Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Gyömbéres lemon curd - recept

    Gyömbéres lemon curd - recept

    Az angolok főzött citromkréme egy csodaédesség. Olyan, mintha magát a nyarat sűrítenénk bele minden cseppjébe: frissítő, üdítő, citromos, selymesen krémes, édes és kellemes pasztell sárga színekben pompázik. Számos formában felhasználhatjuk a konyhában pl. palacsintába, linzer sütihez, pohárdesszerthez, gofrihoz, tiramisuhoz, pite töltelékként, sütés nélküli desszertekhez, vagy akár pirítós kenyérre lekvár gyanánt. Vigyázni kell vele, mert pillanatok alatt elfogy úgy is, hogy mindig csak egy kis kanállal belekóstolunk.

     

    Hozzávalók 1 kis üveg citromkrémhez:

     

    Elkészítés:

    A cukorhoz reszeljük a citromhéjat, a megpucolt gyömbért, és jól összekeverjük.

    A tojássárgáját a cukorral összekeverjük, habosítjuk egy habverő segítségével. Ehhez adjuk hozzá a szűrőn átszűrt citromlevet és a csipet sót.

    Lassú hőfokon, folyamatos habverős kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik (kb. 10 perc alatt, állaga a pudingéhoz fog hasonlítani, csak annál kicsivel lágyabb marad).

    Ha besűrűsödött levesszük a tűzről, hozzáadjuk a felkockázott vajat és addig kevergetjük, amíg el nem olvad benne. Átszűrjük a krémet, majd helyes befőttes üvegbe öntjük, ha pedig kihűlt, hűtőbe tesszük. Egy hétig biztosan eláll, ha friss tojásokból készítettük.

     

     

    Márti blogján további recepteket is találtok: izzel-lelekkel.hu

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás
    555

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!