Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Meggyes étcsokoládé mousse torta - recept

    Meggyes étcsokoládé mousse torta - recept

    Pazar elegancia és stílusos design jellemzi a meggyes csoki mousse tortát, mégis könnyen elkészíthető receptről van szó. Akár a közeledő Nőnap örömére is érdemes letesztelni és szívünk hölgyét vagy a családot, barátokat elkápráztatni ezzel a fantasztikus édességgel. 

     

    Hozzávalók:

    A tésztához (piskótához):

    A csoki mousse-hoz:

    A torta tetejéhez, a ganache-hoz:

     

    Elkészítés:

    Tészta:

    A piskótához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük egy tumixgéppel, hozzáadjuk a lisztet, sót, kakaóport, vizet, olajat, jól összedolgozzuk. A tojásfehérjét habosra felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a tésztához (már csak egy spatulával, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot). 

    Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Majd légkeverés nélkül, 160 fokon sütjük. Legalább 15-20 percig ne nyissuk ki a sütőt, majd a tűpróbát követően, ha kész a süti, óvatosan, fokozatosan vegyük ki a sütőből (először egy fakanállal támasszuk ki a sütő ajtaját pár percre, aztán félig nyissuk le az ajtót, majd vegyük ki, de véletlenül se legyen nyitva a környéken az ablak, mert a piskóta nagyon érzékeny, könnyen összeeshet).

    Csoki mousse:

    Olvasszuk fel vízgőz fölött vagy nagyon alacsony hőfokon az étcsokoládét, és hagyjuk langyosra hűlni.  

    A tojásokat a cukorral összekeverjük, majd elkezdjük alacsony hőfokon melegíteni, apránként hozzálocsolva a tejet. Folyamatosan kevergetve (habverővel) addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik (max. közepes hőfokon melegítsük). Ha kész, húzzuk le a főzőlapról, és adjuk hozzá az olvasztott, langyosra hűlt csokit, és az előzetesen vízben megduzzasztott zselatint, elkeverve. Dolgozzuk össze, majd várjuk meg, amíg kihűl. Utolsó lépésként lazán verjük fel a habtejszínt (nem kell keményre verni), és keverjük össze a már  teljesen langyosra hűlt, csokis krémmel.

    Torta összeállítása:

    Ha kihűlt a piskóta, és a csokimousse, lássunk hozzá a torta összeállításához. Hagyjuk a csatos tortaformában a tésztát, és az oldalaihoz celofán csomagoló papír, vagy irodai, nejlon "bugyi" (irattartó fólia) segítségével vágjunk olyan széles csíkokat, amelyek a tortaformánknál picit magasabbak, és helyezzük a forma köré, belülre. Egy-egy gémkapocs vagy tűzőgép is jól jön, amivel a tetején össze tudjuk tűzni a csíkokat. Ha bent van a tészta, a celofán csík, becsatoljuk a formát óvatosan. Vékonyan kenjük meg a tészta tetejét egy kis üveg meggylekvárral, és erre kenjük rá óvatosan a csokimousse réteget. Tegyük hűtőbe legalább egy-két órára.

    Utolsó lépésként a bevonatot, a csoki ganache-t készítjük el. Ehhez a csokit az olajjal és habtejszínnel gőz fölött vagy alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve összeolvasztjuk, és megvárjuk, amíg kihűl. Ekkor ráöntjük a mousse rétegre, és pirított mandulaszeletekkel körbe szórjuk a széleit. Tálalás előtt további 1-2 órát töltsön el a hűtőben.

     

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!