Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Csokis, rumos meggylekvár - recept

    Csokis, rumos meggylekvár - recept

    A meggylekvár önmagában is egy különlegesen finom, enyhén savanykás gyümölcslekvár, így remek alapanyagként szolgál a konyhában különböző édességek megbolondítására. Na de, ha ehhez még a kakaópor révén csokis ízt is adunk, megspékelve egy kis rummal vagy rum aromával, akkor még lehengerlőbb hatást érünk el a csokoládés lekvárok, desszertek univerzumában.

     

    Hozzávalók 1,5 l meggylekvárhoz:

     

    Elkészítés:

    A meggy nagy részét pürésítjük, egy-egy meggyszemet azért meghagyhatunk, jól mutat az üvegben, és persze ezt a lépést el is hagyhatjuk, ha egészben szeretnénk megtartani a meggyet.

    A cukrot, a kakaóporral, és a dzsemfix porral összekeverjük. Elkezdjük nagy hőfokon melegíteni a meggyet, közben hozzáadjuk a cukros mixet, rumaromát, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Forralást követően 3 percig még forrásban tartjuk, majd elzárjuk. Steril üvegekbe töltjük, rácsavarjuk a fedeleket, és 5 percig fejjel lefelé tartjuk, majd visszafordítjuk, és hagyjuk kihűlni. (Felbontást követően tegyük hűtőbe, addig nem szükséges.)

     

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!