Friss, epres-málnás illata a nyarat idézi.
Gyümölcsössége szinte berobban a szájba, piros bogyós gyümölcsök, málna, ribizli keverednek. Vibráló, könnyed, izgalmas savakkal a háttérben.
Erdei gyümölcsök, kávé és fűszeresség dominál illatban. İzében kifinomult harmónia, sok gyümölcsösség, áfonya, málna, kávé és lekerekedett tanninok jelennek meg. Könnyű, jó ivású "beszélgetős bor" a mindennapokra, de vadételek kiváló kisérője is lehet.
"Az ormokra nem hívják az embert: oda fel kell kapaszkodni"
Monet
Intenzív fűszeres illat tele élettel és vitalitással. Az erdei gyümölcsös ízek és a kis füstösség pikáns jelleget adnak. Gazdag
bor, finomra hangolt ízvilággal.
Romsics László
A Chateau Teleki borok főborásza
A Villányi Franc az elegancia és a harmónia megtestesítője."
"Az erőseket segíti a szerencse."
Szimónidész
A fűszeres és mediterrán hangulatot idéző illatban megjelenik egy kis erdei gyümölcsösség és fás, füstös jegy is. Ízben a
hangsúlyos gyümölcsösség, a strukturált szerkezet és a hosszú utóíz jellemzi a bort.
Romsics László
A Chateau Teleki borok főborásza
"Csak addig vagyunk szigorúak mások iránt, míg magunkat nem ismerjük."
Eötvös József
Intenzív és gazdagon fűszeres illata mellett piros gyümölcsöket és különösen érett meggyet érezhetünk. A korty élénk zamatú,
friss savtartalmú, mely bársonyos tanninnal egészül ki. Telt, élettel teli bor.
Romsics László
A Chateau Teleki borok főborásza
Adj tüzedből lángot annak, aki kér."
Cicero
Színe mély rubin, illatát gazdag, fűszeres jegyek vezetik. Íze telt és bársonyos, cseresznye és kakaó zamata jellemzi. A tétel
50%át magyar tölgyfából készült hordókban érleltük.
Szakál Zoltán
Főborász
„A bölcs ember a lehetőségeit megteremti, és nem megtalálja."
Francis Bacon
Színe közepesen intenzív rubin, illatában érett meggy és áfonya dominál. A gyümölcsös zamatok a kortyban is folytatódnak,
lekerekedett, hosszú utóíz jellemzi. Kisebb részben hordóban, nagyobb részben reduktív módon érleltük.
Szakál Zoltán
Főborász
„Nem baj, ha nem szeret mindenki.
Elég, ha rajonganak értem."
graffiti
Színe mély rubin, illata intenzív szeder, cigánymeggy és némi csokoládé. A korty feketebogyós gyümölcsök, kávé és fűszerek
játéka. A tétel 90%át magyar tölgyfahordókban érleltük.
Szakál Zoltán
Főborász
Merlot hangsúlyos vörös házasítás, amelyet 30%-nyi Cabernet sauvignon egészít ki. Egészen sötét szín, csillogó bíbor széllel és fekete maggal. Fejlődő illat fekete cseresznyével, fekete ribizlivel, paprikával és szegfűszeggel. Jól iható, gazdag, dzsúzos korty, élénk savakkal, finom tanninokkal, cseresznyés, szilvás, fűszeres ízekkel és közepesen hosszú lecsengéssel. Fűszeres grill sertéshúsok és vadhúsok mellé ajánljuk.
Az első csepp a villányi vörösek világából kedves és őszinte jóbarát. Tiszta, gyümölcsös illatok és bársonyos ízek ellenállhatatlan csábítása, mely örömet csempész életünkbe.
A Cabernet Franc jelenleg a villányi borvidék zászlóshajója, ez az a fajta, amelyből Villány világszínvonalat képes elérni, így az igazán nagy prémium borokat ebből a fajtából készítik a borászok. Magas beltartalmú, jól beérett szőlőből készül és nem lesz soha olyan robosztus, harsány, mint ahogyan a cabernet sauvignon tud időnként az lenni. Ez egy elegáns, behízelgő fajta, melynek nagy szüksége van az érési időre. Az egyes bormanufaktúrák között azonban nagy különbségek vannak termésátlagban, tőketerhelésben, fekvésben. A Günzer Családi Birtok törekvése az, hogy olyan Cabernet Franc-t készítsen mely megőrzi a gyümölcsösséget, nem túlhordózva, megtartva a „jól ihatóságot” úgy, hogy tartályt és francia hordót is használnak az érlelés során. A Cabernet Franc classic minősítésű vörösbora, de egy tökéletes ár/érték arányú választás, hiszen a belbecs markánsan túlmutat a classic pecséten.
A fajta a Villányi-borvidéken tudja a teljes érési potenciált (a szüret sok esetben október utolsó napjai), cél a zöld jegyek elkerülése. A Dobogó, Csillagvölgy és Jammertal-dűlő termése. A szőlőtőkék 20 év felettiek, biztonságosan, már-már évjárattól függetlenül hozzák a magas minőséget. 1 tőke = 1 palack bor: A talaj adottságai miatt a meredek, szikár dűlőkön gyorsan lefolyik a csapadékvíz, így a magasabb szinteken lévő szőlőtőkéken kevés a lé a bogyóban, pici marad, koncentrált ízanyaggal, így a szőlőszemek apró, sörétszerű bogyókként érnek be. Az apróbb és a nagyobb/teltebb szőlőszemek között alapvető különbség van, hiszen más a mag, lé, kocsány és a héj aránya. A fajta nagyon sok napsütést igényel, annak hiányában nem tud beérni, így Villány fekvése révén nagyon előnyös a Cabernet Sauvignon fajta termesztéséhez. Nem cél az újhordós hosszú érlelés, inkább a 2-3 éves korában még izgalmas gyümölcsök megőrzése egy elegáns hordóhasználattal. Az érlelés végeredményeként egy fűszeres, nagyon elegáns, fajtajelleges bort várhatunk tőle.
Mély rubinszínű bor. Illata csordultig van érett erdei gyümölcsökkel, melyet körüllengenek az édes fűszerek kedves aromái. Bársonyos, gazdagon texturált bor. Egy pohárban a szőlő tiszta leve, érett gyümölcsössége és a Merlot gazdagsága.
Száraz, vörös, védett eredetű classicus oltalom alatt álló eredetmegjelölésű bor.
A Juhász testvérek tradicionális pincészete a szép és komoly borok létrehozását tűzte ki célul, melyeket az odafigyelés és különleges gondosság jellemez a telepítéstől a tölgyfahordós érlelésen át a palackba kerülésig.
Száraz, vörös, oltalom alatt álló eredetmegjelölésű bor.
A Juhász Testvérek Pincészetének Merlot területeiről származó tétel ez a bor. Színe bíborvörös, tanninjai érettek, vastagok, illata az aszalt meggyet idézi, míg telt zamatát bársonyos lecsengés kíséri. Tartalmas, testes, hosszú életű vörösbor.
Száraz, vörös, oltalom alatt álló eredetmegjelölésű bor.
Tradicionális egri vörösbor, amelyet a mindennapok vörösborának szánt a pincészet. Minden évjáratban az egri alapfajták házasításából készül. Illata finoman érlelt és összetett. Ízében sokszínűség fedezhető fel. Könnyű, gyümölcsös, "jóivású" vörösbor.
Felső-Magyarországi oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátott száraz fehérbor.
Az Irsai Olivér napjaink legdivatosabb illatos szőlőfajtája Magyarországon. A pincészet korszerű technológiájának köszönhetően a fajta legszebb arcát mutatja meg ebben a borban. Az intenzív gyümölcsös illat, friss, üde ízvilággal párosul. A bort kóstolva, olyan érzés ragadja el az embert, mintha egy frissen szedett, harmatos szőlőfürtbe harapott volna bele.
Illatában ánizs, menta, marcipán és erdei gyümölcsök keverednek. Ízében telt, gazdag, érett gyümölcsösség, kandírozott narancs, aszalt meggy, áfonya jelenik meg. A kortyot végig kísérő édességet jó savak és az utóízben megjelenő izgalmas tanninok színesítik.
Magabiztos, sokarcú kékfrankos tartja vállain a bort. Kedves kadarka és szép zweigelt hoznak zamatos gyümölcsöket garmadával, melyeket mosolygós syrah ölel körbe gazdag fűszereivel. Mögöttük testes cabernet franc figyeli bölcs eleganciával az ízek buja játékát.
Ez a bor Villány egyik igazi képviselője, mert tartalmazza a régió fő fajtáit. Kétévig érett fahordóban. DHC Villány Védett Eredetű Classicus Vörösbor.
DHC Villány Védett Eredetű Classicus Vörösbor (Portugieser) A hagyományos villányi fajta, amelynek nagy rajongó tábora van. A mindennapok borának mondják, de nagyon különleges bort ad. A Tiffán’s Portugieser alapanyagát több dűlőben, a Jammertal-ban, Sterntal-ban, a Várerdőben és Ördögárokban szüretelik. Lágy, virágos fűszeres bor az eredmény.
Kedves Vásárlónk!
Borcsaládunk nevét, az Aranymetszést, mint természeti törvényt és szerkesztési elvet már a görögrómai kultúrában ismertékés alkalmazták. A tökéletes arányokat, átvitt értelemben a teljes harmóniát jelenti. A Cabernet Sauvignonnál talán sikerült megközelítenünk ezt a harmóniát, megtalálni a legjobb arányokat az illat és a testesség, a gyümölcsösség és az érettség, az alkohol és savgerinc, a fajta és a terroir között. Szeretnénk ezzel a borral bebizonyítani, hogy a Balatoni borvidéken nem csak fehér borokkal lehet csúcsminőséget elérni. Az ásványi anyagokban gazdag talaj és a tó klímakiegyenlítő hatása a vörösborok minőségére is kedvezően hat. Színe ahogy ettől a fajtától elvárható mélyvörös, illata és íze pedig először enyheanimális jelleget mutat, igazolva nevében a francia „sauvage", azaz „vad" szótő jogos használatát. A tizenkét hónapos kishordós (barrique), majd az ezt követő palackos érlelés eredményeként a bort enyhe füstösséggel kevert gyümölcsös,lekváros érzetek dominálják a bársonyosra szelídült savgerinc felett. Az ízek utolsó felvonásaként az utóízben a tannin válikuralkodóvá, és zárja hosszan elnyúlóan az előadást. Én magam késő éjszakába nyúlóan, 70%-os fekete csokoládé kíséretében szeretem kóstolgatni. Kedves egészségére! Varga Péter
Kedves Vásárlónk!
Természeti és kulturális adottságai az Egri borvidéket hazánk egyik legfontosabb borrégiójává emelik. Családunk mintegy 60 hektár szőlőt telepített a borvidék legjobb fekvésű területein, így Egri Bikavérünk jelentős részben saját szőlőnkből készül. Főalkotó fajtái a Kékfrankos, a Cabernet Sauvignon, a Kékoportó és a Zweigelt. A bikavér az a borunk, amely minden évjáratban közel azonos, kiegyensúlyozott minőséget eredményez. Ennek egyik fő oka a hosszú érlelés, amelyből minimum 12 hónap nagy fahordóban történik. A másik, hogy az alkotó fajták arányának megválasztásával lehetőségünk nyílik a bor karakterének folyamatos szinten tartására. Színe bíborvörös, illatában, ízében a meggy dominál, kellemes savtannin egyensúlya bársonyossá, jó "illatúvá" teszi a bort. Fogyasztását magyaros ételekhez, vörös húsokhoz, hosszú éjszakai beszélgetésekhez 18°C-on ajánljuk. Kedves egészségére! Varga Péter
Kedves Vásárlónk!
Magyarországon a tradicionális kékszőlő fajták telepített felületének többsége kékfrankos. Ez a telepítési arány egyrészt kifejezi a magyar vincellérek több generációjának értékítéletét, másrészt azt is jelenti, hogy a mai magyar vörösbor szeretőborivó népesség a kékfrankoson nőtt fel. Mint szőlőfajta kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, szinte minden évjáratban megbízhatóan jó minőséget hoz, mint borfajta pedig kiválóan alkalmas az általános népszerűségre. Érzékszervi jellemzői alapján a Kékfrankos áll az origóban, hozzá képest mondhatjuk borokra, hogy savasabb vagy lágyabb, sötétebb vagy világosabb, gyümölcsösebb vagy érleltebb. Színe bíborvörös, illata, íze a szederre emlékeztet, enyhén fanyar, mégis friss, gyümölcsös. Fogyasztását vörös húsokhoz, magyaros ételekhez 18 °C- ra hűtve ajánlom.
(A feltűntetett vételár 150 Ft betétdíjat tartalmaz)
Kedves Vásárlónk!
Az ember fizikai és szellemi életében a legpozitívabb kisugárzása az „édes" szónak van. „Édes" az anya, a csók és ha bölcsen éljük, akkor az élet is. A híres történelmi borfajták nagy része is édes, nemcsak abban az értelemben, hogy kedves a szívünknek, hanem érzékszervileg is. A Merlot szőlőből mélyvörös színű, szelíd savú, melegséget árasztó édes bort készítünk.
Kóstolja meg és varázsolja a percet édessé! Fogyasztását 16-18°Con ajánljuk.
Kedves Vásárlónk!
Kicsit úgy érzem magam, mint a maratonfutó, aki célba ér és a győztesek gesztusával magasba emeli két kezét. Családunk régóta kacérkodik már az Egri borvidékkel. 1992. évben itt akartunk először pincészetet vásárolni, de aztán egy évvel később Badacsonyban sikerült. 2000-ben az első telepítéseink egyike 23 hektáron itt történt, most 55 hektárral rendelkezünk. 2009-ben területet vásároltunk leendő pincészetünknek, amit 2015-ben kezdtünk el építeni, 2017. évtől pedig már fahordós pincészetünk is működik, és most kezemben az első prémium bikavérünk a saját szőlőnkből, a saját pincénkből. Úgy érzem érdemes volt várni, érdemes volt kivárni ezt a bort. Bikavérünket a legjobb vörösbort adó fajtákból, Kékfrankosból, Merlotból,Cabernet Sauvignonból és Francból, és Blauburgerből házasítottuk. A nagy fahordós érlelés mellett a bor friss és gyümölcsös maradt. A fekete szeder íze, illata izgalmasan párosul a szilvalekváréval. Fogyasztását szobahőmérsékleten vörös húsokhoz vagy az étkezés csúcspontjához ajánlom.
Kedves egészségére!
Kedves Vásárlónk!
Mint a legkisebb fiútestvér a magyar népmesékben a királyságot, úgy szerezte meg nekünk a zweigelt a piaci népszerűséget. Hátrányos helyzetből indult, a 80-as években Magyarországon nem volt ismert, palackosan nem is forgalmazták. Ausztriából származik, és német neve miatt sokáig háttérbe szorult a hagyományos magyar és francia világfajták mellett. Pincészetünk az elsők között, ha nem elsőként kezdte meg az értékesítést. Kiváló tulajdonságai, erőteljes ízei gyümölcsös jellege lehet azok a, hogy egyik legnépszerűbb termékünkké vált. Cabernet Sauvignonnal házasítva, a bort tanninokban és aromákban úgy tudtuk gazdagabbá tenni, hogy a fajtára jellemző gyümölcsös jelleg sem veszett el. Színe bíborvörös, illata és íze meggyre emlékeztet, savai, tannin és cukortartalma szépen harmonizál. Fogyasztását magyaros húsételekhez, társas összejövetelekhez 18°C-ra hűtve ajánljuk.
Kedves egészségére!
Varga Péter
Ízesített boralapú koktél.
Harmonikus, könnyed mégis ízes koktél, melyben a gazdag pezsgés az áfonya illatával és selymesen simogató zamatával párosul. Mély színnel, jellegzetes áfonyás illattal rendelkezik. Szájban szinte roppan a gyümölcs, mintha képzeletben beleharapnánk. Üdeség, frissesség és közepes édesség jellemzi. Gyümölcsös mártással készülő ételekhez ajánljuk.