Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Sütőtökös, sajtkrémes muffin - recept

    Sütőtökös, sajtkrémes muffin - recept

    A sütőtökben nemcsak az a csodálatos, hogy sokoldalúan felhasználható, nagyon egészséges, finom és szépséges, hanem elképesztően jó textúrát ad a süteményeknek. Így fordulhat elő az, hogy a nemcsak nyomokban sütőtököt tartalmazó sütik szuperszaftosak, és omlósak. Ez a designos, és vidám sütőtökös muffin napokig puha marad, és ínycsiklandó, márványos krémsajtréteg lapul a belsejében. Próbáljátok ki a hosszú hétvége alatt!

     

    Hozzávalók kb. 15 db muffinhoz:

    Muffin tésztához:

    Krémsajt réteghez:

     

    Elkészítés:

    1. A puha vajat, cukorféléket, és tojást összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a botmixerrel pürésített, sült sütőtököt. A muffin tészta száraz alapanyagait összekeverjük, és hozzáadjuk a tésztához, jól összekeverjük, majd a narancs héját is belereszeljük, összedolgozzuk.

    2. A muffin formákat kibéleljük papírkapszlikkal, és kb. 3/4-ig töltjük a tésztával.

    3. A krémsajtos krémhez összeturmixoljuk a krémsajtot a tojásssal, és a cukorral, majd mindegyik sütőtökös tésztára halmozunk belőle 1-1 púpos teáskanálnyi adagot. Egy fogpiszkáló vagy hústű segítségével kicsit belekutyulunk a sajtkrémes tészába, így egy picit összekeveredik a narancs és fehér színű tésztaréteg.

    4. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük, légkeverés mellett tűpróbáig, kb. 20 percig.

     

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!