Kihagyhatatlan nyári finomság a szuper egyszerűen készülő, házi gyümölcsös jégkrém. Sokfelé kaphatók ezek a helyes, színes jégkrém formák, amelyekkel gyerekjáték otthoni fagyifélével megajándékozni a család legkisebb és akár legnagyobb tagjait. Ehhez a verzióhoz fagyigépre sincs szükségünk, csak friss áfonyára, joghurtra és krémsajtra - pinduri porcukor és pár csepp citromlé kíséretében. Mindössze 15 perc alatt össze lehet dobni 6 kis pálcikás jégkrémet.
Hozzávalók 6 mini jégkrémhez:
- 20 dkg friss áfonya
- 10 dkg natúr krémsajt
- 10 dkg natúr görög joghurt
- 1-2 ek. porcukor
- 2 tk. citromlé
Elkészítés:
A krémsajtot, joghurtot összekeverjük a porcukorral, és egy kis friss citromlével.
Az áfonya 3/4-ét leturmixoljuk 2 evőkanálnyi krém társaságában.
A formák aljára kb. 1/3-ig áfonyakrémet öntünk, erre kanalazunk pici fehér krémet, rádobunk 3-4 szem áfonyát, és a tetejére szintén fehér krém kerül.
Fagyasztóba tesszük legalább 6 órára. Tálalás előtt kb. 10 perccel vegyük ki a fagyasztóból, így könnyen kicsusszan a formából.
Tippek:
- Jól működik a recept más gyümölcsökkel is, pl. szederrel, málnával, barackkal.
- A sajtkrémet helyettesíthetjük szintén natúr joghurttal, így diétásabb lesz a recept. Ehhez persze jó, ha elhagyjuk a cukrot is a receptből, vagy eritritre, xilitre cseréljük.
Márti blogján további recepteket is találtok: izzel-lelekkel.hu