Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Sós karamellás tiramisu - recept

    Sós karamellás tiramisu - recept

    A klasszikus tiramisu recept helyett most egy tojásmentes, sós karamell szószos verzióval tisztelgünk a neves édesség előtt, a tiramisu világnapján. A kávés mártogatósba egy kis sós karamell likőrt is csempésztünk, ezzel itattuk át a babapiskótákat, amiket egy habkönnyű, mascarponés krémmel kentünk meg. A „Dolce vita” élményt nem bíztuk a véletlenre, így gazdagon csurgattunk a házi, sós karamell szószból a rétegek közé. A videóban lépésről-lépésre bemutatjuk, hogyan készül ez a különlegesen finom, tojásmentes tiramisu.

     

    Hozzávalók egy tál tiramisuhoz:

    A karamell szószhoz:

     

    Elkészítés:

    A karamellszószhoz a cukrot öntsük egy vastag aljú serpenyőbe vagy edénybe, amiben nem ragad oda semmi, kezdjük el alacsony (max. közepes) hőfokon melegíteni és várjuk meg, amíg a cukor olvadni kezd. (Nem szükséges kevergetni, maximum rázzuk meg néha az egészet.) Amikor felolvadt a cukor, adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, és habverővel kevergetve segítsük, hogy a vaj egyenletesen felolvadjon a cukorban. Öntsük hozzá a felmelegített tejszínt és keverjük el egyenletesen, majd kb. 2 perc után zárjuk el a főzőlapot, sózzuk meg, és hagyjuk, hogy kihűljön. A hűlés során folyamatosan sűrűsödni fog. A felhasználáshoz várjuk meg, amíg teljesen kihűl. Addig készítsük el a krémet, főzzünk kávét, és vegyünk elő mindent a tiramisu rétegek elkészítéséhez.

    A krémhez a tejszínt lágyan felverjük. A mascarponét ízesítjük mézzel és vanília cukorral, összekeverjük, majd hozzáadjuk a habot, és óvatosan összeforgatjuk.

    A kávés mártogatóshoz összekeverjük a kávét, a tejet, a sós karamell likőrt, és ízlés szerint egy kis cukorral is édesíthetjük.

    Kezdhetjük a rétegezést:

    elsőként a kávéba mártjuk a babapiskótát 1-2 pillanatra, majd alaposan lecsöpögtetjük, és kidekoráljuk vele az edény alját. Rákenjük a mascarponés krémet, és rácsurgatjuk a sós karamell szósz egy részét. Majd mindent megismétlünk, amíg el nem fogynak az alapanyagok.

    A tetejét krémmel zárjuk, majd gazdagon szórjuk meg kakaóporral. Legalább 3-4 órát töltsön el a hűtőben tálalás előtt, de a legjobb, ha egy egész éjszakát el tud így tölteni.

     

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!