Felhasználási javaslat: Az olaj hőstabilitásának köszönhetően (max. 200°C) egyaránt használható hagyományos- és fritőzben történő sütésre, de felhasználható a főzés minden területén. Ajánljuk például tésztafélékhez vagy salátákhoz.
Minden, amit az egészséges életmód megkíván. A Kunsági Éden Szuper napraforgó- és repceolaj keveréke, magas D-vitamin, Omega-3 és Omega-9 tartalommal. Emellett jobb sütési tulajdonságokkal rendelkezik, mint a hagyományos 100% napraforgó-étolajok.
A hidegen préselt, kizárólag mechanikus úton előállított extra szűz olívaolaj préselése során az olívacefre hőmérséklete nem haladhatja meg a 27 °C-ot, ezáltal az értékes összetevők megőrződnek. Az extra szűz olívaolaj telített zsírsavtartalma alacsony, szívbarát, telítetlen zsírsavtartalma ellenben magas, továbbá polifenolokban és antioxidánsokban is gazdag. Az olívaolaj nemcsak finom és egészséges, hanem kitűnően használható természetes, hipoallergén bőrápolószerként is. Jelentős antioxidáns tartalmának köszönhetően olyan anyagokkal (mindenekelőtt A- és E- vitaminnal) látja el a bőrt, amelyek késleltetik annak öregedését. A markáns ízű, finom olaj jól illik mediterrán tésztaételekhez, húsokhoz, halakhoz, salátákhoz. Nettó mennyiség: 750 ml
A toszkán extra szűz olívaolaj, különösen a Lucca környékéről származó, mindig is híres volt kellemesen lágy, gyümölcsös ízéről és kiváló minőségéről. Az 1800-as évek közepétől a luccai kereskedők azzal váltak sikeressé, hogy az Amerikába kivándorolt olasz honfitársaiknak kezdtek el olívaolajat értékesíteni. A sikeres kereskedők egyike volt Filippo Berio, aki 21 évesen hozta létre saját márkáját.
A repcemagolaj magas Omega-3 zsírsavtartalommal rendelkezik, fogyasztása immunerősítő és idegnyugtató hatású lehet. Külsőleg alkalmazva védi a bőrt a káros környezeti hatások ellen, magas E-vitamin-tartalmánál fogva lassítja a bőr öregedését, a ráncok kialakulását, javítja az A-vitamin felszívódását, védi a szervezetet az oxidációs folyamatoktól. A repcemagból kinyert olaj semleges ízű és illatú alapanyag. Tökéletes a napraforgóolaj helyettesítésére, nem hőérzékeny, füstpontja magas, így bátran használhatjuk sütéshez, pároláshoz. Emellett tésztákat, salátákat és zöldségeket is ízesíthetünk vele, majonézt is készíthetünk a segítségével. Nettó mennyiség: 750 ml
Különleges ízvilágú, lágy, vöröses színű olaj. A tökmagot nem pörköljük, értékes beltartalma a mechanikus hidegen sajtolás során nem károsul, és az olajhoz semmilyen adalék nem kerül.
A héj nélkül préselt tökmagolaj az úgynevezett "olajtök" héj nélküli magjából készül, íze lágyabb, kevésbé karakteres. Ezzel a technológiával - igény esetén - héjával préselt tökmagolajat is előállítunk a kanadai tök - bébiételgyártás melléktermékeként keletkező - héjas magjából.
A tökmag rendkívül gazdag fehérjékben, fitoszterinekben, többszörösen telítetlen zsírsavakban, vitaminokban, nyomelemekben és bizonyítottan csökkenti a gyomor-, emlő-, tüdő- és vastagbélrák kialakulásának kockázatát. Állatkísérletek tanúsága szerint a tökmagolaj késleltetheti a magas vérnyomás előrehaladását és csökkentheti a magas koleszterinszint és az ízületi gyulladás mértékét, vércukorszint-csökkentő hatásának köszönhetően pedig enyhíti a cukorbetegséget. A tökmagolaj hölgyek esetében segít a felfázás megelőzésében, férfiaknál pedig a prosztata megnagyobbodás és a vizelési rendellenességek ellen vethető be sikerrel.
Élettani hatásai miatt érdemes rendszeresen fogyasztani (reggelente teáskanálnyit), emellett ideális hidegkonyhai ételek, mártások és saláták készítéséhez, krémlevesek tetejére is csepegtethetjük, utolsó "simításként".
Omega-3 zsírsavban és E-vitaminban gazdag, hidegen sajtolt olajkeverék saláták és hidegkonyhai készítmények ízesítésére. 64% kukoricacsíra-olajat, 16% napraforgóolajat, 11% kendermagolajat és 9% lenmagolajat tartalmaz.
Az emberek túlnyomó többsége nem fogyaszt elegendő mennyiségű esszenciális, Omega-3 zsírsavat, a lenmagolaj fogyasztásával azonban természetes úton fedezhető a szükséglet. A lenmagolaj - kissé kesernyés íze miatt - nem túl közkedvelt, azonban mi egy olyan olajmixet állítottunk össze, mely szükséges mennyiségben és optimális arányban tartalmazza a többszörösen telítetlen Omega-3 és Omega-6 zsírsavakat, magas E-vitamin-tartalommal rendelkezik, ugyanakkor kellemes ízt kölcsönöz salátáinknak.
Az osztrák Kronenöl termékek tiszta növényi olajok gondosan válogatott és kíméletesen feldolgozott olajos magvakból. Kiválóan használhatóak sültekhez, grill ételekhez, salátákhoz vagy süteményekbe.
A kukoricacsíra étolaj ragyogó napsárga színű, semleges ízű étolaj, gazdag egyszeresen és főleg többszörösen telítetlen zsírsavakban. Sütéshez-főzéshez, mártások és majonéz készítéséhez is kiváló.
Felhasználási javaslat: Az olaj hőstabilitásának köszönhetően (max. 200°C) egyaránt használható hagyományos- és fritőzben történő sütésre, de felhasználható a főzés minden területén. Ajánljuk például tésztafélékhez vagy salátákhoz.
Minden, amit az egészséges életmód megkíván. A Kunsági Éden Szuper napraforgó- és repceolaj keveréke, magas D-vitamin, Omega-3 és Omega-9 tartalommal. Emellett jobb sütési tulajdonságokkal rendelkezik, mint a hagyományos 100% napraforgó-étolajok.
A toszkán extra szűz olívaolaj, különösen a Lucca környékéről származó, mindig is híres volt kellemesen lágy, gyümölcsös ízéről és kiváló minőségéről. Az 1800-as évek közepétől a luccai kereskedők azzal váltak sikeressé, hogy az Amerikába kivándorolt olasz honfitársaiknak kezdtek el olívaolajat értékesíteni. A sikeres kereskedők egyike volt Filippo Berio, aki 21 évesen hozta létre saját márkáját.
A hidegen préselt, kizárólag mechanikus úton előállított extra szűz olívaolaj préselése során az olívacefre hőmérséklete nem haladhatja meg a 27 °C-ot, ezáltal az értékes összetevők megőrződnek. Az extra szűz olívaolaj telített zsírsavtartalma alacsony, szívbarát, telítetlen zsírsavtartalma ellenben magas, továbbá polifenolokban és antioxidánsokban is gazdag. Az olívaolaj nemcsak finom és egészséges, hanem kitűnően használható természetes, hipoallergén bőrápolószerként is. Jelentős antioxidáns tartalmának köszönhetően olyan anyagokkal (mindenekelőtt A- és E- vitaminnal) látja el a bőrt, amelyek késleltetik annak öregedését. A markáns ízű, finom olaj jól illik mediterrán tésztaételekhez, húsokhoz, halakhoz, salátákhoz. Nettó mennyiség: 750 ml
Omega-3 zsírsavban és E-vitaminban gazdag, hidegen sajtolt olajkeverék saláták és hidegkonyhai készítmények ízesítésére. 64% kukoricacsíra-olajat, 16% napraforgóolajat, 11% kendermagolajat és 9% lenmagolajat tartalmaz.
Az emberek túlnyomó többsége nem fogyaszt elegendő mennyiségű esszenciális, Omega-3 zsírsavat, a lenmagolaj fogyasztásával azonban természetes úton fedezhető a szükséglet. A lenmagolaj - kissé kesernyés íze miatt - nem túl közkedvelt, azonban mi egy olyan olajmixet állítottunk össze, mely szükséges mennyiségben és optimális arányban tartalmazza a többszörösen telítetlen Omega-3 és Omega-6 zsírsavakat, magas E-vitamin-tartalommal rendelkezik, ugyanakkor kellemes ízt kölcsönöz salátáinknak.
A repcemagolaj magas Omega-3 zsírsavtartalommal rendelkezik, fogyasztása immunerősítő és idegnyugtató hatású lehet. Külsőleg alkalmazva védi a bőrt a káros környezeti hatások ellen, magas E-vitamin-tartalmánál fogva lassítja a bőr öregedését, a ráncok kialakulását, javítja az A-vitamin felszívódását, védi a szervezetet az oxidációs folyamatoktól. A repcemagból kinyert olaj semleges ízű és illatú alapanyag. Tökéletes a napraforgóolaj helyettesítésére, nem hőérzékeny, füstpontja magas, így bátran használhatjuk sütéshez, pároláshoz. Emellett tésztákat, salátákat és zöldségeket is ízesíthetünk vele, majonézt is készíthetünk a segítségével. Nettó mennyiség: 750 ml
Különleges ízvilágú, lágy, vöröses színű olaj. A tökmagot nem pörköljük, értékes beltartalma a mechanikus hidegen sajtolás során nem károsul, és az olajhoz semmilyen adalék nem kerül.
A héj nélkül préselt tökmagolaj az úgynevezett "olajtök" héj nélküli magjából készül, íze lágyabb, kevésbé karakteres. Ezzel a technológiával - igény esetén - héjával préselt tökmagolajat is előállítunk a kanadai tök - bébiételgyártás melléktermékeként keletkező - héjas magjából.
A tökmag rendkívül gazdag fehérjékben, fitoszterinekben, többszörösen telítetlen zsírsavakban, vitaminokban, nyomelemekben és bizonyítottan csökkenti a gyomor-, emlő-, tüdő- és vastagbélrák kialakulásának kockázatát. Állatkísérletek tanúsága szerint a tökmagolaj késleltetheti a magas vérnyomás előrehaladását és csökkentheti a magas koleszterinszint és az ízületi gyulladás mértékét, vércukorszint-csökkentő hatásának köszönhetően pedig enyhíti a cukorbetegséget. A tökmagolaj hölgyek esetében segít a felfázás megelőzésében, férfiaknál pedig a prosztata megnagyobbodás és a vizelési rendellenességek ellen vethető be sikerrel.
Élettani hatásai miatt érdemes rendszeresen fogyasztani (reggelente teáskanálnyit), emellett ideális hidegkonyhai ételek, mártások és saláták készítéséhez, krémlevesek tetejére is csepegtethetjük, utolsó "simításként".
Az osztrák Kronenöl termékek tiszta növényi olajok gondosan válogatott és kíméletesen feldolgozott olajos magvakból. Kiválóan használhatóak sültekhez, grill ételekhez, salátákhoz vagy süteményekbe.
A kukoricacsíra étolaj ragyogó napsárga színű, semleges ízű étolaj, gazdag egyszeresen és főleg többszörösen telítetlen zsírsavakban. Sütéshez-főzéshez, mártások és majonéz készítéséhez is kiváló.