Keresés
HU
Termékkínálatunk
  Menü Bezár
  Vissza az összeshez

  Élelmiszerek, amiket túl sokáig tárolunk a kamrában, pedig nem kellene

  Élelmiszerek, amiket túl sokáig tárolunk a kamrában, pedig nem kellene

  A lejárati dátumok ellenőrzése az ételeken mindennapos gyakorlat. Tej, sajt, hús - mindezeknél éberen ügyelünk a frissességre. Azonban a kamrapolcokon álldogáló élelmiszerek között rejlik néhány meglepően hosszú eltarthatóságú kincs is. De vigyázzunk, ne higgyük azt, hogy minden, ami még nem járt le, ideális állapotban van a fogyasztásra! Lássuk, hogy melyek azok az élelmiszerek, amiket túl sokáig tárolunk a kamrában, pedig nem kellene!

  Sütőpor

  A sütőpor és a szódabikarbóna ugyanolyan elvek szerint működnek, mint a fűszerek. A frissességüket könnyedén ellenőrizheted egy egyszerű kísérlettel: keverd őket ecettel, illetve forró vízzel: ha habzanak, akkor még mindig alkalmasak a sütéshez.

  Diók és magok

  A diók, a mandula és a földimogyoró is rejtenek magukban egy titkos lejárati dátumot. Az olajtartalmuk miatt ezeket néhány hét, esetleg néhány hónap alatt kell elfogyasztani. Az avasodás jelei közé tartozik a fűszeres vagy festék-szerű szag és a sötét vagy olajos megjelenés. Optimális frissesség és hosszú élettartam érdekében helyezze a diókat és magokat átlátszó fagyasztózacskóba, majd rakja a hűtőszekrénybe, ahol így akár egy évig is eláll.

  Gabonapelyhek

  A gabonapehely népszerű reggeli választás, de nyitás után csak három hónapig marad friss a levegő hatására, egy lezárt dobozban viszont egy évig is megőrizheti frissességét! Azonban a lejárati időtartam változhat, különösen, ha a gabonapelyhek diót tartalmaznak, ami az avasodásra hajlamosabb.

  Édességek

  Az édességek általában nehezen romlanak meg alacsony nedvességtartalmuk miatt. Élelmiszerbiztonság szempontjából általában nem problémásak, de minőségüket érdemes figyelemmel kísérni. Az édességek esetében az a legjobb, ha a gyártó ajánlásait betartva fogyasztjuk őket.

  Tea és Kávé

  A tea és a kávé kedvelőinek is érdemes odafigyelniük a lejárati dátumokra. A teafiltereket egy év alatt kell elfogyasztani, hogy ne adjon a reggeli teának a rossz ízt az avasodott olajok miatt. Ugyanez vonatkozik a kávébabokra és a darált kávéra is. Érdemes a babokat és a darált kávét két-három hét alatt elfogyasztani, az instant kávé kedvelői azonban kapnak még némi időt; körülbelül két hónapot.

  Sokan gyakran elfelejtik, hogy a kamrapolcokon számos olyan élelmiszer található, amelyek hosszú ideig megőrzik frissességüket, de csak akkor, ha megfelelően vigyázunk rájuk. Az eltarthatóság és a minőség megőrzése érdekében érdemes figyelemmel kísérni az élelmiszerek állapotát és a lejárati dátumokat!

  Hozzászólások
  Megjegyzés Bezárás

  Közértplusz díjaink 2023

  online bevásárlás

  Szállítunk hozzád?

  Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!