Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    RSS

    Blog

    Ha neked is eleged van az elcsépelt ajándékokból
    (0) Ha neked is eleged van az elcsépelt ajándékokból
    A megfelelő ajándék kiválasztása gyakran komoly kihívást jelent. Persze, szinte minden webáruház kínál valamilyen univerzális megoldást, azonban személyre szabott, egyéni, egyedi, hasznos vagy valóban jelentéssel bíró ajándékot nehéz találni. Minden ember más, ezért ezt a problémát mi sem tudjuk egy csapásra megoldani, de összeszedtünk pár formabontó, egyedi ötletet, ami segít elindulni.
    Vaníliapudingos, almás morzsapite - recept
    (0) Vaníliapudingos, almás morzsapite - recept
    Ne ijedjünk meg a hosszú recepttől, mert egyszerűbb elkészíteni, mint leírni a pontos lépéseket, és minden perc ráfordított időt megérdemel. Ugyanis ez a pite lehetne az almás piték királynője. Omlós tészta alappal, extrákkal, nyújtás nélkül, morzsás, mandulás tetővel, vaníliapudingos réteggel, és fahéjas fűszerezéssel emelkedik ki a klasszikus almás piték sorából.
    Élelmiszerek, amiket túl sokáig tárolunk a kamrában, pedig nem kellene
    (0) Élelmiszerek, amiket túl sokáig tárolunk a kamrában, pedig nem kellene
    A lejárati dátumok ellenőrzése az ételeken mindennapos gyakorlat. Tej, sajt, hús - mindezeknél éberen ügyelünk a frissességre. Azonban a kamrapolcokon álldogáló élelmiszerek között rejlik néhány meglepően hosszú eltarthatóságú kincs is. De vigyázzunk, ne higgyük azt, hogy minden, ami még nem járt le, ideális állapotban van a fogyasztásra!
    Hermelin (pácolt camembert sajt) - recept
    (0) Hermelin (pácolt camembert sajt) - recept
    Erre a különleges gourmet finomságra a cseh sörözőkben bukkanhatunk a leggyakrabban, ugyanis ezt a pácolt camembert sajtos, fűszeres csodát kínálják a korsó sörök mellé kísérőként. Igazi ínyencség, ami azon túl, hogy izgalmas gasztroélmény a friss kenyérre vagy pirítósra tálalva, még extra mutatós is az üvegben, így kiváló ötlet lehet gasztroajándékként is. Minimum egy hetet érdemes érlelni, és 2-3 hétig biztosan eláll a hűtőben, ezért akár az ünnepekre is gyárthatunk belőle néhányat ajándékba.
    BLW hozzátáplálás
    (0) BLW hozzátáplálás
    A BLW hozzátáplálás, más néven “falatkás” hozzátáplálás (baby lead weaning) egy olyan folyamat, amely követi a baba jelzéseit, miközben megismerteti őket az asztali, szilárd ételekkel, amelyeket az egész család fogyaszt. Lássuk is, hogy mit érdemes tudni a BLW etetésről!
    Sült libacomb pirított káposztás dödöllével - recept
    (0) Sült libacomb pirított káposztás dödöllével - recept
    A november 11-ei, Márton-napi menü elmaradhatatlan kelléke a liba, ha hódolni szeretnénk annak a hagyománynak, hogy „Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik.” Nem bíznánk a véletlenre a receptkeresést, ezért egy pazar, omlósra sült libacombot kísérő, pirított káposztás, karamellizált lilahagymás dödölle recepttel készültünk a libalakomák idejére.
    Mindent a Márton-napról
    (0) Mindent a Márton-napról
    November 11-én, Márton-napon a középkor egyik legnépszerűbb szentjét ünneplik több európai országban. Magyarországon számos népszokás és hiedelem társul Tours-i Szent Márton ünnepnapjához. Ezek a hagyományok részben az év vége, a mezőgazdasági munkák befejeződése és az advent időszakának közeledése köré szerveződnek. Lássuk is, hogy mit érdemes tudni a Márton-napi mulatságokról!
    Fűszeres vörösborban posírozott körte - recept
    (0) Fűszeres vörösborban posírozott körte - recept
    Pazar elegancia, elképesztő textúrák, illatok és ízek kavalkádja ez a különleges desszert. Bármilyen ünnepi alkalomra megállja a helyét, ráadásul nincs sok dolgunk az összeállítása során. Egy jó minőségű, vörös- vagy fehérborra van szükség a posírozott körték elkészítéséhez, amelyhez akár már újbort is használhatunk. A fűszerezésnél pedig legyünk bátrak, kreatívak, pl. friss narancslével, narancshéjjal, csillagánizzsal, vanília rúddal is kiegészíthetjük a boros “alaplevet”.
    Paradicsom pesztós, zöldhagymás túrópizza recept - videóval
    (0) Paradicsom pesztós, zöldhagymás túrópizza recept - videóval
    A túró alapú pizza ill. lepény gluténmentes, fehérjében gazdag, diétás alternatívája lehet a pizzának. A túrópizza nagy előnye, hogy egyszerűen és kevesebb, mint egy óra alatt elkészíthetjük, nem dagasztjuk, nem kelesztjük, nem nyújtjuk. Az ízesítését, illetve a feltéteket pedig bátran alakíthatjuk saját ízlésünk szerint. A lenti verzióban natúr sajtkrém-alapot használunk, ezt dobjuk fel paradicsom pesztóval, paradicsommal, zöldhagymával és reszelt sajttal. Mennyei ízbomba a végeredmény, ami eszünkbe sem juttatja azt, hogy egy gluténmentes, alternatív pizzaféleséget majszolunk.
    Közeleg a Halloween
    (0) Közeleg a Halloween
    Nyakunkon a Halloween! Egyre többen várják izgatottan az évnek ezt a részét, és ezt a - nem, nem amerikai! - ünnepet. Hogy még jobban tudjuk idén élvezni, érdemes megismerkednünk a Halloween eredetével és hagyományaival, ha még nem tettük.

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!