Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Lisztmentes túrófánk fahéjas porcukorba forgatva - recept

    Lisztmentes túrófánk fahéjas porcukorba forgatva - recept

    A túrófánk az egyik legfantasztikusabb, legegyszerűbben és leggyorsabban elkészíthető fánkféle. Ez a verzió liszt helyett zabpehellyel készült, így teljesen lisztmentessé, sőt gluténmentessé tehetjük ezt a farsangi finomságot. Nincs benne túl sok szilárd alapanyag, egy pillekönnyű, légies fánkot kapunk, amit pillanatok alatt el tudunk tüntetni a tányérról. Elengedhetetlen tálalási formája a fahéjas porcukros köntös, de természetesen a csokiöntetet, lekvárt és mogyorókrémet is elég jól “viseli".

     

    Hozzávalók kb. 20 db túrófánkhoz:

     

    Elkészítés:

    A túrót a citromhéj és cukor társaságában alaposan áttörjük egy villával. Hozzáadjuk a sót, tojásokat, zabpelyhet, majd jól összedolgozzuk egy kanál segítségével. Pihentetjük kb. 20 percet.

    Enyhén vizes kézzel diónyi golyókat formázunk a fánktésztából. Forró, bő olajban sütjük pár percet. Az olaj ne legyen túl forró, a közepes és az erős hőfok közötti szintet állítsuk be, de fontos, hogy már csak akkor tegyük a fánkokat az olajba, amikor már forró az olaj, különben túlságosan megszívja magát olajjal a fánk. A bő olaj szintén fontos, pl. 3 ujjnyi olaj egy közepes főzőedényhez biztosan szükséges, így a forró olajban a túrófánkok szupercukin, maguktól forognak, és pár perc alatt szép aranybarnára süssük. Papírtörlőre szedjük, és ha kihűlt, megszórjuk minden oldalát a fahéjas porcukorral.

     

    ;

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás
    [url=http://slkjfdf.net/]Imaviquic[/url] <a href="http://slkjfdf.net/">Alepegejo</a> icz.grnc.kozertplusz.hu.gvu.nr http://slkjfdf.net/

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!