Magyarország piacvezető mustárja. Krémes állagának, finom ízének köszönhetően tett szert ekkora népszerűségre. Ez a mustár az egyik első a hazai mustárpiacon, mely nem tartalmaz tartósítószert. Az E-szám mentes termékek grafikáján megjelenő zöld jelzés garantálja, hogy kedvenc mustárod mentes minden E jelzésű adalékanyagtól.
Magyarország piacvezető mustárja. Krémes állagának, finom ízének köszönhetően tett szert ekkora népszerűségre. Ez a mustár az egyik első a hazai mustárpiacon, mely nem tartalmaz tartósítószert. Az E-szám mentes termékek grafikáján megjelenő zöld jelzés garantálja, hogy kedvenc mustárod mentes minden E jelzésű adalékanyagtól.
Házi recept alapján San Marzano paradicsomból készült KETCHUP, amibe a világ legerősebb chili paprikájából (Carolina Reaper) tettünk egy cseppet, de tényleg csak annyit, hogy a szósz pikáns legyen, de ne nyomja el a csípős íz a fűszerezett, frissen paszírozott paradicsom ízét. A bolti ketchupokhoz kár hasonlítani, itt nem a tartósítószer illata és íze dominál némi paradicsomos ízzel, hanem a színtiszta, értett Tolna megyei San Marzano, ahol -többek között- uborka és Jalapeno chili is terem! Ezt semmiképp ne hagyd ki, tedd amire csak jólesik! Én sültburgonyával imádom… Nettó mennyiség: 250 ml
Sűrített paradicsom, ecet, cukor, só és fűszerek felhasználásával előállított ketchup termék gasztronómiai célra. Tartósítása pasztőrözéssel és tartósítószerek kombinált alkalmazásával történik.
A sushi rizs készítéséhez szükség van sushi ecetre. Első lépésben, gondos termékfejlesztés során, megszületett a saját sushi ecetünk! Valódi kombu algát beáztatva, kellő sótartalommal, musttal édesítve, pont úgy, ahogy a sushi rizs kívánja
A zöldfűszerek koronázatlan királya, melynek kiemelt szerep jutott a gyógymódok körében is. Kiváló minőségű, tokaji furmintból készült fűszeres ecetkülönlegesség, mely a friss bor jellege mellett hozza a természetes zöld fűszer ízét és illatát. A fűszerecet család tárkonyos tagja, sokoldalúsága a levestől a vegán ételeken át a salátákig elvarázsol mindenkit.
Közismert, hogy az almaecet már önmagában is számtalan pozitív élettani hatással bír. Ezt még egy lépéssel továbbvittük, és az ecetbe különböző gyógynövényeket áztattunk. Ennek köszönhetően elkészült egy igazán remek balzsamecet, mely kiváló kiegészítője lehet számos immunerősítő kúrának. A bodza virága jótékonyan segíti légzőszerveink normál működését, továbbá nyugtató hatású. Ugyanígy a citromfű, mely szintén erősen nyugtató hatású, emellett hatékonyan segíti az emésztést. A kakukkfű gyulladáscsökkentő, segít a torokfájás és köhögés kezelésében, immunerősítő.
Ezen gyógynövények beleáztatva az ecetbe már jótékony hatásukkal felhívják magukra a figyelmet, továbbá frissítő, zamatos és karakteres ízviláguk csalogató mindenki számára.
Zöldfűszeres balzsamecetünk bátran fogyasztható kúraszerűen, igyunk minden nap reggelente 1-2 evőkanállal, vízben feloldva. Emellett kiváló salátákhoz, sajtokhoz, húsokhoz fűszerként használva.
Az ecetes reszelt torma pikáns, csípős ízét az Univer majonéz teszi lággyá, harmonikussá. A termék majonéztartalma 45%. A majonézes torma felhasználható szendvicsek, saláták készítésére, de kiváló alapanyaga például a sonkatekercseknek, különböző hidegtálaknak. Ehető főtt, illetve sült húsok mellé is.
E keverék tökéletes ízt ad a hagyományos magyar ételeknek. Sülhet olajban, sütőben vagy akár grillen a hús, mindenképp finom, pikáns, magyaros ízt ad a Kotányi flekken fűszersó a húsoknak.
A Kotányi Grill klasszikus fűszersója a grillezők egyik kedvence. Kellemesen füstös íze minden grillezésre szánt húsféléből felejthetetlen ízélményt varázsol.
A Kotányi Grill Zöldség a vöröshagyma, fokhagyma és olíva intenzív ízét kölcsönzi a különböző zöldségeknek. Ezt a különleges ízt a mediterrán zöldnövények tovább finomítják.
Ha vajpuha húst szeretne, dörzsölje be a húst Kotányi húspuhító keverékkel, szurkálja meg egy villával és hagyja fél óráig állni. A termék természetes eredetű papain enzimet tartalmaz, amely fellazítja a hús izomrostjait. Utána fűszerezze és süsse ki a húst.
Ha nagyon ízletes, finom, omlós pulykasültet szeretne, használja a Kotányi Pulykasült fűszersóját, mely egyetlen konyhából sem hiányozhat. E keverékünk harmonikus, kakukkfüves-rozmaringos ízt kölcsönöz pulykából készült ételeinek.
A legfinomabb sertéssültek elkészítéséhez elengedhetetlen a Kotányi Sertéssült fűszersó. A keverék kifejezetten sertéshúsból készült ételekhez lett kifejlesztve.
E keverékünket ajánljuk mindazoknak, akik szeretik a paprika és a gondosan összeválogatott fűszerek alkotta harmóniát. Sütés vagy grillezés előtt dörzsölje be a csirkét Kotányi sültcsirke fűszersóval és hagyja rövid ideig állni, hogy az ízek átjárhassák a húst. A csirke bőre sütéskor gyönyörű aranybarna színű és finom ropogós lesz.
Kotányi prémium minőség A minőség számunkra a legfontosabb érték. Tradíció 1881 óta. Kezdetektől napjainkig kizárólag kiváló minőségű, folyamatosan ellenőrzött alapanyagokat használunk, ami garantálja a Kotányi termékek különlegesen finom, aromákban gazdag ízét. Prémium fűszereinkkel örömteli a főzés és gazdaságos a fűszerezés. Fehérbors, őrölt
Kotányi prémium minőség A minőség számunkra a legfontosabb érték. Tradíció 1881 óta. Kezdetektől napjainkig kizárólag kiváló minőségű, folyamatosan ellenőrzött alapanyagokat használunk, ami garantálja a Kotányi termékek különlegesen finom, aromákban gazdag ízét. Prémium fűszereinkkel örömteli a főzés és gazdaságos a fűszerezés. Feketebors, egész
A feketebors a fűszerek világának sztárja, hiszen majdnem minden ételhez illik erőteljes, pikáns íze. A Kotányi feketebors aromákban, illóolajokban gazdag, így keveset kell belőle használni a kellemes, borsos íz eléréséhez.
A fokhagyma és a só a mediterrán konyha elengedhetetlen ízesítői. A Kotányi Fokhagymasóban e két összetevő arányait úgy állítottuk össze, hogy használatakor a legfinomabb ízhatást érhesse el.
Kiváló párosítása lehet tésztáknak, akár önmagában, akár tejszínnel, krémsajttal keverve, szendvicsekhez, pizzára. Ízesíthetjük vele kekszek, sós péksütemények tésztáját is. Nem tartalmaz adalékanyagot, színezéket, tartósítószert és cukrot. Glutén és laktóz mentes, vegán termék.
A Globus Bolognai mártás kifejezetten a magyar ízlésnek lett kifejlesztve. A lédús paradicsom és az oregánó garantálja a kiváló ízvilágot. A hőkezeléses tartósítási eljárásnak köszönhetően a Globus Bolognai mártáshoz tartósítószer hozzáadására nincs szükség.
A Globus Milánói mártásban a paradicsom és a gomba harmóniáját a gondosan válogatott fűszerek elegye teszi igazán kerekké. A hőkezeléses tartósítási eljárásnak köszönhetően a Globus Milánói mártáshoz tartósítószer hozzáadására nincs szükség.
Pesto-t nem csak bazsalikomból és fenyőmagból érdemes készíteni. Aszalt paradicsomból egy mély, intenzív ízű krémet kapunk, amit önmagában is tálalhatunk, egy jóféle chipssel vagy krékerrel.
Gyümölcsös grill szósz, ami nem csak pácként használható húsokhoz, hanem mártógatósként is remek ízeket varázsol a zöldségek, sajtok vagy akár sültkrumpli mellé. Nem tartalmaz tartósítószert, adalékanyagot és színezéket. Glutén és laktóz mentes. Vegán termék.
Tökmagkrémünk olajtök magjából, pörkölés nélkül, hideg sajtolással készül. Ízesíthetünk vele tésztákat, süteményeket, salátákat, készíthetünk felhasználásával mártogatósokat, szendvicskrémeket. A gluténmentes étrendet követők is fogyaszthatják. Nettó tömeg: 200 gr
Különleges babkrém kukoricával, a koriander, chili és lime mesés ízeivel fűszerezve. Ez a krém fantasztikus pirítósra kenve, tökéletes melegszendvicskrém, lepirítva pedig szuper vegán bolognai alap lehet tésztához. Mártogatni ezt is pont ugyanolyan isteni, mint a többi tunkit! A chili egy magyar őstermelőtől származik, aki szintén tartósítószermentesen készíti termékeit. A termék egy évig száraz, hűvös helyen (20 c) minőségét megőrzi. Felbontás után hűtőben tárolandó, és egy héten belül ajánlott elfogyasztani. Nettó tömeg: 200 gr
A világ legerősebb (jelenleg elérhető) chili paprikája. Csak és kizárólag Carolina Reaper, azaz 100%-ban csak ebből a paprikából készült. Sokan kérdezik, hogy mennyire erős?? Nagyon! ….és a nagyon szó nem fejezi ki azt a hosszú, alattomos, könnyfacsaró élményt, amit ez a paprika nyújt. Az erő mellett az íz is teljesen egyedi. A Carolina Reaper chili enyhén fanyar, jellegzetes illattal rendelkező paprika fajta, ami a krémben gyönyörűen érződik. Tartósítása nem sóval és ecettel történik, így valóban a paprika íze és ereje kerül előtérbe az ecet-só kombó helyett. A szósz sűrű, tartalmas, csak saját felelősségre ajánlott, késheggyel adagolva, kizárólag ételben elkeverve. Nettó tömeg: 37 gr
Füstölt Jalapeno chili és San Marzano paradicsom, melyet a legnépszerűbb és legfinomabb paradicsomként tartanak számon Olaszországban. Ebből a két remek összetevőből alkottunk meg Chipotle szószt, mely füstös, paradicsomos és a Jalapenora jellemző csípősséggel bír, azaz közepesen csípős, jól fogyasztható termék. Grill, bbq, pácolás, melegszendvics, pizza, mártogatós vonalon nincs párja! Ezt a család minden tagja imádni fogja! Nettó tömeg: 100 gr
A világ 2. legerősebb chilije! Színtiszta piros Trinidad Moruga Skorpió chili, 96% chiliből. Akinek semmi nem elég erős, ez annak is könnyeket csal a szemébe. Brutális íz, illat és erő. A skorpió chilire jellemző ízeket zártuk a palackba, mellékízek nélkül. Nettó tömeg: 100 gr
A világ 2. legerősebb chilije! Színtiszta sárga Trinidad Moruga Skorpió chili, 96% chiliből. Akinek semmi nem elég erős, ez annak is könnyeket csal a szemébe. Brutális íz, illat és erő. A skorpió chilire jellemző ízeket zártuk a palackba, mellékízek nélkül. Nettó tömeg: 100 gr
Kezeletlen gyümölcsből készült ez a termék, rusztikus állaga miatt sokoldalúan felhasználható. Desszertekre, fagyira, de ha csak a nyár ízét akarjuk feleleveníteni, önmagában is pompás választás. Szeretettel zártuk üvegbe - Neked.
Szabadtűzön sült padlizsán adja meg az igazi füstös ízt ennek a krémnek, ajánlott vegetáriánusoknak, vegánoknak egyaránt! Diéták kiegészítőjeként is tökéletes. Tartósítószer-, adalékanyag-, aromamentes bio finomság, különleges kuriózum. Szeretettel zártuk üvegbe - Neked!
E krémünk fejtett bab és padlizsán frigyeként jött világra. Ízvilága különféle zöldségeknek köszönhető, kiválóan beilleszthető az egészséges életmódba. Diéták kiegészítőjeként is tökéletes. Tartósítószer-, adalékanyag-, aromamentes bio finomság, különleges kuriózum. Szeretettel zártuk üvegbe - Neked!
A nyári ételek kísérője ez az egyedi ízhatású, zöldparadicsomos készítmény, a kapor és a lime feledhetetlen harmóniájával. Sültekhez ajánljuk. Tartósítószer-, adalékanyag-, aromamentes bio finomságok szeretettel fűszerezve és üvegbe zárva Neked!
A tél és az ősz nagy slágere az örök kedvenc: a lilahagyma lekvár, ami minden sülthöz passzol. A zamatos Lilahagyma lekvár megkoronázhatja bármely hétköznapi vagy ünnepi ebédünket, vacsoránkat. Egyszerre sós és édes, savanyú és pikáns, így tökéletes kísérője lehet sülteknek vagy kínálhatod sajtok mellé egy laza borozós baráti összejövetelen. Nem tartalmaz adalékanyagot, színezéket, tartósítószert és cukrot. Glutén és laktóz mentes, vegán termék.
Áfonyánk az erdélyi havasokból származik, ennek köszönhetően visszaköszön az utánozhatatlan, intenzív, vad, erdei íz. Egy igazi kuriózum, húsok, sajtok kitűnő kiegészítője. Tartósítószer-, adalékanyag-, aromamentes bio finomság.
Bio chutney-nk egy igazi ínyenc különlegesség, melyet kiváló bio alapanyagokból készítünk. A homoktövis fanyar, savanykás íze és a hársméz kombinációja adja a különleges ízvilágot. Sült húsokhoz tökéletes választás.
Varázsold otthonodba az olaszos ízeket a megújult receptúrájú Maggi Bolognai Spagetti alap segítségével! A napérlelte zamatos paradicsomok, az olasz konyha által rendkívül kedvelt fokhagyma és vöröshagyma, valamint a változatos zöldfűszerek, mint az oregánó, a bazsalikom, a kakukkfű és a petrezselyem levesznek majd a lábadról. A hozzáadott olívaolaj teszi a terméket igazán különlegessé.
A Maggi Milánói makaróni alap megszokott ízvilágát a tasakban található szárított fűszerek és zöldségek biztosítják, melyek harmonikus, telt ízt kölcsönöznek a paradicsomos ételnek. A sonka és a gomba hozzáadásával könnyedén, percek alatt elkészíthetjük a magyar konyha könnyed találmányát, azaz sokak nagy kedvencét, a Milánói makarónit.
Ebben az ételben a Knorr séfek a füstölt szalonna és a krémes tejszín harmonikus kombinációján keresztül ragadták meg az igazi olasz carbonara szósz lényegét.
Nem tartalmaz hozzáadott ízfokozó adalékanyagot, tartósítószert, mesterséges színezéket Fenntartható gazdálkodásból származó paradicsom, kíméletesen szárítva, legjobb tudásunk szerint fűszerezve.
Az olaszországi Emilia Romagna tartományból indult világhódító útjára a lasagne. Számtalan változata közül a darált hússal készülő, paradicsomszószos bolognai a legkedveltebb. A doboz lasagne tésztát és bazsalikommal, oregánóval ízesített bolognai mártásalapot tartalmaz. Jó étvágyat!
Nem tartalmaz hozzáadott ízfokozó adalékanyagot, tartósítószert, mesterséges színezéket Fenntartható gazdaságból származó paradicsom kíméletesen szárítva, legjobb tudásunk szerint fűszerezve
Magyarország piacvezető mustárja. Krémes állagának, finom ízének köszönhetően tett szert ekkora népszerűségre. Ez a mustár az egyik első a hazai mustárpiacon, mely nem tartalmaz tartósítószert. Az E-szám mentes termékek grafikáján megjelenő zöld jelzés garantálja, hogy kedvenc mustárod mentes minden E jelzésű adalékanyagtól.
Magyarország piacvezető mustárja. Krémes állagának, finom ízének köszönhetően tett szert ekkora népszerűségre. Ez a mustár az egyik első a hazai mustárpiacon, mely nem tartalmaz tartósítószert. Az E-szám mentes termékek grafikáján megjelenő zöld jelzés garantálja, hogy kedvenc mustárod mentes minden E jelzésű adalékanyagtól.
Házi recept alapján San Marzano paradicsomból készült KETCHUP, amibe a világ legerősebb chili paprikájából (Carolina Reaper) tettünk egy cseppet, de tényleg csak annyit, hogy a szósz pikáns legyen, de ne nyomja el a csípős íz a fűszerezett, frissen paszírozott paradicsom ízét. A bolti ketchupokhoz kár hasonlítani, itt nem a tartósítószer illata és íze dominál némi paradicsomos ízzel, hanem a színtiszta, értett Tolna megyei San Marzano, ahol -többek között- uborka és Jalapeno chili is terem! Ezt semmiképp ne hagyd ki, tedd amire csak jólesik! Én sültburgonyával imádom… Nettó mennyiség: 250 ml
Sűrített paradicsom, ecet, cukor, só és fűszerek felhasználásával előállított ketchup termék gasztronómiai célra. Tartósítása pasztőrözéssel és tartósítószerek kombinált alkalmazásával történik.
A sushi rizs készítéséhez szükség van sushi ecetre. Első lépésben, gondos termékfejlesztés során, megszületett a saját sushi ecetünk! Valódi kombu algát beáztatva, kellő sótartalommal, musttal édesítve, pont úgy, ahogy a sushi rizs kívánja
A zöldfűszerek koronázatlan királya, melynek kiemelt szerep jutott a gyógymódok körében is. Kiváló minőségű, tokaji furmintból készült fűszeres ecetkülönlegesség, mely a friss bor jellege mellett hozza a természetes zöld fűszer ízét és illatát. A fűszerecet család tárkonyos tagja, sokoldalúsága a levestől a vegán ételeken át a salátákig elvarázsol mindenkit.
Közismert, hogy az almaecet már önmagában is számtalan pozitív élettani hatással bír. Ezt még egy lépéssel továbbvittük, és az ecetbe különböző gyógynövényeket áztattunk. Ennek köszönhetően elkészült egy igazán remek balzsamecet, mely kiváló kiegészítője lehet számos immunerősítő kúrának. A bodza virága jótékonyan segíti légzőszerveink normál működését, továbbá nyugtató hatású. Ugyanígy a citromfű, mely szintén erősen nyugtató hatású, emellett hatékonyan segíti az emésztést. A kakukkfű gyulladáscsökkentő, segít a torokfájás és köhögés kezelésében, immunerősítő.
Ezen gyógynövények beleáztatva az ecetbe már jótékony hatásukkal felhívják magukra a figyelmet, továbbá frissítő, zamatos és karakteres ízviláguk csalogató mindenki számára.
Zöldfűszeres balzsamecetünk bátran fogyasztható kúraszerűen, igyunk minden nap reggelente 1-2 evőkanállal, vízben feloldva. Emellett kiváló salátákhoz, sajtokhoz, húsokhoz fűszerként használva.
Az ecetes reszelt torma pikáns, csípős ízét az Univer majonéz teszi lággyá, harmonikussá. A termék majonéztartalma 45%. A majonézes torma felhasználható szendvicsek, saláták készítésére, de kiváló alapanyaga például a sonkatekercseknek, különböző hidegtálaknak. Ehető főtt, illetve sült húsok mellé is.
A fehérbors a zöldbors érett, szárított és hámozott bogyóiból származik. Szülőföldje India, manapság sok trópusi területen termesztik. Íze zamatosabb, illata sokkal enyhébb fekete szemű társánál. Használják saláták, halak elkészítéséhez.
A fekete bors (Piper nigrum Linnaeus) a borscserje éretlenül leszedett, zöld bogyótermése, amelyet a begyűjtés után a napon szárítanak. Ennek hatására megfeketedik és megkeményedik. A konyhasó után az egyik legkedveltebb és leggyakrabban használt csípős ízű fűszer. Már az ókori görögök is ismerték a bors emésztésre gyakorolt jótékony hatását. Az ízlésnek megfelelően szószok, levesek, marinádok, sült és grillezett húsok, különféle raguk és egytálételek, valamint vadhúsok, halételek, hústöltelékek, kolbászfélék és tésztaételek ízesítésére használhatjuk.
A kömény az egyik legrégibb fűszer a világon. Erős aromája és kissé kesernyés íze van. Használható levesek, burgonyás ételek, káposzták, húsok, halak ízesítőjeként.
Konyhavarázs Gyros fűszerkeverékkel ízlés szerint fűszerezheti a húsokat, köreteket, tésztaételeket, salátákat. A szárított fűszereknek köszönhetően az ételek fenséges illatúak és zamatosabbak lesznek. Varázsolja ízletesebbé ételeit! Étolajban feloldva húspácként is alkalmazható. Kb. 1 kg húshoz elegendő.
Konyhavarázs Sült csirke fűszerkeverékkel ízlés szerint fűszerezheti a húsokat, köreteket, tésztaételeket, salátákat. A szárított fűszereknek köszönhetően az ételek fenséges illatúak és zamatosabbak lesznek. Varázsolja ízletesebbé ételeit! Kb. 1 kg húshoz elegendő.
Fűszerkeverékeinket Benke László négyszeres olimpiai bajnok mesterszakács chef tanácsai alapján a hazai fogyasztók ízlésének megfelelően állítottuk össze. Köszönjük, hogy ezt a minőségi alapanyagokból gyártott magyar terméket választotta.
A fűszer (Majoranna hortensis) eredeti hazája Észak-Afrika és a Földközi-tenger környéke. A fűszert a majoranna szárított és lemorzsolt levél- és virágrésze adja.
Egyre több ember napi menüjének része a saláta, amit bárki minden különösebb szakértelem nélkül el tud készíteni. Ehhez nyújtanak segítséget a por alakú salátaöntet fűszerkeverékek. Ha van otthon Laci bácsi Salátaöntet fűszerkeverékéből, akkor joghurt vagy kefír segítségével percek alatt elkészíthető. Ráadásul ezen termékcsaládunk 20 g-os töltőtömege lehetővé teszi egyszerre nagyobb adag öntet készítését kedvező ár mellett.
Egyre több ember napi menüjének része a saláta, amit bárki minden különösebb szakértelem nélkül el tud készíteni. Ehhez nyújtanak segítséget a por alakú salátaöntet fűszerkeverékek. Ha van otthon Laci bácsi Salátaöntet fűszerkeverékéből, akkor joghurt vagy kefír segítségével percek alatt elkészíthető. Ráadásul ezen termékcsaládunk 20 g-os töltőtömege lehetővé teszi egyszerre nagyobb adag öntet készítését kedvező ár mellett.
A tasak tartalmához keverjünk hozzá 2-3 evőkanál étolajat, és ebbe forgassuk bele a húst. Hagyjuk legalább fél órát pácolódni, majd süssük meg sütőben, serpenyőben vagy grillen. Sütés után ízlés szerint sózzuk meg. Finomabb lesz a hús, ha 12-24 órán át hűtőszekrényben pácoljuk. A tasak tartalma kb. 1 kg húshoz elegendő. Ajánlott egyéb húsételek, raguk és mártások ízesítéséhez is.
A tasak tartalmához keverjünk hozzá 2-3 evőkanál étolajat, és ebbe forgassuk bele a húst. Hagyjuk legalább fél órát pácolódni, majd süssük meg sütőben, serpenyőben vagy grillen. Sütés után ízlés szerint sózzuk meg. Finomabb lesz a hús, ha 12-24 órán át hűtőszekrényben pácoljuk. A tasak tartalma kb. 1 kg húshoz elegendő. Ajánlott egyéb húsételek, raguk és mártások ízesítéséhez is.
A fekete só egyfajta indiai vulkáni kőzet, amelyet az ázsiai konyhában előszeretettel használnak fel. A fekete sót más néven Kala namak, vagy sachal-nak is nevezik. A vas és egyéb ásványi anyagok miatt csak a nevében fekete, egyébként inkább sötétszürke, egy kis rózsaszínes árnyalattal. Jellegzetes kénes íze a főtt tojás sárgájára emlékeztet. A tojás ízen túl enyhén füstös beütése is jól érezhető, amely segít az ételek ízét kiemelni. A vegán táplálkozás kedvelői tojás pótlására is használják. Az indiai fekete sót Észak-India és Pakisztán természetes vulkanikus bányáiból nyerik ki. Nettó mennyiség: 250 g
Kézműves csípős fűszerpaprika őrlemény saját termesztésű paprikából. A tápanyagban gazdag dunai öntéstalaj, a szigorúan válogatott alapanyagok a több tízéves tapasztalattal és tradícionális feldolgozási eljárásokkal párosulva biztosítják termék prémium minőségét és exkluzivitását.
A fahéj eredetileg Kínából és Ceylonból származik. Egyike a legrégebben ismert fűszereknek, már a bibliai időkben is használták illatszerként, füstölőként. Jellemző illatú, édeskés, csípős, kissé fanyar ízű. Az illatszeriparban kellemes illata miatt gyakran használják.
A bors a legismertebb és legáltalánosabban használt fűszer. A feketeborsot az örökzöld borscserje kifejlődött, de még éretlen terméseiből nyerik. A bogyókat napon szárítják, amíg ráncosak és fekete színűek lesznek. A bors a középkorban a gazdagság szimbóluma volt, fizetőeszközként is használták, innen ered a „borsos ár” kifejezés.
Hazája ma már inkább a trópusi Afrika, Zanzibár és Madagaszkár. Kesernyés, kissé égető, erősen aromás ízét a sok illóolaj adja, ezt a likőriparban és kozmetikai szerek gyártásához is használják.
Fája Dél-India szigetein honos, de más trópusi vidéken is termesztik. Erős illatát és jellegzetes ízét magas illóolaj-tartalma adja. Íze kellemesen aromás, de igen erős fűszer, ezért óvatosan kell használni.
Felhasználási javaslat: Hús- és zöldséglevesek, mártások, főzelékek, burgonyás ételek, vagdalt húsok és halak, vadételek ízesítője.
Kotányi prémium minőség A minőség számunkra a legfontosabb érték. Tradíció 1881 óta. Kezdetektől napjainkig kizárólag kiváló minőségű, folyamatosan ellenőrzött alapanyagokat használunk, ami garantálja a Kotányi termékek különlegesen finom, aromákban gazdag ízét. Prémium fűszereinkkel örömteli a főzés és gazdaságos a fűszerezés. Feketebors, egész
E keverék tökéletes ízt ad a hagyományos magyar ételeknek. Sülhet olajban, sütőben vagy akár grillen a hús, mindenképp finom, pikáns, magyaros ízt ad a Kotányi flekken fűszersó a húsoknak.
A fokhagyma illata és íze erőteljes, enyhén csípős és édeskés. A mediterrán és ázsiai specialitások fűszerezéséből nem hiányozhat. A Kotányi Fokhagymagranulátum úgy fűszerezi az ételt, mint a frissen zúzott fokhagyma.
A fokhagyma és a só a mediterrán konyha elengedhetetlen ízesítői. A Kotányi Fokhagymasóban e két összetevő arányait úgy állítottuk össze, hogy használatakor a legfinomabb ízhatást érhesse el.
A Kotányi Grill klasszikus fűszersója a grillezők egyik kedvence. Kellemesen füstös íze minden grillezésre szánt húsféléből felejthetetlen ízélményt varázsol.
A Kotányi Grill Zöldség a vöröshagyma, fokhagyma és olíva intenzív ízét kölcsönzi a különböző zöldségeknek. Ezt a különleges ízt a mediterrán zöldnövények tovább finomítják.
Ha vajpuha húst szeretne, dörzsölje be a húst Kotányi húspuhító keverékkel, szurkálja meg egy villával és hagyja fél óráig állni. A termék természetes eredetű papain enzimet tartalmaz, amely fellazítja a hús izomrostjait. Utána fűszerezze és süsse ki a húst.
Az oregánó íze erősen aromás, enyhén kesernyés. A mediterrán konyha jellegzetes fűszere. Gazdag illóolajokban, cserzőanyagokban. A Kotányi oregánó illóolajokban gazdag, így kevés is elég belőle a harmonikus oregánós íz eléréséhez.
Kotányi prémium minőség A minőség számunkra a legfontosabb érték. Tradíció 1881 óta. Kezdetektől napjainkig kizárólag kiváló minőségű, folyamatosan ellenőrzött alapanyagokat használunk, ami garantálja a Kotányi termékek különlegesen finom, aromákban gazdag ízét. Prémium fűszereinkkel örömteli a főzés és gazdaságos a fűszerezés. Fehérbors, őrölt
A feketebors a fűszerek világának sztárja, hiszen majdnem minden ételhez illik erőteljes, pikáns íze. A Kotányi feketebors aromákban, illóolajokban gazdag, így keveset kell belőle használni a kellemes, borsos íz eléréséhez.
Az őrölt kömény enyhén édeskés, finoman kesernyés, ánizsra emlékeztető ízű és illatú. Mivel illóolajokban igen gazdag, így óvatosan adagoljuk. A Kotányi Kömény őrölt egyetlen konyhából sem hiányozhat.
Ha nagyon ízletes, finom, omlós pulykasültet szeretne, használja a Kotányi Pulykasült fűszersóját, mely egyetlen konyhából sem hiányozhat. E keverékünk harmonikus, kakukkfüves-rozmaringos ízt kölcsönöz pulykából készült ételeinek.
A legfinomabb sertéssültek elkészítéséhez elengedhetetlen a Kotányi Sertéssült fűszersó. A keverék kifejezetten sertéshúsból készült ételekhez lett kifejlesztve.
E keverékünket ajánljuk mindazoknak, akik szeretik a paprika és a gondosan összeválogatott fűszerek alkotta harmóniát. Sütés vagy grillezés előtt dörzsölje be a csirkét Kotányi sültcsirke fűszersóval és hagyja rövid ideig állni, hogy az ízek átjárhassák a húst. A csirke bőre sütéskor gyönyörű aranybarna színű és finom ropogós lesz.
Ez a Lucullus almás sütemény fűszerkeverék kiválóan alkalmas almás, meggyes, szilvás és egyéb gyümölcsös töltelékének ízesítésére, illetve gyümölcslevesek fűszerezésére.