Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Vaníliapudingos, almás morzsapite - recept

    Vaníliapudingos, almás morzsapite - recept

    Ne ijedjünk meg a hosszú recepttől, mert egyszerűbb elkészíteni, mint leírni a pontos lépéseket, és minden perc ráfordított időt megérdemel. Ugyanis ez a pite lehetne az almás piték királynője. Omlós tészta alappal, extrákkal, nyújtás nélkül, morzsás, mandulás tetővel, vaníliapudingos réteggel, és fahéjas fűszerezéssel emelkedik ki a klasszikus almás piték sorából.

    Hozzávalók egy 24/26 cm átmérőjű tortaformához:

    Almás réteghez:

    Vaníliapudinghoz:

    Alsó tésztához:

    Morzsához:

     

    Elkészítés:

    Elsőként készítsük el az alsó tésztát, hogy legyen ideje a hűtőben pihenni. A lisztet, sütőport, sót, cukrokat keverjük össze és morzsoljuk el a két tenyerünk között a hideg vaj darabokkal. Amikor már kezd összeállni, hozzáadjuk a tojást, jól összegyúrjuk egy gombóccá, és betesszük a hűtőbe pihenni.

    A vaníliapudinggal folytatjuk, hogy annak is legyen ideje kihűlni. A pudingot a csomagolásra írt módszerrel, a javasolt cukor mennyiséggel megfőzzük, viszont folyadékból kevesebbet használunk hozzá, és a tej felét habtejszínre cseréljük. Félretesszük, hogy minimum langyosra tudjon hűlni, mire a pitébe kerül.
    Az almákat megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, szűrőbe tesszük, és cseppentünk rá pár csepp citromlevet. Picit hagyjuk, hogy kiengedje a levét. Addig összedobjuk a morzsát: a lisztet összekeverjük a sóval, cukorral, majd a hideg vajjal összemorzsoljuk (hasonlóan, mint a tésztánál, csak itt nem adunk hozzá tojást). Ezt is bedobjuk a hűtőbe egy kis időre.
    Az almát a leve nélkül összekeverjük a cukorral, fahéjjal, keményítővel.

    A pite összeállítása:

    A piteformát kivajazzuk, lisztezzük, vagy kibéleljük szilikonos sütőpapírral. A tésztát kézzel belenyomkodjuk úgy, hogy a széleket is felhúzzuk amennyire, csak hagyja magát. (Természetesen akár kör alakúra kinyújtva is átemelhetjük a formába.)
    Rákenjük a vaníliapudingos krémet, majd erre halmozzuk az almás keveréket. A morzsát rászórjuk, és végül még mandula szeletekkel is díszítjük.
    180 fokon sütjük, légkeverés mellett, kb. 30-45 percig, amíg szépen aranybarnára sül a tészta. Tálalás előtt várjuk meg, amíg teljesen kihűl.

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!