Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Vega quesadilla recept - videóval

    Vega quesadilla recept - videóval

     

    Könnyed, nyári, vega quesadillát dobhatunk össze egy gyorsan elkészülő zöldségragu, tortillalapok és egy nagy adag reszelt sajt kombinációjából. Pazarul passzol hozzá tálalásnál a lime-os, korianderes joghurt-mártogatós, és az aprított, friss koriander zöldje. Ha vacsoravendégeket várunk, előkészülhetünk a zöldségraguval, mártogatóssal, és amikor megérkeznek, akkor frissen, pillanatok leforgása alatt az asztalra varázsolhatjuk a mennyei quesadilla szeleteket.

     

    Hozzávalók:

    1 fej lilahagyma,

    2 cső, főtt csemegekukorica,

    1 db cukkini,

    3 gerezd fokhagyma,

    1 db lime,

    20 dkg koktélparadicsom,

    1 db kaliforniai paprika,

    10 dkg száraz feketebab megfőzve,

    1 maréknyi friss koriander aprítva,

    1 cs. kukorica tortilla lap,

    15-20 dkg reszelt sajt,

    pici olívaolaj,

    1 tk. római kömény,

    2 tk. oregánó,

    só, bors, chili ízlés szerint.

     

    A mártogatóshoz:

    1 kis csokor koriander,

    1 kis doboz görög joghurt,

    1 gerezd fokhagyma,

    1/2 db lime leve,

    só.

     

    Elkészítés:

    Korianderes, lime-os mártogatós:

    A joghurthoz hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, lime levet, aprított koriandert, megsózzuk, és jól összekeverjük.

    Zöldségragu:

    Kevés olívaolajban dinszteljük meg az aprított lilahagymát, dobjuk rá a fokhagymát, pár másodperc után a cukkinikockákat, koktélparadicsomot, paprikát felaprítva.

    Kb. 10 percig főzzük, majd fűszerezzük római köménnyel, oregánóval, ízlés szerint chilivel, sóval, borssal. Ha szinte megfőttek a zöldségek, az utolsó lépésben adjuk hozzá a főtt babot és a kukoricaszemeket, és ízesítsük fél vagy 1 lime levével, friss korianderrel.

    Quesadilla összeállítása:

    Kétféleképpen is összesüthetjük a tortilla lapokat:

    1. Egy tortilla alját megpirítjuk egy száraz serpenyőben 1-2 perc alatt, rászórjuk a sajtot, halmozunk rá a zöldségraguból a tortiallalap teljes egészére, ismét sajtot szórunk, majd rádobjuk és picit rányomjuk a másik tortilla lapot, hogy az olvadozó sajt jól összefogja. Két lapát, csipesszel és/vagy egy óvatos mozdulattal megfordítjuk, és a másik oldalát is jól megsütjük.

    2. A másik és egyben, a videóban látható verzióban a tortilla lap egyik felére szórjuk a sajtot, erre megy a töltelék, megint a sajt, mad ráhajtjuk a tortilla másik felét, picit rányomkodjuk, majd megfordítjuk. Mindképp esetben addig sütjük, amíg kívülről ropogósra sül a tortilla, belül olvadozni kezd a sajt.

    Több kis háromszögre vágva, korianderes, lime-os joghurt mártással, korianderrel megszórva tálaljuk.

     

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás
    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!