Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Kolbászos édesburgonya krémleves - recept

    Kolbászos édesburgonya krémleves - recept

    Az édesburgonya kiváló alapanyag a konyhában: számtalan finomságot készíthetünk belőle, ráadásul a legtöbbször rövidebb idő alatt, mint névrokonából, a burgonyából, hiszen gyorsabban megfő. A batáta alapú krémleves ínycsiklandóan krémes, édes, és a belecsempészett füstölt kolbásztól egyben sós és pikáns is.

     

    Hozzávalók:

     

    Elkészítés:

    Elsőként megpirítjuk a kolbász karikát pici olívaolajon, majd félretesszük a kolbászt.

    A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük az aprított vöröshagymát, rádobunk 1 gerezd reszelt fokhagymát, majd az édesburgonya kockákat, és felengedjük vízzel.

    Kb. annyi vizet öntsünk bele, ami két kisujjnyival ellepi a burgonyát.
    Felforraljuk a vizet, és hozzáadjuk a leveskockát, majd puhára főzzük a zöldségeket. Sóval ízesítjük, tejszínnel gazdagítjuk, majd botmixerrel pürésítjük.

    A zsemlét apró darabkákra vágjuk, szétterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsin, megsózzuk, fokhagymaporral ízesítjük, meglocsoljuk néhány olívaolaj cseppel, majd 200 fokon aranybarnára sütjük.

    A sült kolbász karikákat morzsa állagúra aprítjuk, majd a zsemle krutonnal és kolbászmorzsával tálaljuk az édesburgonya krémlevest.

     

    Kolbászos édesburgonya krémleves

     

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!