Használjuk ki a medvehagyma szezon minden pillanatát, hiszen olyan gyorsan elröppen, pedig egy csodálatos alapanyag a konyhában. Ez alkalommal egy könnyed, friss, tavaszi hangulatú salátát ajánlunk friss medvehagyma felhasználásával.
Hozzávalók:
- 1/2 bögre bulgur,
- 1 bögre víz,
- 1/2 db citrom leve,
- pár ek. olívaolaj,
- 6-8 szem koktélparadicsom,
- pici csokor medvehagyma,
- két maroknyi madársaláta,
- 125 g mozzarella sajt,
- csipetnyi só.
Elkészítés:
A bulgurt átmossuk, és kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, a rizshez hasonló módon, és megvárjuk, amíg kihűl.
A paradicsomot és a mozzarella sajtot apró kockákra szeleteljük, a medvehagymát felaprítjuk, picit sózzuk, hozzá dobjuk a madársalátát és összekeverjük a bulgurral.
A citrom levével és olívaolajjal összedolgozzuk a salátát, és frissen tálaljuk.