Végre nyár, végre beköszöntött a cseresznyeszezon, ami egyet jelent a huncutul finom, cseresznyés édességek érkezésével is. Ezúttal omlós, pihe-puha pite készült belőle, kókuszos párosítással, tele szeretettel. Egy nagyon egyszerűen elsajátítható, kevert tésztás recept képezi az alapját, amit bátran variálhatunk más nyári gyümölccsel, mandulával, dióval, csokoládéval és akár mákkal is.
Hozzávalók kb. 30 cm átmérőjű pitéhez:
- 15 dkg puha vaj
- 4 tojás
- 12 dkg kristálycukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- csipet só
- 1 tk. sütőpor
- 50 dkg magozott, friss cseresznye
Elkészítés:
- A puha vajat, tojást, cukrot, vaníliacukrot turmixgéppel alaposan összeturmixoljuk.
- A száraz alapanyagokat összekeverjük, és hozzáadjuk a tojásos masszához, jól összedolgozzuk.
- Vajjal kikent, liszttel megszórt kerámiatálba öntjük a tésztát, és beleszórjuk az átmosott, kimagozott és jó alaposan lecsöpögtetett cseresznyét.
- 170 fokon sütjük, légkeverés mellett kb. 25 percig.
Márti blogján további recepteket is találtok: izzel-lelekkel.hu