Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Tejszínes, fehérboros gombaleves - recept

    Tejszínes, fehérboros gombaleves - recept

    Igazi őszi, borongós, ködös napokra is kiváló a gombaleves, ami 100%-ban felmelegíti a lelkünket is. A fehérbornak és a sok hagymának köszönhetően nyomokban megidézi a francia hagymaleves ízvilágát, és fűszerezésében az erdő hangulata is egy csöppet megelevenedik. Az utolsó fázisban hozzáadott tejszíntől pedig az egész leves simogatóan lágy és kedves lesz.

     

    Hozzávalók 4-6 személyre:

     

    Elkészítés:

    • Kevés vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rádobjuk a felszeletelt gombát (előtte ne mossuk meg, csak egy kefével vagy papírral tisztítsuk meg), egy kis plusz vajat és magas hőfokon pirítsuk meg pár perc alatt (pirítás közben is mehet hozzá még egy kis vaj).
    • Gazdagítsuk az aprított petrezselyemmel, reszelt fokhagymával. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel.
    • Öntsük fel a borral, majd egy percnyi forralás után, kb. 8 dl zöldség alaplével.

    Főzzük kb. 20-30 percet, majd adjuk hozzá a tejszínt, és forráspontig melegítsük. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

     

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!