Magyarország piacvezető mustárja. Krémes állagának, finom ízének köszönhetően tett szert ekkora népszerűségre. Ez a mustár az egyik első a hazai mustárpiacon, mely nem tartalmaz tartósítószert. Az E-szám mentes termékek grafikáján megjelenő zöld jelzés garantálja, hogy kedvenc mustárod mentes minden E jelzésű adalékanyagtól.
Magyarország piacvezető mustárja. Krémes állagának, finom ízének köszönhetően tett szert ekkora népszerűségre. Ez a mustár az egyik első a hazai mustárpiacon, mely nem tartalmaz tartósítószert. Az E-szám mentes termékek grafikáján megjelenő zöld jelzés garantálja, hogy kedvenc mustárod mentes minden E jelzésű adalékanyagtól.
Sűrített paradicsom, ecet, cukor, só és fűszerek felhasználásával előállított ketchup termék gasztronómiai célra. Tartósítása pasztőrözéssel és tartósítószerek kombinált alkalmazásával történik.
A sushi rizs készítéséhez szükség van sushi ecetre. Első lépésben, gondos termékfejlesztés során, megszületett a saját sushi ecetünk! Valódi kombu algát beáztatva, kellő sótartalommal, musttal édesítve, pont úgy, ahogy a sushi rizs kívánja
A zöldfűszerek koronázatlan királya, melynek kiemelt szerep jutott a
gyógymódok körében is. Kiváló minőségű, tokaji furmintból készült fűszeres ecetkülönlegesség, mely a friss bor jellege mellett hozza a természetes zöld fűszer ízét és illatát. A fűszerecet család tárkonyos tagja, sokoldalúsága a levestől a vegán ételeken át a salátákig elvarázsol mindenkit.
Közismert, hogy az almaecet már önmagában is számtalan pozitív élettani hatással bír. Ezt még egy lépéssel továbbvittük, és az ecetbe különböző gyógynövényeket áztattunk. Ennek köszönhetően elkészült egy igazán remek balzsamecet, mely kiváló kiegészítője lehet számos immunerősítő kúrának. A bodza virága jótékonyan segíti légzőszerveink normál működését, továbbá nyugtató hatású. Ugyanígy a citromfű, mely szintén erősen nyugtató hatású, emellett hatékonyan segíti az emésztést. A kakukkfű gyulladáscsökkentő, segít a torokfájás és köhögés kezelésében, immunerősítő.
Ezen gyógynövények beleáztatva az ecetbe már jótékony hatásukkal felhívják magukra a figyelmet, továbbá frissítő, zamatos és karakteres ízviláguk csalogató mindenki számára.
Zöldfűszeres balzsamecetünk bátran fogyasztható kúraszerűen, igyunk minden nap reggelente 1-2 evőkanállal, vízben feloldva. Emellett kiváló salátákhoz, sajtokhoz, húsokhoz fűszerként használva.
Az ecetes reszelt torma pikáns, csípős ízét az Univer majonéz teszi lággyá, harmonikussá. A termék majonéztartalma 45%. A majonézes torma felhasználható szendvicsek, saláták készítésére, de kiváló alapanyaga például a sonkatekercseknek, különböző hidegtálaknak. Ehető főtt, illetve sült húsok mellé is.
Ha grillezel, ezzel a rub-al (szárazpác) nem fogsz mellélőni. A grillrácsra felkerülő húsokat sütés előtt pár órával alaposan dörzsöld be ezzel a keverékkel és olívaolajjal, esetleg egy kis mustárral.
Használhatod húsos egytálételekhez, rizses fogásokhoz. Nagyon passzol a hüvelyes zöldségekhez, csicseriborsóhoz, lencséhez. Sült zöldségek is isteni ízt kapnak ha megszórod vele.
Használhatod húsokra, grill ételekre, pácolásra. A húsoknak gyros-os ízvilága lesz. Keverheted görög saliba, tejfölbe, joghurtba salátaöntetként, vagy mártogatósnak, mascarponéba keverve fűszeres vajkrém az eredmény.
Nagyon jól passzol krémlevesekhez, tejszínesebb ételekbe, tésztákba. Halakhoz és gombás ételekhez is ezt ajánlom. Húsokra, grill ételekre, pácolásra is zseniális. Keverheted tejfölbe, joghurtba salátaöntetként, vagy mártogatósnak, mascarponéba keverve fűszeres vajkrém az eredmény.
Taco, chilis bab, burrito, Chili con carne ízesítésére. Húsokra, grill ételekre, pácolásra is kiváló. Keverheted görög saliba, tejfölbe, joghurtba salátaöntetként, vagy mártogatósnak, mascarponéba keverve fűszeres vajkrém az eredmény.
Az indiai curryk alapvető fűszerkeveréke. Vajas vagy tandori csirkéhez remek pácot készíthetsz belőle. Használhatod előételekhez, levesekhez, joghurtos salátákhoz is.
E keverék tökéletes ízt ad a hagyományos magyar ételeknek. Sülhet olajban, sütőben vagy akár grillen a hús, mindenképp finom, pikáns, magyaros ízt ad a Kotányi flekken fűszersó a húsoknak.
A Kotányi Grill klasszikus fűszersója a grillezők egyik kedvence. Kellemesen füstös íze minden grillezésre szánt húsféléből felejthetetlen ízélményt varázsol.
A Kotányi Grill Zöldség a vöröshagyma, fokhagyma és olíva intenzív ízét kölcsönzi a különböző zöldségeknek. Ezt a különleges ízt a mediterrán zöldnövények tovább finomítják.
Ha vajpuha húst szeretne, dörzsölje be a húst Kotányi húspuhító keverékkel, szurkálja meg egy villával és hagyja fél óráig állni. A termék természetes eredetű papain enzimet tartalmaz, amely fellazítja a hús izomrostjait. Utána fűszerezze és süsse ki a húst.
Ha nagyon ízletes, finom, omlós pulykasültet szeretne, használja a Kotányi Pulykasült fűszersóját, mely egyetlen konyhából sem hiányozhat. E keverékünk harmonikus, kakukkfüves-rozmaringos ízt kölcsönöz pulykából készült ételeinek.
A legfinomabb sertéssültek elkészítéséhez elengedhetetlen a Kotányi Sertéssült fűszersó. A keverék kifejezetten sertéshúsból készült ételekhez lett kifejlesztve.
Kiváló párosítása lehet tésztáknak, akár önmagában, akár tejszínnel, krémsajttal keverve, szendvicsekhez, pizzára. Ízesíthetjük vele kekszek, sós péksütemények tésztáját is. Nem tartalmaz adalékanyagot, színezéket, tartósítószert és cukrot. Glutén és laktóz mentes, vegán termék.
Édes-savanyú mártás kész pasztörizált mártás. Vegetáriánusok is fogyaszthatják
Nem tartalmaz mesterséges színező-, ízesítő anyagokat és tartósítószereket
A Globus Bolognai mártás kifejezetten a magyar ízlésnek lett kifejlesztve. A lédús paradicsom és az oregánó garantálja a
kiváló ízvilágot.
A hőkezeléses tartósítási eljárásnak köszönhetően a Globus Bolognai mártáshoz tartósítószer hozzáadására nincs szükség.
Gyümölcsös grill szósz, ami nem csak pácként használható húsokhoz, hanem mártógatósként is remek ízeket varázsol a zöldségek, sajtok vagy akár sültkrumpli mellé. Nem tartalmaz tartósítószert, adalékanyagot és színezéket. Glutén és laktóz mentes. Vegán termék.
A Gulyáskrém különlegessége a paprika, vöröshagyma, paradicsom, kömény és fűszerek összességében rejlik. A magyar konyha elengedhetetlen kelléke. Igazi magyaros fűszerezésű pörköltalap. Nem tartalmaz adalékanyagot, színezéket, tartósítószert és cukrot. Glutén és laktóz mentes. Vegán termék.
Tökmagkrémünk olajtök magjából, pörkölés nélkül, hideg sajtolással készül. Ízesíthetünk vele tésztákat, süteményeket, salátákat, készíthetünk felhasználásával mártogatósokat, szendvicskrémeket. A gluténmentes étrendet követők is fogyaszthatják. Nettó tömeg: 200 gr
Kezeletlen gyümölcsből készült ez a termék, rusztikus állaga miatt sokoldalúan felhasználható. Desszertekre, fagyira, de ha csak a nyár ízét akarjuk feleleveníteni, önmagában is pompás választás. Szeretettel zártuk üvegbe - Neked.
E krémünk fejtett bab és padlizsán frigyeként jött világra. Ízvilága különféle zöldségeknek köszönhető, kiválóan beilleszthető az egészséges életmódba. Diéták kiegészítőjeként is tökéletes. Tartósítószer-, adalékanyag-, aromamentes bio finomság, különleges kuriózum. Szeretettel zártuk üvegbe - Neked!
Paprikakrémünk meghatározó alapja a kápia paprika, amely egy a településünkön sokak által termelt élénkpiros színű, vastaghúsú paprikafajta. Leszedése teljesen érett korában történik, mindig gondosan, kézzel válogatott paprikát használunk fel. Egyedülálló ízét és zamatát magas cukortartalmának köszönheti. Ráadásul a kápia sok c vitamint őriz magában, amelyből szeretnénk minél többet megtartani a feldolgozása során. Annak érdekében, hogy a szószunk magyarosan csípős is legyen ugyancsak Bordányban termett, a kápiával egy időben szüretelt fűszerpaprikát keverünk hozzá.
A termék rosttartalma, édessége, színe a felhasznált alapanyagtól függően változhat.
A testes barnasör és a bükkfán füstölt fűszerpaprika remek elegyet alkot ebben a különleges szószban. Olajjal elkeverve pácként használhatjuk, de sütés közben a húsra kenve is fenséges. A pácolt húsokat serpenyőben vagy sütőben is elkészíthetjük, így egész évben élvezhetjük a nyár ízeit. Sertés és marhasültekhez ajánljuk. Darált hússal elkeverve remek hamburger vagy csevap készíthető. A termék rosttartalma, édessége, színe a felhasznált alapanyagtól függően változhat.
A tél és az ősz nagy slágere az örök kedvenc: a lilahagyma lekvár, ami minden sülthöz passzol. A zamatos Lilahagyma lekvár megkoronázhatja bármely hétköznapi vagy ünnepi ebédünket, vacsoránkat. Egyszerre sós és édes, savanyú és pikáns, így tökéletes kísérője lehet sülteknek vagy kínálhatod sajtok mellé egy laza borozós baráti összejövetelen. Nem tartalmaz adalékanyagot, színezéket, tartósítószert és cukrot. Glutén és laktóz mentes, vegán termék.
Bio chutney-nk egy igazi ínyenc különlegesség, melyet kiváló bio alapanyagokból készítünk. A homoktövis fanyar, savanykás íze és a hársméz kombinációja adja a különleges ízvilágot. Sült húsokhoz tökéletes választás.
Varázsold otthonodba az olaszos ízeket a megújult receptúrájú Maggi Bolognai Spagetti alap segítségével! A napérlelte
zamatos paradicsomok, az olasz konyha által rendkívül kedvelt fokhagyma és vöröshagyma, valamint a változatos
zöldfűszerek, mint az oregánó, a bazsalikom, a kakukkfű és a petrezselyem levesznek majd a lábadról. A hozzáadott olívaolaj
teszi a terméket igazán különlegessé.
A Maggi Milánói makaróni alap megszokott ízvilágát a tasakban található szárított fűszerek és zöldségek biztosítják, melyek
harmonikus, telt ízt kölcsönöznek a paradicsomos ételnek. A sonka és a gomba hozzáadásával könnyedén, percek alatt
elkészíthetjük a magyar konyha könnyed találmányát, azaz sokak nagy kedvencét, a Milánói makarónit.
Ebben az ételben a Knorr séfek a füstölt szalonna és a krémes tejszín harmonikus kombinációján keresztül ragadták meg az
igazi olasz carbonara szósz lényegét.
Nem tartalmaz hozzáadott ízfokozó adalékanyagot, tartósítószert, mesterséges színezéket
Fenntartható gazdálkodásból származó paradicsom, kíméletesen szárítva, legjobb tudásunk szerint fűszerezve.
Az olaszországi Emilia Romagna tartományból indult világhódító útjára a lasagne. Számtalan változata közül a darált hússal
készülő, paradicsomszószos bolognai a legkedveltebb. A doboz lasagne tésztát és bazsalikommal, oregánóval ízesített
bolognai mártásalapot tartalmaz. Jó étvágyat!
Nem tartalmaz hozzáadott ízfokozó adalékanyagot, tartósítószert, mesterséges színezéket
Fenntartható gazdaságból származó paradicsom kíméletesen szárítva, legjobb tudásunk szerint fűszerezve
Magyarország piacvezető mustárja. Krémes állagának, finom ízének köszönhetően tett szert ekkora népszerűségre. Ez a mustár az egyik első a hazai mustárpiacon, mely nem tartalmaz tartósítószert. Az E-szám mentes termékek grafikáján megjelenő zöld jelzés garantálja, hogy kedvenc mustárod mentes minden E jelzésű adalékanyagtól.
Magyarország piacvezető mustárja. Krémes állagának, finom ízének köszönhetően tett szert ekkora népszerűségre. Ez a mustár az egyik első a hazai mustárpiacon, mely nem tartalmaz tartósítószert. Az E-szám mentes termékek grafikáján megjelenő zöld jelzés garantálja, hogy kedvenc mustárod mentes minden E jelzésű adalékanyagtól.
Sűrített paradicsom, ecet, cukor, só és fűszerek felhasználásával előállított ketchup termék gasztronómiai célra. Tartósítása pasztőrözéssel és tartósítószerek kombinált alkalmazásával történik.
A sushi rizs készítéséhez szükség van sushi ecetre. Első lépésben, gondos termékfejlesztés során, megszületett a saját sushi ecetünk! Valódi kombu algát beáztatva, kellő sótartalommal, musttal édesítve, pont úgy, ahogy a sushi rizs kívánja
A zöldfűszerek koronázatlan királya, melynek kiemelt szerep jutott a
gyógymódok körében is. Kiváló minőségű, tokaji furmintból készült fűszeres ecetkülönlegesség, mely a friss bor jellege mellett hozza a természetes zöld fűszer ízét és illatát. A fűszerecet család tárkonyos tagja, sokoldalúsága a levestől a vegán ételeken át a salátákig elvarázsol mindenkit.
Közismert, hogy az almaecet már önmagában is számtalan pozitív élettani hatással bír. Ezt még egy lépéssel továbbvittük, és az ecetbe különböző gyógynövényeket áztattunk. Ennek köszönhetően elkészült egy igazán remek balzsamecet, mely kiváló kiegészítője lehet számos immunerősítő kúrának. A bodza virága jótékonyan segíti légzőszerveink normál működését, továbbá nyugtató hatású. Ugyanígy a citromfű, mely szintén erősen nyugtató hatású, emellett hatékonyan segíti az emésztést. A kakukkfű gyulladáscsökkentő, segít a torokfájás és köhögés kezelésében, immunerősítő.
Ezen gyógynövények beleáztatva az ecetbe már jótékony hatásukkal felhívják magukra a figyelmet, továbbá frissítő, zamatos és karakteres ízviláguk csalogató mindenki számára.
Zöldfűszeres balzsamecetünk bátran fogyasztható kúraszerűen, igyunk minden nap reggelente 1-2 evőkanállal, vízben feloldva. Emellett kiváló salátákhoz, sajtokhoz, húsokhoz fűszerként használva.
Az ecetes reszelt torma pikáns, csípős ízét az Univer majonéz teszi lággyá, harmonikussá. A termék majonéztartalma 45%. A majonézes torma felhasználható szendvicsek, saláták készítésére, de kiváló alapanyaga például a sonkatekercseknek, különböző hidegtálaknak. Ehető főtt, illetve sült húsok mellé is.
A tasak tartalmához keverjünk hozzá 2-3 evőkanál étolajat, és ebbe forgassuk bele a húst. Hagyjuk legalább fél órát pácolódni, majd süssük meg sütőben, serpenyőben vagy grillen. Sütés után ízlés szerint sózzuk meg. Finomabb lesz a hús, ha 12-24 órán át hűtőszekrényben pácoljuk. A tasak tartalma kb. 1 kg húshoz elegendő. Ajánlott egyéb húsételek, raguk és mártások ízesítéséhez is.
A fehérbors a zöldbors érett, szárított és hámozott bogyóiból származik. Szülőföldje India, manapság sok trópusi területen termesztik. Íze zamatosabb, illata sokkal enyhébb fekete szemű társánál. Használják saláták, halak elkészítéséhez.
A feketebors eredeti szülőföldje Indiát körülvevő trópusi területek. A borsszemek pikáns, zamatos ízűek. Javarészt sertés- és marhahúsokhoz használjuk, de levesek és mártások kiegészítője is lehet.
Tipp: A hosszan tartó forralás során veszít az aromájából.
A fekete bors (Piper nigrum Linnaeus) a borscserje éretlenül leszedett, zöld bogyótermése, amelyet a begyűjtés után a napon szárítanak. Ennek hatására megfeketedik és megkeményedik. A konyhasó után az egyik legkedveltebb és leggyakrabban használt csípős ízű fűszer. Már az ókori görögök is ismerték a bors emésztésre gyakorolt jótékony hatását. Az ízlésnek megfelelően szószok, levesek, marinádok, sült és grillezett húsok, különféle raguk és egytálételek, valamint vadhúsok, halételek, hústöltelékek, kolbászfélék és tésztaételek ízesítésére használhatjuk.
A kömény az egyik legrégibb fűszer a világon. Erős aromája és kissé kesernyés íze van. Használható levesek, burgonyás ételek, káposzták, húsok, halak ízesítőjeként.
Teljesen pirosra érett és utóérlelt fűszerpaprika-termés megszárított bogyóiból készített, kiváló ízű, zamatú, aromájú és színező képességű őrlemény. A fűszerpaprika a magyar konyha tipikus és legnagyobb becsben tartott fűszere, elengedhetetlen ízesítője a gulyásnak, egytálételeknek, leveseknek, szárnyasokból készített fogásoknak.
Teljesen pirosra érett és utóérlelt fűszerpaprika-termés megszárított bogyóiból készített, kiváló ízű, zamatú, aromájú és színező képességű őrlemény. A fűszerpaprika a magyar konyha tipikus és legnagyobb becsben tartott fűszere, elengedhetetlen ízesítője a gulyásnak, egytálételeknek, leveseknek, szárnyasokból készített fogásoknak.
Konyhavarázs Gyros fűszerkeverékkel ízlés szerint fűszerezheti a húsokat, köreteket, tésztaételeket, salátákat. A szárított fűszereknek köszönhetően az ételek fenséges illatúak és zamatosabbak lesznek. Varázsolja ízletesebbé ételeit! Étolajban feloldva húspácként is alkalmazható. Kb. 1 kg húshoz elegendő.
Konyhavarázs Sült csirke fűszerkeverékkel ízlés szerint fűszerezheti a húsokat, köreteket, tésztaételeket, salátákat. A szárított fűszereknek köszönhetően az ételek fenséges illatúak és zamatosabbak lesznek. Varázsolja ízletesebbé ételeit! Kb. 1 kg húshoz elegendő.
A fűszerkeverék remek ízt ad a hasábburgonyának, de steak burgonyához vagy más burgonyás ételekhez is kiváló. Összetevők Jódozott tengeri só (tengeri só, kálium-jodid), paprika, fokhagyma, görögszéna, vöröshagyma, bors.
Fűszerkeverékeinket Benke László négyszeres olimpiai bajnok mesterszakács chef tanácsai alapján a hazai fogyasztók ízlésének megfelelően állítottuk össze. Köszönjük, hogy ezt a minőségi alapanyagokból gyártott magyar terméket választotta.
Egyre több ember napi menüjének része a saláta, amit bárki minden különösebb szakértelem nélkül el tud készíteni. Ehhez nyújtanak segítséget a por alakú salátaöntet fűszerkeverékek. Ha van otthon Laci bácsi Salátaöntet fűszerkeverékből, akkor joghurt vagy kefír segítségével percek alatt elkészíthető. Ráadásul ezen termékcsaládunk 20 g-os töltőtömege lehetővé teszi egyszerre nagyobb adag öntet készítését kedvező ár mellett.
Egyre több ember napi menüjének része a saláta, amit bárki minden különösebb szakértelem nélkül el tud készíteni. Ehhez nyújtanak segítséget a por alakú salátaöntet fűszerkeverékek. Ha van otthon Laci bácsi Salátaöntet fűszerkeverékéből, akkor joghurt vagy kefír segítségével percek alatt elkészíthető. Ráadásul ezen termékcsaládunk 20 g-os töltőtömege lehetővé teszi egyszerre nagyobb adag öntet készítését kedvező ár mellett.
Egyre több ember napi menüjének része a saláta, amit bárki minden különösebb szakértelem nélkül el tud készíteni. Ehhez nyújtanak segítséget a por alakú salátaöntet fűszerkeverékek. Ha van otthon Laci bácsi Salátaöntet fűszerkeverékéből, akkor joghurt vagy kefír segítségével percek alatt elkészíthető. Ráadásul ezen termékcsaládunk 20 g-os töltőtömege lehetővé teszi egyszerre nagyobb adag öntet készítését kedvező ár mellett.
A fűszer (Majoranna hortensis) eredeti hazája Észak-Afrika és a Földközi-tenger környéke. A fűszert a majoranna szárított és lemorzsolt levél- és virágrésze adja.
A tasak tartalmához keverjünk hozzá 2-3 evőkanál étolajat, és ebbe forgassuk bele a húst. Hagyjuk legalább fél órát pácolódni, majd süssük meg sütőben, serpenyőben vagy grillen. Sütés után ízlés szerint sózzuk meg. Finomabb lesz a hús, ha 12-24 órán át hűtőszekrényben pácoljuk. A tasak tartalma kb. 1 kg húshoz elegendő. Ajánlott egyéb húsételek, raguk és mártások ízesítéséhez is.
A tasak tartalmához keverjünk hozzá 2-3 evőkanál étolajat, és ebbe forgassuk bele a húst. Hagyjuk legalább fél órát pácolódni, majd süssük meg sütőben, serpenyőben vagy grillen. Sütés után ízlés szerint sózzuk meg. Finomabb lesz a hús, ha 12-24 órán át hűtőszekrényben pácoljuk. A tasak tartalma kb. 1 kg húshoz elegendő. Ajánlott egyéb húsételek, raguk és mártások ízesítéséhez is.
A fekete só egyfajta indiai vulkáni kőzet, amelyet az ázsiai konyhában előszeretettel használnak fel. A fekete sót más néven Kala namak, vagy sachal-nak is nevezik. A vas és egyéb ásványi anyagok miatt csak a nevében fekete, egyébként inkább sötétszürke, egy kis rózsaszínes árnyalattal. Jellegzetes kénes íze a főtt tojás sárgájára emlékeztet. A tojás ízen túl enyhén füstös beütése is jól érezhető, amely segít az ételek ízét kiemelni. A vegán táplálkozás kedvelői tojás pótlására is használják. Az indiai fekete sót Észak-India és Pakisztán természetes vulkanikus bányáiból nyerik ki. Nettó mennyiség: 250 g
Ha grillezel, ezzel a rub-al (szárazpác) nem fogsz mellélőni. A grillrácsra felkerülő húsokat sütés előtt pár órával alaposan dörzsöld be ezzel a keverékkel és olívaolajjal, esetleg egy kis mustárral.
Használhatod húsokra, grill ételekre, pácolásra. A húsoknak gyros-os ízvilága lesz. Keverheted görög saliba, tejfölbe, joghurtba salátaöntetként, vagy mártogatósnak, mascarponéba keverve fűszeres vajkrém az eredmény.
Az indiai curryk alapvető fűszerkeveréke. Vajas vagy tandori csirkéhez remek pácot készíthetsz belőle. Használhatod előételekhez, levesekhez, joghurtos salátákhoz is.
Taco, chilis bab, burrito, Chili con carne ízesítésére. Húsokra, grill ételekre, pácolásra is kiváló. Keverheted görög saliba, tejfölbe, joghurtba salátaöntetként, vagy mártogatósnak, mascarponéba keverve fűszeres vajkrém az eredmény.
Nagyon jól passzol krémlevesekhez, tejszínesebb ételekbe, tésztákba. Halakhoz és gombás ételekhez is ezt ajánlom. Húsokra, grill ételekre, pácolásra is zseniális. Keverheted tejfölbe, joghurtba salátaöntetként, vagy mártogatósnak, mascarponéba keverve fűszeres vajkrém az eredmény.
Használhatod húsos egytálételekhez, rizses fogásokhoz. Nagyon passzol a hüvelyes zöldségekhez, csicseriborsóhoz, lencséhez. Sült zöldségek is isteni ízt kapnak ha megszórod vele.
Jódozatlan étkezési só.
A Horváth Rozi finomszemcsés vákuumsó a Wieliczkai sóbányából származik. Rendkívül tiszta, fehér színű, szennyeződésektől mentes, erős karakterű só.
A legrégebben ismert és a legelterjedtebb fűszerek közé tartozik, mely a Kis-Ázsiában honos, a Földközi-tenger környékén termesztett, örökzöld fa vagy cserje levele. Hajdan a dicsőség, a hírnév, a győzelem jelképe volt. Mivel erősen aromás, túladagolva kesernyés íze el is ronthatja az ételt.
Hazája ma már inkább a trópusi Afrika, Zanzibár és Madagaszkár. Kesernyés, kissé égető, erősen aromás ízét a sok illóolaj adja, ezt a likőriparban és kozmetikai szerek gyártásához is használják.
Fája Dél-India szigetein honos, de más trópusi vidéken is termesztik. Erős illatát és jellegzetes ízét magas illóolaj-tartalma adja. Íze kellemesen aromás, de igen erős fűszer, ezért óvatosan kell használni.
Felhasználási javaslat: Hús- és zöldséglevesek, mártások, főzelékek, burgonyás ételek, vagdalt húsok és halak, vadételek ízesítője.
Az igazi Bourbon vaníliarúd ellenállhatatlanul lágy, édeskés-fűszeres illatú. Vágjon fel egy Kotányi Vaníliarudat és kaparja ki az apró, illóolajokban és aromákban gazdag, fekete magokat.
E keverék tökéletes ízt ad a hagyományos magyar ételeknek. Sülhet olajban, sütőben vagy akár grillen a hús, mindenképp finom, pikáns, magyaros ízt ad a Kotányi flekken fűszersó a húsoknak.
A fokhagyma illata és íze erőteljes, enyhén csípős és édeskés. A mediterrán és ázsiai specialitások fűszerezéséből nem hiányozhat. A Kotányi Fokhagymagranulátum úgy fűszerezi az ételt, mint a frissen zúzott fokhagyma.
A fokhagyma és a só a mediterrán konyha elengedhetetlen ízesítői. A Kotányi Fokhagymasóban e két összetevő arányait úgy állítottuk össze, hogy használatakor a legfinomabb ízhatást érhesse el.
A fahéj, vanília, szegfűszeg és gyömbér kellemes aromái meghitt melegséget árasztanak. Nem csak forralt borhoz ajánljuk, a Kotányi Forralt bor instant fűszeres ízesítő nagyszerűen illik a forró almaléhez is.
A Kotányi Grill klasszikus fűszersója a grillezők egyik kedvence. Kellemesen füstös íze minden grillezésre szánt húsféléből felejthetetlen ízélményt varázsol.
A Kotányi Grill Zöldség a vöröshagyma, fokhagyma és olíva intenzív ízét kölcsönzi a különböző zöldségeknek. Ezt a különleges ízt a mediterrán zöldnövények tovább finomítják.
A nap fogása: a Kotányi Halak fűszerkeverék. Illatos, friss és fűszeres keverék egy leheletnyi citrommal, amellyel bármikor mediterrán ízeket csempészhetsz a konyhádba.
Ha vajpuha húst szeretne, dörzsölje be a húst Kotányi húspuhító keverékkel, szurkálja meg egy villával és hagyja fél óráig állni. A termék természetes eredetű papain enzimet tartalmaz, amely fellazítja a hús izomrostjait. Utána fűszerezze és süsse ki a húst.