
Édes, sós, enyhén savanykás és egyben markáns ízek forgataga figyelhető meg ebben a nagyon őszi, nagyon kedves, harmonikus salátában. Pillanatok alatt összedobhatjuk uzsonnára vagy vacsorára, a különleges hatás pedig nem marad el köszönhetően a körte-dió-brie sajt hármasának, amit egy zöld saláta alapra ültetünk és egy selymes öntettel fokozzuk az ízeit.
Hozzávalók 2 személyre
3 db körte,
1 maréknyi pirított dió,
10 dkg brie sajt,
2 db bébi római saláta vagy fél jégsaláta,
80 gr madársaláta,
2 ek. friss citromlé,
2 ek. méz,
2 ek. olívaolaj,
só, bors ízlés szerint.
Elkészítés
Helyezzük el a kisebb darabokra tépkedett római salátát a madársalátával együtt a tál alján. Erre tesszük a vékony szeletekre vágott körtét. Körbelocsoljuk a citromlé-méz-olívaolaj-só, bors keverékével, majd rádobjuk a szeletelt brie sajtot, és a pirított dió szemeket. Frissen tálaljuk.