Ínycsiklandó, falatnyi, meleg vendégváró finomság a mini cukkini pizza, ahol gyakorlatilag cukkinire cseréljük le a pizza tésztát és ugyanazt a gondoskodást követjük el vele, ami egy pizzával történhet. Garantáltan elfogy pillanatok alatt a tányérról, és még jobban meghozza az étvágyunkat. Gluténmentes, könnyed, telitalálatos recept bármilyen alkalomra. Csupán 3 alapvető hozzávalóból, nettó 20 perc alatt elkészül. Tovább színesíthetjük a kínálatot édesburgonyával, padlizsánnal bővített "zöldség-pizzatésztával".
Hozzávalók kb. 4 személyre:
- 2 db zsenge cukkini,
- 1 dl fűszeres paradicsomszósz,
- pár csepp olívaolaj,
- 1-2 tk. só,
- ízlés szerinti pizza feltét, pl. 10 dkg sonka, kolbász,
- 10 dkg félkemény sajt reszelve.
Elkészítés:
- 0,5-1 cm közötti karikákra vágjuk fel a megmosott cukkinit, helyezzük pár csepp olívaolajjal meglocsolt tepsire (tegyünk alá szilikonos sütőpapírt).
- Kenjük meg 1-1 teáskanálnyi pizzaszósszal, és tegyünk rá egy-egy falatnyi sonkát, kolbászt vagy bármit, amit szeretnénk (persze önmagában is szuper).
- Szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük 200 fokon kb. 12 percig. Az utolsó 2 percre érdemes felső grill fokozatra kapcsolni, hogy picit megpiruljon a sajt.
Tippek:
- A recept ugyanilyen jól működik padlizsánnal, megpucolt édesburgonyával, krumplival, de akár kicsit szikkadt bagettel, kiflivel is.
- A feltéteket bátran variáljuk saját ízlésünk szerint, pl. karakteres sajtok is jól tudnak állni a cukkini pizzának.
Márti blogján további recepteket is találtok: izzel-lelekkel.hu