Ebben a finomságban a házi almás pite ízvilágát idézzük meg, mindössze 10 perc leforgása alatt. Nem szükséges sütni hozzá, és játszi könnyedséggel el lehet készíteni, még annak is, akinek még kevesebb gyakorlata van a konyha világában. Az almás pite pohárkrém könnyed, gusztusos desszert, akár az otthon töltött vacsora méltó megkoronázására. A receptet a kínálatból elérhető termelői, natúr almalekvár ihlette, ami fantasztikus, házias ízével teljesen elvarázsol bennünket. Az almalekvár alapját omlós keksz biztosítja, és az édes krémességről mézes mascarpone krém gondoskodik. A réteges, almás desszert tetejét fahéjjal hintjük meg, hogy tökéletesen visszaadja a házi almás piték varázsát.
Hozzávalók 5-6 pici csatos üveghez:
- 20-25 dkg mascarpone
- 4-5 ek. méz
- 1 csipet só
- 1 zacskó omlós keksz
- 1 üveg natúr almalekvár
- 1-2 tk. őrölt fahéj
Elkészítés:
A kekszek 2/3-át összetörjük aprítógépben vagy kézzel, egy műanyag zacskón keresztül (akár a tenyereinkkel könnyedén összemorzsolhatjuk, vagy rásegíthetünk egy kis klopfolóval).
A mascarponét összekeverjük a mézzel, és egy csipet sóval. Az almalekvárhoz hozzáadunk kb. 1 csapott teáskanálnyi fahéjat.
Ennyi előkészítés után már jöhetnek a rétegek a csatos üvegbe: alulra a kekszmorzsát szórjuk, erre halmozzuk az almalekvárt, majd a mascarpone krémet. (Ha nagyobb üvegbe vagy pohárba tálaljuk, akkor ismételhető a rétegezés ugyanebben a sorrendben.) A tetejére szórunk egy kis kekszmorzsát, fahéjat, és beleszúrunk egy-egy kekszet. Tálalásig hűtőbe tesszük (érdemes legalább néhány órával korábban elkészíteni).