Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Rozé szőlős chia puding - recept

    Rozé szőlős chia puding - recept

    Mindössze három alapanyagból álló, vegán, laktóz- és gluténmentes édesség receptet hoztunk, amely könnyedén beilleszthető egy diétás, egészségtudatos étrendbe is. Mind a chia maggal, mind a friss szőlővel nagyon jót teszünk a szervezetünknek. A chia mag rendkívül gazdag omega-3-ban, rostokban, magnéziumban, foszforban, cinkben, káliumban és B-vitaminokban, ahogy a szőlőben is rengeteg fontos vitamint és ásványi anyagot találunk meg, mint pl. C-vitamin, folsav és vas.

    Hozzávalók 2 fő részére:

    Elkészítés:

    A mandulatejhez adunk 4 ek. chia magot, elkeverjük, és pár órára hűtőbe tesszük.

    A szőlőfürt nagy részéről leválasztjuk a szemeket, elfelezve kiszedjük a magokat, és leturmixoljuk, majd átszűrjük. Kb. 1,5 dl szőlőlé keletkezik így, ehhez adunk 3 ek. chia magot, és összekeverve, szintén félretesszük a hűtőbe pár órára.

    Ha pihentek a chia magos krémek, kvázi pudingként kerülnek elő a hűtőből a chia mag zselésítő tulajdonságának köszönhetően. Így már csak az összeállítás maradt hátra: felváltva rétegezzük egy kis üvegpohárba a mandulatejes és szőlős chia pudingot, majd a tetejét a meghagyott szőlőszemekkel dekoráljuk.

     

    rozé szőlős chia puding

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!