Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Málnás, mandulás vegán keksz - recept

    Málnás, mandulás vegán keksz - recept

    Ebben a receptben teljes egészében vegán alapanyagokkal dolgozunk, tojás-, laktóz- és gluténmentes lesz a keksz, ugyanakkor bámulatosan finom. A kellemesen édes és mandulás ízjegyeket remekül kiegészíti a málna savanykássága, és jól esik hozzá a kekszekre rápirult mandulaszeletek ropogóssága.

     

    Hozzávalók:

     

    Elkészítés:

    A lenmagot ledaráljuk por állagúra egy kávédaráló segítségével, majd 3 evőkanálnyi vízzel elkeverve 5 percre magára hagyjuk. Ennyi idő alatt besűrűsödik, és enyhén zselés állagúvá válik, ami kiválóan helyettesíti a tojást.

    A mandulakrémet, cukrot és lenmagos keveréket turmixgéppel alaposan összedolgozzuk. A rizslisztet a sóval, szódabikarbónával elkeverjük, hozzáadjuk a manduakrémes részhez, majd mandulatejjel lazítjuk fel, belekeverve 5 dkg szeletelt mandulát.

    2 evőkanál, kekszadagoló vagy fagyis kanál segítségével 1-1 kupacot helyezünk a szilikonos sütőpapírra, picit ellapítjuk és a maradék mandula szeletekkel, málna szemekkel díszítjük ki a tetejüket.

    180 fokon sütjük, légkeverés mellett, sütőtől függően kb. 12-15 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a keksz, nem ragad-e már semmi a tűre.

     

    Tippek:

    Mandulavaj helyett más magvajjal is kísérletezhetünk, pl. mogyoróvajjal is megsüthetjük a kekszet, amihez a mogyoróvajat akár házilag is elkészíthetjük natúr földimogyoró krémes állagúra történő darálásával.

    Lenmag helyett a chiamagot is hatékonyan használhatjuk a tojás helyettesítésére.

    Gazdagíthatjuk csokoládéval, vagy friss málna helyett aszalt gyümölcsökkel, és egyéb magokkal is kipróbálhatjuk.

     

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!