A sütőtökben nemcsak az a csodálatos, hogy sokoldalúan felhasználható, nagyon egészséges, finom és szépséges, hanem elképesztően jó textúrát ad a süteményeknek. Így fordulhat elő az, hogy a nemcsak nyomokban sütőtököt tartalmazó sütik szuperszaftosak, és omlósak. Ez a designos, és vidám sütőtökös muffin napokig puha marad, és ínycsiklandó, márványos krémsajtréteg lapul a belsejében. Próbáljátok ki a hosszú hétvége alatt!
Hozzávalók kb. 15 db muffinhoz:
Muffin tésztához:
- 1/2 bögre puha vaj
- 2/3 bögre cukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 2 tojás
- 1 narancs reszelt héja
- 1,5 bögre finomliszt
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 kk. sütőpor
- csipet só
- 1 púpos tk. őrölt fahéj
- 1 bögre sült sütőtök püré
Krémsajt réteghez:
- 15 dkg natúr krémsajt
- 1 tojás
- 2 ek. cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
Elkészítés:
- A puha vajat, cukorféléket, és tojást összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a botmixerrel pürésített, sült sütőtököt. A muffin tészta száraz alapanyagait összekeverjük, és hozzáadjuk a tésztához, jól összekeverjük, majd a narancs héját is belereszeljük, összedolgozzuk.
- A muffin formákat kibéleljük papírkapszlikkal, és kb. 3/4-ig töltjük a tésztával.
- A krémsajtos krémhez összeturmixoljuk a krémsajtot a tojásssal, és a cukorral, majd mindegyik sütőtökös tésztára halmozunk belőle 1-1 púpos teáskanálnyi adagot. Egy fogpiszkáló vagy hústű segítségével kicsit belekutyulunk a sajtkrémes tészába, így egy picit összekeveredik a narancs és fehér színű tésztaréteg.
- 180 fokra előmelegített sütőben sütjük, légkeverés mellett tűpróbáig, kb. 20 percig.