Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Petrezselymes húsgombóc leves gazdagon - recept

    Petrezselymes húsgombóc leves gazdagon - recept

    Ha kevés az időnk, húsleves helyett érdemes olykor húsgombócos levest főzni, amibe sokféle zöldséget használunk fel, és levesbetétként húsgolyót készítünk. A belevalókat könnyedén variálhatjuk a spájzunk tartalma és a szezonalitás mentén, sőt a húsgombócnál is érdemes kísérletezni különféle darált húsokkal, zöldfűszerekkel, hagymafélékkel.

     

    Hozzávalók:

    A húsgombóchoz:


    A leveshez:

     

    Elkészítés:

    A húsgombóc összeállításával kezdjük, hogy legyen egy kis ideje pihennie és összeérnie az ízeknek. A felsorolt hozzávalókat kézzel alaposan összegyúrjuk, és hagyjuk picit pihenni (akár egy nappal korábban is elkészíthetjük, és hűtőbe tehetjük). Pingpong labda nagyságú vagy annál picit kisebb golyókat formázunk a húsból, majd kb. 30 perc alatt készre főzzük a levesben.


    A leveshez pár csepp olívaolajon megdinszteljük a karikákra vágott póréhagymát, hozzáadjuk a répa, és petrezselyemgyökér darabokat, majd a burgonya kockákkal együtt megpirítjuk. Felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, hogy bőven jusson még hely a többi zöldségnek és a húsgombócoknak.


    Amikor már csak egy pici hiányzik ahhoz, hogy megpuhuljanak a zöldségek, hozzáadjuk a húsgombócokat, az apró rózsákra szedett brokkolit, majd negyed óra elteltével a felszeletelt gombát és kukoricát is, készre főzzük. 


    Ha megfőtt a húsgombóc, és a zöldségek is, friss petrezselyemmel megszórva, tálaljuk.

     

     

    Petrezselymes húsgombóc leves gazdagon

     

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!