A méltán híres olasz sonkás sárgadinnye előétel (prosciutto e melone) receptje inspirálta ezt az izgalmas, vidám színekben pompázó, nyári saláta elkészítését. Ezekben a friss ízekben visszaköszön a fantasztikus édes-sós összhatás, megspékelve egy kis camembert sajttal és friss rukkolával. Fenséges gasztroélményt jelent önmagában fogyasztva és köretként is.
Hozzávalók kb. 4 személyre:
- 1/2 db sárgadinnye
- 1 kis zacskó rukkola
- 1/2 fej jégsaláta
- 15 dkg füstölt sonka
- 1 db natúr camembert sajt
- friss bazsalikom levelek
- pár ek. olívaolaj
- fél citrom leve
Elkészítés:
A rukkolát és az apró levelekre tépkedett jégsalátát összekeverjük néhány friss bazsalikom levéllel, összeforgatjuk a citromlével, és olívaolajjal.
Erre dobjuk rá a kis darabokra vágott camembert sajtot, sárgadinnyét, és sonka falatokat. Lágyan összekeverjük, és tálaljuk is.
Márti blogján további recepteket is találtok: izzel-lelekkel.hu