Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Triplacsokis, mogyoróvajas kenyér - recept

    Triplacsokis, mogyoróvajas kenyér - recept

    A gyerkőcök nagy kedvencei a csokis édességek, így biztosan telitalálat lesz náluk ez a triplán csokis kenyér, melynek nagy részét fehérjében és ásványi anyagokban gazdag, natúr mogyoróvaj teszi ki. A cukormennyiséget csökkentettük, így tökéletes tízórai vagy uzsonna lehet számukra, ha egy kis energiára lenne szükségük a suliban. A kenyér nagyon szaftos, szupercsokis  és gazdag ízű, minden csokifanatikus imádni fogja.

    Hozzávalók 2 személyre:

    a kenyér tetejére:

     

    Elkészítés

    A tojást a cukorral, puha vajjal alaposan összekeverjük, turmixoljuk.
    Hozzáadjuk a lisztet a sütőporral és kakaóporral. Majd a mogyoróvajat, tejet, rumaromát, jól összedolgozzuk, és a végén a felaprított csoki darabokat is belekeverjük.

    Sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába öntjük.

    160 fokra előmelegített sütőben sütjük légkeveréssel kb. 35-40 percig (sikeres tűpróbáig: amíg nem ragad a tűre a tészta).
    Ha teljesen kihűlt a süti, a napraforgóolajjal lazított csokit felolvasztjuk, és végigcsurgatjuk a kenyér tetején, közepén, majd megszórjuk apróra vágott natúr, földimogyoróval, és megvárjuk, amíg jól rádermed a csoki a külsejére.

     

    Triplacsokis, mogyoróvajas kenyér - recept

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!