Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Klasszikus cseresznyés pite - recept

    Klasszikus cseresznyés pite - recept

    Potyogtatós piteként is szoktuk emlegetni ezt a szuper népszerű sütit, mert a könnyed, kevert tésztájába csak belepotyogtatjuk a cseresznye vagy meggy szemeket, és már repül is a sütőbe. Örök klasszikus, porcukorfelhővel, és egy hűsítő szörppel tálalva.

     

    Hozzávalók:

     

    Elkészítés:

    A tojások sárgáját a kristály-, és vaníliacukorral, és a puha vajjal alaposan kikeverjük egy turmixgép segítségével. Belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a fél citrom levét, az átszitált lisztet a sütőporral. Folyamatos kevergetés mellett apránként hozzáöntjük a tejet. A tojások fehérjét egy csipet sóval alaposan felverjük, és óvatosan a tésztához forgatjuk, hogy közben a hab ne törjön össze.

    Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és a megmosott, kimagozott cseresznye szemekkel kidíszítjük.

    180 fokon sütjük, légkeveréssel kb. 25 percen keresztül, tűpróbáig. Ha kihűlt, vagy legalább langyosra hűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.

     

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!