Ez a színes, tündöklően tavaszias saláta kiválóan passzol a húsvéti sonkához, és jól kíséri a kalácsos szendvicset is. Már az első falat után érezzük, hogy végre itt a tavasz, dübörög a levegőben. Mint a legtöbb salátát, ezt is nagyon könnyű összeállítani: minden hozzávalót apró kockára vágunk, és egy majonézes öntettel gazdagítjuk.
Hozzávalók:
- 4 szál zöldhagyma,
- 1 cs. retek,
- 5 tojás,
- 15 dkg kemény (akár érlelt) sajt,
- 5 ek. natúr joghurt,
- 5 ek. tejföl,
- 2-3 ek. majonéz,
- 1 tk. mustár,
- 2 csipet só.
Elkészítés:
A zöldhagymát apró karikákra, a retket és sajtot pici kockákra aprítjuk. A tojásokat jó keményre megfőzzük, és lehűtve ezeket is kisebb darabokra vágjuk. A joghurt, tejföl, majonéz, mustár és só keverékéből öntetet készítünk és ezzel öntjük le, majd keverjük át óvatosan a saláta hozzávalóit.