb arányokat az illat és a testesség, a gyümölcsösség és az érettség, az alkohol és savgerinc, a fajta és a terroir között. Szeretnénk ezzel a borral bebizonyítani, hogy a Balatoni borvidéken nem csak fehér borokkal lehet csúcsminőséget elérni. Az ásványi anyagokban gazdag talaj és a tó klímakiegyenlítő hatása a vörösborok minőségére is kedvezően hat. Színe ahogy ettől a fajtától elvárható mélyvörös, illata és íze pedig először enyheanimális jelleget mutat, igazolva nevében a francia „sauvage", azaz „vad" szótő jogos használatát. A tizenkét hónapos kishordós (barrique), majd az ezt követő palackos érlelés eredményeként a bort enyhe füstösséggel kevert gyümölcsös,lekváros érzetek dominálják a bársonyosra szelídült savgerinc felett. Az ízek utolsó felvonásaként az utóízben a tannin válikuralkodóvá, és zárja hosszan elnyúlóan az előadást. Én magam késő éjszakába nyúlóan, 70%-os fekete csokoládé kíséretében szeretem kóstolgatni. Kedves egészségére! Varga Péter
Kedves Vásárlónk!
Természeti és kulturális adottságai az Egri borvidéket hazánk egyik legfontosabb borrégiójává emelik. Családunk mintegy 60 hektár szőlőt telepített a borvidék legjobb fekvésű területein, így Egri Bikavérünk jelentős részben saját szőlőnkből készül. Főalkotó fajtái a Kékfrankos, a Cabernet Sauvignon, a Kékoportó és a Zweigelt. A bikavér az a borunk, amely minden évjáratban közel azonos, kiegyensúlyozott minőséget eredményez. Ennek egyik fő oka a hosszú érlelés, amelyből minimum 12 hónap nagy fahordóban történik. A másik, hogy az alkotó fajták arányának megválasztásával lehetőségünk nyílik a bor karakterének folyamatos szinten tartására. Színe bíborvörös, illatában, ízében a meggy dominál, kellemes savtannin egyensúlya bársonyossá, jó "illatúvá" teszi a bort. Fogyasztását magyaros ételekhez, vörös húsokhoz, hosszú éjszakai beszélgetésekhez 18°C-on ajánljuk. Kedves egészségére! Varga Péter
Kedves Vásárlónk!
Magyarországon a tradicionális kékszőlő fajták telepített felületének többsége kékfrankos. Ez a telepítési arány egyrészt kifejezi a magyar vincellérek több generációjának értékítéletét, másrészt azt is jelenti, hogy a mai magyar vörösbor szeretőborivó népesség a kékfrankoson nőtt fel. Mint szőlőfajta kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, szinte minden évjáratban megbízhatóan jó minőséget hoz, mint borfajta pedig kiválóan alkalmas az általános népszerűségre. Érzékszervi jellemzői alapján a Kékfrankos áll az origóban, hozzá képest mondhatjuk borokra, hogy savasabb vagy lágyabb, sötétebb vagy világosabb, gyümölcsösebb vagy érleltebb. Színe bíborvörös, illata, íze a szederre emlékeztet, enyhén fanyar, mégis friss, gyümölcsös. Fogyasztását vörös húsokhoz, magyaros ételekhez 18 °C- ra hűtve ajánlom.
Kóstoltál már narancslevet?
Pár csepp mézzel?
Egy kis répával?
Tudtad, hogy a gyümölcsleveket más természetes összetevőkkel még izgalmasabbá lehet varázsolni?
Hiszen minél több természet, annál nagyobb élmény!
Ezek a 0,2 literes termékek hamar a gyermekek kedvencei lesznek. Finom ízei mellett nagyon praktikus is tud lenni, hiszen bármilyen táskában elférnek a szívószálas rostos és szűrt italok.
Mi, a Siónál szeretettel gondolunk a Balatonra, mert hálásak vagyunk mindazért az örömért, melyet a magyar tengertől kapunk. Tudtad, hogy azzal is segíthetsz tisztán tartani a természetet, ha sportolás közben összeszeded az eldobott szemetet?
Őrizzük meg a Balatont olyannak, amilyennek szeretjük!
A klasszikus 100%-os hohes C narancslé gyümölcshússal és acerolával gazdagított változata. A gyümölcshúsnak köszönhetően a narancslé acerolával egy még természetesebb, zamatosabb formája, amelyből már 2,5 dl tartalmazza a szükséges napi C-vitamin mennyiséget: felnőttek számára ugyanis C-vitaminból az ajánlott bevitel 80 mg. A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
Egészséges, napérlelte narancsokból készült 100%-os narancslé acerolával a hohes C család nagy klasszikusa. Természetes módon magas a C-vitamin tartalma, ezért már egy pohár elég belőle, hogy a napi C-vitamin szükségletünket fedezzük: a C-vitamin napi ajánlott mennyisége felnőttek számára ugyanis 80 mg, amelyet bármely 2,5 dl hohes C narancslé fedez. A C-vitamin élénkítő hatása és az érett narancsok természetes, frissítő íze miatt érdemes narancslével kezdeni a napot – lendületesen, egészségesen már korán reggel!
Almás pite ízű szénsavas üdítőital, 5°% almalével, természetes vanília aromával, répacukorral, vegán. A friss nyári almából készült almás pite enyhén citrusos-vaníliás illatát idézi. Pont olyan, mint nagymamánk porcukros, édes, illatos, rácsos tetejű almás pitéje.
Alpesi gyógynövényekből készült, szénsavas üdítőital, cukormentes, édesítőszerekkel.
A márka törvény védett. Családi tulajdonban lévő vállalkozás 1957 óta.
Alpesi gyógynövényekből készült, szénsavas üdítőital , cukormentes, édesítőszerekkel.
A márka törvény védett. Családi tulajdonban lévő vállalkozás 1957 óta.
Tradicionális világos sör.
Nevét aranyló színéről és kiváló minőségéről kapta. Kiegyensúlyozott íze, aranyló ragyogása és tömör habja tükrözi a kifogástalan minőséget.
Az Arany Fácán titka, hogy nincs titka: selymes víz, a karakteres árpamaláta és a kiváló komló kombinációjának, valamint a minőségi sörfőzési eljárásnak köszönheti robosztus és karakteres ízét. A férfias, ugyanakkor könnyen iható világos sör arany színével és kellemes habjával pont azt nyújtja, amire számítunk: egy megbízható, jó sört.
Erőteljes, parfümös illat, amelyben a szegfűszeg és a citrusos benyomások váltják egymást. A birsalmakompót muskotályos, fűszeres illatát idézi fel bennünk e pálinka. Szájban kimondottan telt és a gyümölcsre jellemző fanyarság fedezhető fel. Markáns, lendületes, fiatalos pálinka.
Cherry-s, bonbonos, magával ragadó, fiatalos ital, latinos temperamentummal. Telt, kerek, mindent betöltő meggy íz, melyben tökéletesen párosul az aszalt, illetve friss megy zamata.
Fűszeres, gyümölcsös, végtelenül barackos. Az aszalt és friss gyümölcsön történt (dupla) ágyazási technológia révén tud egyszerre lekváros, friss és citrusos jegyeket csillogtatni. Ízében inkább az aszalt gyümölcsökre jellemző krémes édesség, mély barack zamat teszi hosszú percekig élvezhetővé. Önmagában fogyasztva desszert után, vagy desszertként ajánlott.
Illatában a kajszira emlékeztető jegyekkel indít, friss baracklekvárral és egy lélegzetnyi citrusossággal. Ízében is emlékeztet a frissen főzött baracklekvárra, melyet enyhén a citrom és grapefruit íze követ a háttérben.
Illatában visszafogottan elegáns, virágillat leheletnyi vaníliás beütéssel. Ízében uralkodik az édes cigánymeggy és a lekvárosság. A hosszan tartó utóíz mellé a meggyre jellemző marcipánosság társul, finom magzamattal harmonizálva.
Friss, epres-málnás illata a nyarat idézi.
Gyümölcsössége szinte berobban a szájba, piros bogyós gyümölcsök, málna, ribizli keverednek. Vibráló, könnyed, izgalmas savakkal a háttérben.
Erdei gyümölcsök, kávé és fűszeresség dominál illatban. İzében kifinomult harmónia, sok gyümölcsösség, áfonya, málna, kávé és lekerekedett tanninok jelennek meg. Könnyű, jó ivású "beszélgetős bor" a mindennapokra, de vadételek kiváló kisérője is lehet.
Frissítő üdítő, melyet finom botanikai infúziók és friss forrásvíz keveredésével természetes módon fermentálunk. A rebarbara újra felfedezett régi kedvenc nagymamáink kertjéből. A sokáig gyógyhatása miatt ismert rebarbara hasznos növényi rostokat tartalmaz, jellegzetes fanyar íze a nyár egyik különlegessége amit a Rebarbarás Bambi most szűretlenül megidéz.
Frissítő üdítő, melyet finom botanikai infúziók és friss forrásvíz keveredésével természetes módon fermentálunk, így kapott a nyári citromos limonádé egy teljesen új, frissítő gazdag citrusos dimenziót.
Hagyományos botanikus ital boróka kivonattal. Tele kiváló 100%-ig természetes összetevőkkel és a legfinomabb gyömbérrel. Az eredmény összetett gyömbér íz, fűszeres borókás lecsengéssel.
Frissítő üdítő, melyet finom botanikai infúziók és friss forrásvíz keveredésével természetes módon fermentálunk. A narancs rostjai a frissen szedett narancsot, a narancsvirág illata a végtelen narancsligetek festői szépségét idézi 100% természetes összetevőkkel.
Különlegesen kellemes, kesernyés ízű prémium német sör, amely világszerte elismert és kedvelt. A Beck's a német tisztasági törvény szerint készül, vagyis kizárólag négy természetes összetevőt tartalmaz, melyek főzési technológiája biztosítja a márkára jellemző karakteres ízt.
A Brauerei Beck GmbH & Co KG, Bremen, Németország licence alapján
A kajszibarack kényes gyümölcs, de a legjobb alapanyag. A belőle készült pálinka is ilyen: összetett, csodaszép íze van, nem véletlenül nevezik a gyümölcsök királynőjének: belőle készül a legjobb lekvár, és a legjobb pálinka is.
A Körösök völgyében létrejött különleges klímának köszönhetően a Békési táj jellegzetes gyümölcse a veresszilva. Ebből a gyümölcsből készül ez a csodálatos szilvapálinka, mely ízével és zamatával a magyar pálinkaválaszték egyik gyöngyszeme. A fahordós érlelésnek köszönhetően aranyló színe és kellemes vaníliás, lágy íze mindenkit elvarázsol, aki megkóstolja e nemes italt.
Karakteres komlósság, borsodis csavarral. Egy felfrissítően citrusos és komlósan kesernyés sör, amelyben a fűszeres
jegyek természetes aromákkal találkoznak. A régi ismerős új arca: egy izgalmas ízvilágú, mégis könnyen iható sör, ami
minden alkalomhoz passzol.
Ez a Borsodi Hoppy. Már pattinthatod is.
Ismerős, de új. Borsodi, de De IPA. Sör, de milyen! Olyan, mint a váratlan fordulat egy átlagos napon, amit érdemes a
haverokkal is megosztani. A Borsodira jellemző kesernyésség teszi az IPA sörök sajátosan citrusos és fűszeres ízvilágát
igazán meglepővé. Már pattinthatod is.
Kiváló minőségű, pils típusú sör. Vonzereje a komlónak köszönhető kellemes kesernyés íz és a csillogó aranysárga szín, melyet dús, finom pórusú hab koronáz. Minden tekintetben arányos, kiegyensúlyozott ital azok számára, akik ragaszkodnak a megszokott magas színvonalhoz.
Határozott fajtajelleges illata hamar kinyílik a pohárban. Lime, grapefruit, fehér szirmú virágok tavaszi kavalkádja érezhető, melyet leheletnyi hűvös fanyarság kerekít, fiatalos, lendületes karaktert adva a pálinkának. Ízében a fanyar frissesség vezet, mögötte virágok és kellemes alkohol édesség alkot játékos egyveleget, utóízében a fajta virágos, kissé parfümös jegyei hosszan búcsúznak.
Cigánymeggyre jellemző elegáns illatkarakter (enyhén édeskés illatok és virágos jegyek) némi marcipánnal. Ízében komplex, fűszeres, gyógynövényes, rusztikus, határozott, de nem tolakodó magzamattal.
Érett, zamatos gyümölcs felhasználásával készült ez a telt ízű, rövid hordós érlelésnek köszönhetően pici vaníliás, édes fűszeres érzettel díszített pálinka.
Lager típusú sör.
A Carlsberget 1847 óta főzik, mára a világ több, mint 140 országában kapható. A Carlsberg főzésekor kiemelten fontos a minőség, az innováció és a folyamatos fejlődés. Prémium minőségű tiszta maláta sör, az egyedi Carlsberg komlóval ízesítve a felülmúlhatatlan ízélményért.
A Carlsberg az aranyló gabona színében ragyog, habja gazdag és hófehér. Kiegyensúlyozott ízvilágú, a komló és a maláta almára emlékeztető frissítő illatával, utóízében az édes és kesernyés ízek keverednek.
"Az ormokra nem hívják az embert: oda fel kell kapaszkodni"
Monet
Intenzív fűszeres illat tele élettel és vitalitással. Az erdei gyümölcsös ízek és a kis füstösség pikáns jelleget adnak. Gazdag
bor, finomra hangolt ízvilággal.
Romsics László
A Chateau Teleki borok főborásza
A Villányi Franc az elegancia és a harmónia megtestesítője."
"Az erőseket segíti a szerencse."
Szimónidész
A fűszeres és mediterrán hangulatot idéző illatban megjelenik egy kis erdei gyümölcsösség és fás, füstös jegy is. Ízben a
hangsúlyos gyümölcsösség, a strukturált szerkezet és a hosszú utóíz jellemzi a bort.
Romsics László
A Chateau Teleki borok főborásza
"Csak addig vagyunk szigorúak mások iránt, míg magunkat nem ismerjük."
Eötvös József
Intenzív és gazdagon fűszeres illata mellett piros gyümölcsöket és különösen érett meggyet érezhetünk. A korty élénk zamatú,
friss savtartalmú, mely bársonyos tanninnal egészül ki. Telt, élettel teli bor.
Romsics László
A Chateau Teleki borok főborásza
Adj tüzedből lángot annak, aki kér."
Cicero
Színe mély rubin, illatát gazdag, fűszeres jegyek vezetik. Íze telt és bársonyos, cseresznye és kakaó zamata jellemzi. A tétel
50%át magyar tölgyfából készült hordókban érleltük.
Szakál Zoltán
Főborász
„A bölcs ember a lehetőségeit megteremti, és nem megtalálja."
Francis Bacon
Színe közepesen intenzív rubin, illatában érett meggy és áfonya dominál. A gyümölcsös zamatok a kortyban is folytatódnak,
lekerekedett, hosszú utóíz jellemzi. Kisebb részben hordóban, nagyobb részben reduktív módon érleltük.
Szakál Zoltán
Főborász
„Nem baj, ha nem szeret mindenki.
Elég, ha rajonganak értem."
graffiti
Színe mély rubin, illata intenzív szeder, cigánymeggy és némi csokoládé. A korty feketebogyós gyümölcsök, kávé és fűszerek
játéka. A tétel 90%át magyar tölgyfahordókban érleltük.
Szakál Zoltán
Főborász
Merlot hangsúlyos vörös házasítás, amelyet 30%-nyi Cabernet sauvignon egészít ki. Egészen sötét szín, csillogó bíbor széllel és fekete maggal. Fejlődő illat fekete cseresznyével, fekete ribizlivel, paprikával és szegfűszeggel. Jól iható, gazdag, dzsúzos korty, élénk savakkal, finom tanninokkal, cseresznyés, szilvás, fűszeres ízekkel és közepesen hosszú lecsengéssel. Fűszeres grill sertéshúsok és vadhúsok mellé ajánljuk.
(A feltüntetett vételár bruttó: 125 Ft üveg betétdíjat tartalmaz)
A legjobb minőségű sört főzzük kompromisszum nélkül, székelyeknek és mindenkinek, aki szereti a székelyeket.
Alapanyagai az ideális összetételű csíkszentsimoni víz, a kiváló felvidéki maláta és az egyedi keserűséggel rendelkező segesvári komló. Különleges ízének kialakításánál alkalmaztuk a székely tudást és fűszerként a székely szeretetet varázsoltuk bele.
A Székely sörben kukoricát nem talál, vegyi anyagokkal nem avatkozunk a termékgyártás folyamatába. Eltarthatósága növelése érdekében mikroszűrő rendszert alkalmazunk, melynek köszönhetően megtudjuk őrizni a termékünk kellemes és friss ízvilágát.
Magas (6% V/V) alkoholtartalmának köszönhetően ajánljuk különböző tevékenységek, kalákák, kaszálás, szénahordás, pityókaszedés, disznóvágás, favágás hangulatának emeléséhez.
Termékünk fogyasztásával megismerheti a székely életérzés legjavát.
KÉZMŰVES VILÁGOS SÖR
A legjobb minőségű sört főzzük kompromisszum nélkül, székelyeknek és mindenkinek, aki szereti a székelyeket.
Alapanyagai az ideális összetételű csíkszentsimoni víz, a kiváló felvidéki maláta és az egyedi keserűséggel rendelkező segesvári komló. Különleges ízének kialakításánál alkalmaztuk a székely tudást és fűszerként a székely szeretetet varázsoltuk bele.
A Székely sörben kukoricát nem talál, vegyi anyagokkal nem avatkozunk a termékgyártás folyamatába. Eltarthatósága növelése érdekében mikroszűrő rendszert alkalmazunk, melynek köszönhetően meg tudjuk őrizni a termékünk kellemes és friss ízvilágát.
Magas (6% V/V) alkoholtartalmának köszönhetően ajánljuk különböző tevékenységek, kalákák, kaszálás, szénahordás, pityókaszedés, disznóvágás, favágás hangulatának emeléséhez.
Termékünk fogyasztásával megismerheti a székely életérzés legjavát.
A Hargita-hegység lábánál eredő források tiszta vizéből és csak minőségi alapanyagokból készülő sör, amelyet egy szakértő és a csíki sörfőzés hagyományai iránt elkötelezett csapat állít elő Csíkszentsimonban. Receptünket, szintén helyi erővel, a helyi hagyományokra építve, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel közösen dolgoztuk ki.
A sörkészítés technológiájában a hagyományok követésére törekszünk, így a főzés során betartjuk az 1516-os bajor tisztasági törvényt (Reinheitsgebot), ami azt jelenti, hogy csak árpamaláta, komló, élesztő és víz van a Tiltott Csíki Sörben. Az eredeti söralapanyagok kiválasztásánál elsődleges szempontunk a minőség, így kisüzemi laboratóriumunkban ellenőrizzük, hogy az árpamaláta az ideális keményítő és fehérjetartalommal rendelkezzen. Mellé – főzés közben – a legjobb minőségű segesvári komló kerül, ez adja meg a jellegzetes kesernyés ízt.
A lefőzött sörlé nálunk természetes úton érlelődik, a folyamatot enzimekkel és más adalékokkal nem gyorsítjuk fel. A Tiltott Csíki Sört nem pasztörizáljuk, ezzel is gazdagabb ízvilágot nyújtva a kedves fogyasztónak.
Így születik meg a Tiltott Csíki Sör, egy magas 6% (V/V) alkoholtartalmú, Bock típusú láger sör, amely üdít, táplál és felvidít.
(A feltüntetett vételár bruttó: 125 Ft üveg betétdíjat tartalmaz)
A Tiltott Csíki Sört lassan és hosszabban érlelve született meg ez a kifinomult érzékek számára ínycsiklandó, minőségi sörkülönlegesség, a Tiltott Csíki Sör Gold. A legalább 45 napig tartó érlelés új sörünk ízét karakteressé, bársonyossá, színét pedig arannyá változtatta.
Aki megkóstolja, az tudni fogja: A LASSAN ÉS HOSSZABBAN ÉRLELÉS ARANYAT ÉR!
6% (V/V) alkoholtartalmú, Bock típusú láger sör
A Dreher Gold kukoricagríz nélkül, kizárólag árpamalátából, kristálytiszta vízből és kétféle komlóból készül. Ennek köszönheti
kellemesen kesernyés, karakteres ízét és aranyló színét.
Az első csepp a villányi vörösek világából kedves és őszinte jóbarát. Tiszta, gyümölcsös illatok és bársonyos ízek ellenállhatatlan csábítása, mely örömet csempész életünkbe.
A válogatott természetes alapanyagokra építő megbízható és tradicionális Gösser Premium mostantól egy fiatalos és
modern külsőben érhető el. Az 5% alkoholtartalmú Gösser Premium egy kiváló minőségű világos sör, amely kivételes
minőségű Saaz komlóból, valamint 100% árpamaláta felhasználásával készül.
A Cabernet Franc jelenleg a villányi borvidék zászlóshajója, ez az a fajta, amelyből Villány világszínvonalat képes elérni, így az igazán nagy prémium borokat ebből a fajtából készítik a borászok. Magas beltartalmú, jól beérett szőlőből készül és nem lesz soha olyan robosztus, harsány, mint ahogyan a cabernet sauvignon tud időnként az lenni. Ez egy elegáns, behízelgő fajta, melynek nagy szüksége van az érési időre. Az egyes bormanufaktúrák között azonban nagy különbségek vannak termésátlagban, tőketerhelésben, fekvésben. A Günzer Családi Birtok törekvése az, hogy olyan Cabernet Franc-t készítsen mely megőrzi a gyümölcsösséget, nem túlhordózva, megtartva a „jól ihatóságot” úgy, hogy tartályt és francia hordót is használnak az érlelés során. A Cabernet Franc classic minősítésű vörösbora, de egy tökéletes ár/érték arányú választás, hiszen a belbecs markánsan túlmutat a classic pecséten.
A fajta a Villányi-borvidéken tudja a teljes érési potenciált (a szüret sok esetben október utolsó napjai), cél a zöld jegyek elkerülése. A Dobogó, Csillagvölgy és Jammertal-dűlő termése. A szőlőtőkék 20 év felettiek, biztonságosan, már-már évjárattól függetlenül hozzák a magas minőséget. 1 tőke = 1 palack bor: A talaj adottságai miatt a meredek, szikár dűlőkön gyorsan lefolyik a csapadékvíz, így a magasabb szinteken lévő szőlőtőkéken kevés a lé a bogyóban, pici marad, koncentrált ízanyaggal, így a szőlőszemek apró, sörétszerű bogyókként érnek be. Az apróbb és a nagyobb/teltebb szőlőszemek között alapvető különbség van, hiszen más a mag, lé, kocsány és a héj aránya. A fajta nagyon sok napsütést igényel, annak hiányában nem tud beérni, így Villány fekvése révén nagyon előnyös a Cabernet Sauvignon fajta termesztéséhez. Nem cél az újhordós hosszú érlelés, inkább a 2-3 éves korában még izgalmas gyümölcsök megőrzése egy elegáns hordóhasználattal. Az érlelés végeredményeként egy fűszeres, nagyon elegáns, fajtajelleges bort várhatunk tőle.
Mély rubinszínű bor. Illata csordultig van érett erdei gyümölcsökkel, melyet körüllengenek az édes fűszerek kedves aromái. Bársonyos, gazdagon texturált bor. Egy pohárban a szőlő tiszta leve, érett gyümölcsössége és a Merlot gazdagsága.
Hofbräu München az egyik legnagyobb Magyarországon kapható bajor sörmárka. A pilseni típusú márka harmonikus maláta
és komló illatú sör. Mérsékelten keserű, közepesen telt ízű ital, tiszta illatharmóniával, a termékre jellemző aromával, és
kellemes csípős recenciával (szénsavasság).
1873-ban Gerard Heineken annyira büszke volt újonnan megalkotott prémium sörére, hogy egyből a nevére is vette az
összes palackot. Így született meg a Heineken, és vált hamarosan Amszterdam, majd egész Hollandia kedvencévé. Most, 4
emberöltővel később, a minőség iránti elkötelezettségünknek köszönhetően naponta immár 25 millió Heinekennel
koccintanak a világ 192 országában. A Heineken egy lager sör különleges A-élesztő felhasználásával készül, amely az
összetéveszthetetlenül harmonikus, enyhén gyümölcsös ízjegyeket garantálja.
A mágikus csillag
Hogy mi is az ötágú csillag?
A serfőző mesterek ősi szimbóluma.
Négy csúcs a természetes összetevőket jelképezi: az árpamalátát, a vizet, a komlót és a Heineken különleges A-élesztőjét®.
A csillag ötödik csúcsa pedig a sörfőzés különleges varázsának jele volt a középkorban.
Ma már nem hiszünk a varázslatban, annál inkább a szakértelemben.
A mágikus csillagot mindenesetre megtartottuk.
A magyar gasztronómia egyik legkedveltebb gyümölcspálinkája a szilva, ami nem is csoda, hiszen közel 5000 éves kultúrnövény e gyümölcs. Így a fogyasztói igényekhez igazodva alkottuk meg a Hírös Kecskeméti 50 fokos Szilvapálinkát. Az ital illatában az érett szilva mellett a fűszeres aromák jutnak érvényre. Ízében a szilva édeskés íze dominál kis mandulás zamattal kiegészülve. Igazán kerek, karakteres pálinka.
Egészséges, napérlelte narancsokból készült 100%-os narancslé acerolával a hohes C család nagy klasszikusa. Természetes módon magas a C-vitamin tartalma, ezért már egy pohár elég belőle, hogy a napi C-vitamin szükségletünket fedezzük: a C-vitamin napi ajánlott mennyisége felnőttek számára ugyanis 80 mg, amelyet bármely 2,5 dl hohes C narancslé fedez. A C-vitamin élénkítő hatása és az érett narancsok természetes, frissítő íze miatt érdemes narancslével kezdeni a napot – lendületesen, egészségesen már korán reggel!
A klasszikus 100%-os hohes C narancslé gyümölcshússal és acerolával gazdagított változata. A gyümölcshúsnak köszönhetően a narancslé acerolával egy még természetesebb, zamatosabb formája, amelyből már 2,5 dl tartalmazza a szükséges napi C-vitamin mennyiséget: felnőttek számára ugyanis C-vitaminból az ajánlott bevitel 80 mg. A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
Száraz, vörös, védett eredetű classicus oltalom alatt álló eredetmegjelölésű bor.
A Juhász testvérek tradicionális pincészete a szép és komoly borok létrehozását tűzte ki célul, melyeket az odafigyelés és különleges gondosság jellemez a telepítéstől a tölgyfahordós érlelésen át a palackba kerülésig.
Száraz, vörös, oltalom alatt álló eredetmegjelölésű bor.
A Juhász Testvérek Pincészetének Merlot területeiről származó tétel ez a bor. Színe bíborvörös, tanninjai érettek, vastagok, illata az aszalt meggyet idézi, míg telt zamatát bársonyos lecsengés kíséri. Tartalmas, testes, hosszú életű vörösbor.
Száraz, vörös, oltalom alatt álló eredetmegjelölésű bor.
Tradicionális egri vörösbor, amelyet a mindennapok vörösborának szánt a pincészet. Minden évjáratban az egri alapfajták házasításából készül. Illata finoman érlelt és összetett. Ízében sokszínűség fedezhető fel. Könnyű, gyümölcsös, "jóivású" vörösbor.
Felső-Magyarországi oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátott száraz fehérbor.
Az Irsai Olivér napjaink legdivatosabb illatos szőlőfajtája Magyarországon. A pincészet korszerű technológiájának köszönhetően a fajta legszebb arcát mutatja meg ebben a borban. Az intenzív gyümölcsös illat, friss, üde ízvilággal párosul. A bort kóstolva, olyan érzés ragadja el az embert, mintha egy frissen szedett, harmatos szőlőfürtbe harapott volna bele.
A Kőbányai világos sört tiszta, enyhe komló- és maláta illat jellemzi. Íze lágy, könnyed, enyhén kesernyés, kellemesen szénsavas. Kvalitásait a hazai sörivók mellett a brüsszeli székhelyű, híres sörminősítő verseny, a Monde Selection zsűrije is többször elismerte, és aranyéremmel jutalmazta.
A gyümölcsök zamata jól érvényesül ebben az elsősorban gyermekek számára összeállított gyöngyöző italban.
A kicsik is „felnőttként" koccinthatnak az ünnepi asztalnál a palackba zárt Kölyökkel.
A gyümölcsök zamata jól érvényesül ebben az elsősorban gyermekek számára összeállított gyöngyöző italban.
A kicsik is "felnőttként” koccinthatnak az ünnepi asztalnál a palackba zárt Kölyökkel.
A gyümölcsök zamata jól érvényesül ebben az elsősorban gyermekek számára összeállított gyöngyöző italban.
A kicsik is „felnőttként” koccinthatnak az ünnepi asztalnál a palackba zárt Kölyökkel.
A cseh sörfőző mesterek Krušovice sörfőző hagyományait több mint 400 éve ápolják. A Krušovice Světlé kiemelkedően tiszta,
aranyszínű, krémes hab állagú sör. Ízét és illatát háromfajta minőségi, válogatott cseh és morva maláta adja. Kellemes
keserűségét a saazer komlónak köszönheti. A Krušovice Světlé könnyen fogyasztható, és üdítő sör minden alkalomra.
Illatában ánizs, menta, marcipán és erdei gyümölcsök keverednek. Ízében telt, gazdag, érett gyümölcsösség, kandírozott narancs, aszalt meggy, áfonya jelenik meg. A kortyot végig kísérő édességet jó savak és az utóízben megjelenő izgalmas tanninok színesítik.
Ha az ország egyik legelismertebb pálinkafőző-mestere a legszebb, legjobb alapanyagokat felhasználva, a desztillálás minden apró mozzanatát gondosan felügyelve, hosszú évek kísérletezgetései után elkészíti álmai pálinkáját, akkor mi, fogyasztók tökéletesen biztosak lehetünk benne, az, ami majd a poharunkba kerül, valóban egyedi és különleges lesz.
Ha az ország egyik legelismertebb pálinkafőző-mestere a legszebb, legjobb alapanyagokat felhasználva, a desztillálás minden apró mozzanatát gondosan felügyelve, hosszú évek kísérletezgetései után elkészíti álmai pálinkáját, akkor mi, fogyasztók tökéletesen biztosak lehetünk benne, az, ami majd a poharunkba kerül, valóban egyedi és különleges lesz.