Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Hermelin (pácolt camembert sajt) - recept

    Hermelin (pácolt camembert sajt) - recept

    Erre a különleges gourmet finomságra a cseh sörözőkben bukkanhatunk a leggyakrabban, ugyanis ezt a pácolt camembert sajtos, fűszeres csodát kínálják a korsó sörök mellé kísérőként. Igazi ínyencség, ami azon túl, hogy izgalmas gasztroélmény a friss kenyérre vagy pirítósra tálalva, még extra mutatós is az üvegben, így kiváló ötlet lehet gasztroajándékként is. Minimum egy hetet érdemes érlelni, és 2-3 hétig biztosan eláll a hűtőben, ezért akár az ünnepekre is gyárthatunk belőle néhányat ajándékba.

    Hozzávalók 2 db 3 dl-es üveghez:

     

    Elkészítés:

    Készítünk a sajthoz egy kis fűszeres pasztát: 5-6 gerezd fokhagymát lereszelünk, és sóval, pici olívaolajjal, piros paprikával összekeverjük (akár egy mozsár is jó szolgálatot tehet ehhez, ha kéznél van.)
    A lilahagymát félkarikákra, a zöldhagymát és a többi gerezd fokhagymát szeletekre vágjuk. A sajt darabokat keresztben vékony szeletekre vágjuk, az üveg méretéhez alakítva. A téglalap méretű sajtot a rövidebb oldalánál vágtam szeletekre, és két-két szeletet helyeztem az üvegbe, rétegenként mindig90 fokkal elforgatva a sajtok irányát (kettős kereszt alakzatban). Rétegrend: alulra lilahagyma, zöldhagyma, fokhagyma karika kerül, rá a sajt szelet/szeletek, amiket bekenünk a paprikás pasztával, ismét egy kis hagyma válogatás, sajt, paszta stb., amíg el nem fogynak (1 sajt ment nálam egy üvegbe), a tetejét hagymákkal zárjuk, oldalra pedig a babérleveleket, rozmaring ágat tesszük, és egy kis egész feketeborssal ízesítjük. Utolsó lépésként pedig felöntjük az olajok keverékével az üveget, de akár csak olívaolajat, csak repceolajat, vagy napraforgóolajat is használhatunk hozzá.

     

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!