Ez a csodás pohárdesszert egy igazi nyári alaprecept lehet arra az esetre, ha nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt, de valami ínycsiklandó édességre vágyunk. Egyszerre krémes, édes, fanyar és nagyon kakaós kombinációt ad a kakaós keksz, túrórudira hajazó krém és málna triumvirátusa. Az összeállítása szinte gyerekjáték, így bátran belevághatnak a kezdő konyhatündérek is. A recept mentén kreatívan variálhatjuk az alapanyagokat más idénygyümölcsökkel, lekvárral, gabonafélékkel, magokkal, ét- és fehércsokoládéval, joghurttal, illetve mindenféle mentes hozzávalóval. Érdemes vele kísérletezni, és megtalálni a saját ízlésünkre szabott, kedvenc variációt.
Hozzávalók 4 db pohárdesszerthez:
- 1 zacskó kakaós keksz, pl. Győri Édes
- 1-2 tk. kakaópor
- 15 dkg túró
- 20 dkg natúr sajtkrém
- 2 ek. méz
- 7 ek. porcukor
- 40 dkg málna
Elkészítés:
- A kakaós kekszet egy aprítógép segítségével összetörjük, majd összekeverjük a kakaóporral.
- A túrókrémhez a sajtkrémet, túrót és porcukrot botmixer segítségével jól összedolgozzuk. Egy pici mézet is érdemes hozzáadni.
- A málnát megmossuk, alaposan lecsöpögtetjük és félreteszünk néhány szemet egészben a díszítéshez.
- A többi málnát botmixerrel leturmixoljuk.
- Csatos üvegbe vagy kehelybe halmozzuk a rétegeket: alulra kakaós kekszet szórunk (pohár mérettől függően 2-3 teáskanálnyit), erre halmozzuk a fehér krémet, majd a málnapüré következik. Ezután ha szeretnénk még a rétegekből, akkor ismétlünk, ha nem, díszítünk: kekszmorzsával, málnával, menta levelekkel.
- Tegyük hűtőbe legalább néhány órára tálalás előtt, amíg jól össze nem érnek az ízek.
Márti blogján további recepteket is találtok: izzel-lelekkel.hu