A Cabernet Franc jelenleg a villányi borvidék zászlóshajója, ez az a fajta, amelyből Villány világszínvonalat képes elérni, így az igazán nagy prémium borokat ebből a fajtából készítik a borászok. Magas beltartalmú, jól beérett szőlőből készül és nem lesz soha olyan robosztus, harsány, mint ahogyan a cabernet sauvignon tud időnként az lenni. Ez egy elegáns, behízelgő fajta, melynek nagy szüksége van az érési időre. Az egyes bormanufaktúrák között azonban nagy különbségek vannak termésátlagban, tőketerhelésben, fekvésben. A Günzer Családi Birtok törekvése az, hogy olyan Cabernet Franc-t készítsen mely megőrzi a gyümölcsösséget, nem túlhordózva, megtartva a „jól ihatóságot” úgy, hogy tartályt és francia hordót is használnak az érlelés során. A Cabernet Franc classic minősítésű vörösbora, de egy tökéletes ár/érték arányú választás, hiszen a belbecs markánsan túlmutat a classic pecséten.
A fajta a Villányi-borvidéken tudja a teljes érési potenciált (a szüret sok esetben október utolsó napjai), cél a zöld jegyek elkerülése. A Dobogó, Csillagvölgy és Jammertal-dűlő termése. A szőlőtőkék 20 év felettiek, biztonságosan, már-már évjárattól függetlenül hozzák a magas minőséget. 1 tőke = 1 palack bor: A talaj adottságai miatt a meredek, szikár dűlőkön gyorsan lefolyik a csapadékvíz, így a magasabb szinteken lévő szőlőtőkéken kevés a lé a bogyóban, pici marad, koncentrált ízanyaggal, így a szőlőszemek apró, sörétszerű bogyókként érnek be. Az apróbb és a nagyobb/teltebb szőlőszemek között alapvető különbség van, hiszen más a mag, lé, kocsány és a héj aránya. A fajta nagyon sok napsütést igényel, annak hiányában nem tud beérni, így Villány fekvése révén nagyon előnyös a Cabernet Sauvignon fajta termesztéséhez. Nem cél az újhordós hosszú érlelés, inkább a 2-3 éves korában még izgalmas gyümölcsök megőrzése egy elegáns hordóhasználattal. Az érlelés végeredményeként egy fűszeres, nagyon elegáns, fajtajelleges bort várhatunk tőle.
Merlot hangsúlyos vörös házasítás, amelyet 30%-nyi Cabernet sauvignon egészít ki. Egészen sötét szín, csillogó bíbor széllel és fekete maggal. Fejlődő illat fekete cseresznyével, fekete ribizlivel, paprikával és szegfűszeggel. Jól iható, gazdag, dzsúzos korty, élénk savakkal, finom tanninokkal, cseresznyés, szilvás, fűszeres ízekkel és közepesen hosszú lecsengéssel. Fűszeres grill sertéshúsok és vadhúsok mellé ajánljuk.
Magabiztos, sokarcú kékfrankos tartja vállain a bort. Kedves kadarka és szép zweigelt hoznak zamatos gyümölcsöket garmadával, melyeket mosolygós syrah ölel körbe gazdag fűszereivel. Mögöttük testes cabernet franc figyeli bölcs eleganciával az ízek buja játékát.
Kedves Vásárlónk!
Kicsit úgy érzem magam, mint a maratonfutó, aki célba ér és a győztesek gesztusával magasba emeli két kezét. Családunk régóta kacérkodik már az Egri borvidékkel. 1992. évben itt akartunk először pincészetet vásárolni, de aztán egy évvel később Badacsonyban sikerült. 2000-ben az első telepítéseink egyike 23 hektáron itt történt, most 55 hektárral rendelkezünk. 2009-ben területet vásároltunk leendő pincészetünknek, amit 2015-ben kezdtünk el építeni, 2017. évtől pedig már fahordós pincészetünk is működik, és most kezemben az első prémium bikavérünk a saját szőlőnkből, a saját pincénkből. Úgy érzem érdemes volt várni, érdemes volt kivárni ezt a bort. Bikavérünket a legjobb vörösbort adó fajtákból, Kékfrankosból, Merlotból,Cabernet Sauvignonból és Francból, és Blauburgerből házasítottuk. A nagy fahordós érlelés mellett a bor friss és gyümölcsös maradt. A fekete szeder íze, illata izgalmasan párosul a szilvalekváréval. Fogyasztását szobahőmérsékleten vörös húsokhoz vagy az étkezés csúcspontjához ajánlom.
Kedves egészségére!
Az első csepp a villányi vörösek világából kedves és őszinte jóbarát. Tiszta, gyümölcsös illatok és bársonyos ízek ellenállhatatlan csábítása, mely örömet csempész életünkbe.
Ez a bor Villány egyik igazi képviselője, mert tartalmazza a régió fő fajtáit. Kétévig érett fahordóban. DHC Villány Védett Eredetű Classicus Vörösbor.
DHC Villány Védett Eredetű Classicus Vörösbor (Portugieser) A hagyományos villányi fajta, amelynek nagy rajongó tábora van. A mindennapok borának mondják, de nagyon különleges bort ad. A Tiffán’s Portugieser alapanyagát több dűlőben, a Jammertal-ban, Sterntal-ban, a Várerdőben és Ördögárokban szüretelik. Lágy, virágos fűszeres bor az eredmény.
Kóstoltál már narancslevet?
Pár csepp mézzel?
Egy kis répával?
Tudtad, hogy a gyümölcsleveket más természetes összetevőkkel még izgalmasabbá lehet varázsolni?
Hiszen minél több természet, annál nagyobb élmény!
Ezek a 0,2 literes termékek hamar a gyermekek kedvencei lesznek. Finom ízei mellett nagyon praktikus is tud lenni, hiszen bármilyen táskában elférnek a szívószálas rostos és szűrt italok.
Almás pite ízű szénsavas üdítőital, 5°% almalével, természetes vanília aromával, répacukorral, vegán. A friss nyári almából készült almás pite enyhén citrusos-vaníliás illatát idézi. Pont olyan, mint nagymamánk porcukros, édes, illatos, rácsos tetejű almás pitéje.
Ez a bor Villány egyik igazi képviselője, mert tartalmazza a régió fő fajtáit. Kétévig érett fahordóban. DHC Villány Védett Eredetű Classicus Vörösbor.
DHC Villány Védett Eredetű Classicus Vörösbor (Portugieser) A hagyományos villányi fajta, amelynek nagy rajongó tábora van. A mindennapok borának mondják, de nagyon különleges bort ad. A Tiffán’s Portugieser alapanyagát több dűlőben, a Jammertal-ban, Sterntal-ban, a Várerdőben és Ördögárokban szüretelik. Lágy, virágos fűszeres bor az eredmény.
Almás pite ízű szénsavas üdítőital, 5°% almalével, természetes vanília aromával, répacukorral, vegán. A friss nyári almából készült almás pite enyhén citrusos-vaníliás illatát idézi. Pont olyan, mint nagymamánk porcukros, édes, illatos, rácsos tetejű almás pitéje.
Kedves Vásárlónk!
Kicsit úgy érzem magam, mint a maratonfutó, aki célba ér és a győztesek gesztusával magasba emeli két kezét. Családunk régóta kacérkodik már az Egri borvidékkel. 1992. évben itt akartunk először pincészetet vásárolni, de aztán egy évvel később Badacsonyban sikerült. 2000-ben az első telepítéseink egyike 23 hektáron itt történt, most 55 hektárral rendelkezünk. 2009-ben területet vásároltunk leendő pincészetünknek, amit 2015-ben kezdtünk el építeni, 2017. évtől pedig már fahordós pincészetünk is működik, és most kezemben az első prémium bikavérünk a saját szőlőnkből, a saját pincénkből. Úgy érzem érdemes volt várni, érdemes volt kivárni ezt a bort. Bikavérünket a legjobb vörösbort adó fajtákból, Kékfrankosból, Merlotból,Cabernet Sauvignonból és Francból, és Blauburgerből házasítottuk. A nagy fahordós érlelés mellett a bor friss és gyümölcsös maradt. A fekete szeder íze, illata izgalmasan párosul a szilvalekváréval. Fogyasztását szobahőmérsékleten vörös húsokhoz vagy az étkezés csúcspontjához ajánlom.
Kedves egészségére!
Ízesített boralapú koktél.
Harmonikus, könnyed mégis ízes koktél, melyben a gazdag pezsgés az áfonya illatával és selymesen simogató zamatával párosul. Mély színnel, jellegzetes áfonyás illattal rendelkezik. Szájban szinte roppan a gyümölcs, mintha képzeletben beleharapnánk. Üdeség, frissesség és közepes édesség jellemzi. Gyümölcsös mártással készülő ételekhez ajánljuk.
Egy liter KOSHER SZILVAPÁLINKA 9,2 kg friss magyar szilva párlata. A Kosher jelző arra utal, hogy a pálinka az Ortodox hitközség egy vallási felügyelője által ellenőrzött és jóváhagyott technológiával és anyagok felhasználásával készült. A ma is használt kosher palackba eredetileg az izraeli Karmel-hegy környékén folyó szent vizét palackozták, amiről azt tartották, hogy a hosszú és egészséges életet titka. Magyarországon a Kosher palack 1945 körül jelent meg, ekkortól csak ilyen palackba palackozták a Koshert. Ma ez a palackforma védett.
A beefeater gin egy igazi London Dry Gin, erősen borókás és citrusos jegyekkel. 1863 óta készítik 9 növény felhasználásával. A régi recept szerint az italba borókabogyó, citromhéj, koriander, mandula, sevilla narancs héja, orris gyökér, édesgyökér, angyalgyökér és annak magja kerül.
A Bombay Sapphire a legmagasabb minőségű nyersanyagokból készíti ginjeit. A lepárlás során akár 12 értékes gyógynövényt is felhasználhatnak, hogy a legfinomabb italt készítsék. A marokkói cubeb bogyóktól kezdve a nyugat-afrikai guineai borsig mindegyik gyógynövényt úgy választották ki, hogy különleges aromájával kiteljesítse a Bombay Sapphire termékeit. Egyedülálló lepárlást követően ezek együtt adják a gin csábító, lágy, összetett ízét. Míg a hagyományos ginek esetében közvetlenül az alkoholban főzik ki a gyógynövényeket, a Bombay Sapphire gin kivételesen jellegzetes ízét gőzfúziós eljárással hozzák létre. A kék üveg és a név eredete Viktória királynőhöz köthető, akit Bombay városa egy 182 karátos kék zafírkővel ajándékozott meg.
A két időpontban szüretelt szőlő a Csókakő és Csákberény között elhelyezkedő Orondi szőlőhegyről származik. Az első ütemben szedett termést gyors feldolgozást követően acéltartályban, míg a második alkalommal szüretelt alapanyagot 24 órás áztatást követően egy 450 literes, másodtöltésű, médium pörkölésű hordóban erjesztettük. Az erjedés mindkét esetben vadélesztők által ment végbe, miközben irányított almasavbontást végeztünk. A kierjedt borok 500 literes használt hordókban kötöttek frigyet, melyekben 5 hónapig finomseprőn érlelődtek
A móri Vén- hegy és Kecske- hegy idős tőkéiről szüretelt Ezerjóinak házasítása. A kecske- hegyi termés acéltartályban , a vén- hegyi termés 225 literes tölgyfahordóban erjedt. Erjedést követően 500 literes hordóban kötöttek frigyet és 5 hónapig finomseprőn érlelődtek. Termőhely: Mór, Vén- hegy és Kecske- hegy, Művelésmód: Royat- kordon, Tőketerhelés: 80 dkg/tőke
Az egyik legismertebb magyar kézműves gin, modern íz világgal, 24 összetevőből. A harmónia elérése hosszú, izgalmas kísérletezés volt, végül 2019-ben megalkottuk a Búzavirág gint. Benne egymásra talál az akác- és a hársfavirág lágysága a boróka markáns jellegével és további közel két tucat természetes alapanyag fűszerek, virágok izgalmas aromájával. A változatos táj és a gabonamezőkből kéklőn hívogató búzavirág ihlette ezt a nemes párlatot, mely a modern gin ízvilágát átitatta a helyi, regionális növényekkel, illatokkal.
Csodálatos színét a búzavirág kék szirmainak köszönheti.
Az egyik legismertebb magyar kézműves gin, modern íz világgal, 24 összetevőből. A harmónia elérése hosszú, izgalmas kísérletezés volt, végül 2019-ben megalkottuk a Búzavirág gint. Benne egymásra talál az akác- és a hársfavirág lágysága a boróka markáns jellegével és további közel két tucat természetes alapanyag fűszerek, virágok izgalmas aromájával. A változatos táj és a gabonamezőkből kéklőn hívogató búzavirág ihlette ezt a nemes párlatot, mely a modern gin ízvilágát átitatta a helyi, regionális növényekkel, illatokkal.
Csodálatos színét a búzavirág kék szirmainak köszönheti.
Miért Dorombor? Mert egyéniség a maga nemében! Mézes-mázos, kedves, bájos, s a szájban dorombol: szelíden, megnyerően, elegánsan, édesen. 100% késői szüretelésű Furmint. Illata friss, összetett, szőlővel, virágokkal, majd trópusi gyümölcsökkel és mézzel. Szájban kerek, intenzív gyümölcsízek és hosszú savak, jó egyensúlyban a maradékcukor-tartalommal.
Késői szüretből származó, aszúsodott szőlőszemekből készült desszertbor. Szép savgerinc mellett több mint 75 g/l maradékcukorral. Önállóan desszertként, vagy sütemények és gyümölcssaláták mellé ajánljuk. Izgalmas ízvilággal találkozhatunk, ha libamáj, kacsamáj vagy kéksajt mellé kóstoljuk.
Élénk szalmasárga szín. Illatában zöldalma, őszibarack, vanília, leheletnyi zöldfűszeresség. Kóstolva lendületes savai adnak
a bornak kellő vibrálást, mely szép kiegyensúlyozottságot, kerekséget mutat. Fehér húsú gyümölcsök, citrusosság,
lecsengésében csonthéjasok, mindenből megfelelő arányokban.
Friss gyümölcsös, könnyed tokaji bor, amely modern borászati technológiával készült az egészséges Furmint szőlőfajtából.
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehérbor.
A Tokaji Borvidéken az aszúkészítés mellett nagy hagyományai vannak a késői szüretelésű boroknak. Ezek a friss,
gyümölcsös, könnyed édes borok megmutatják a Tokaji egy új arcát. Az október végi késői szüretelésű túlérett szőlőfürtöket
külön válogatva a legkíméletesebben és a legkorszerűbb technológiával dolgozzuk fel. Így sikerül megőriznünk a friss
gyümölcsösséget, a fajtajelleg karakterét ezekben a borokban.
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű édes fehérbor.
Classicus, védett eredetű, oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehérbor.
Eger új bora, az Egri Bikavér fehér párja az Egri Csillag. Kárpát medencére és a borvidékre jellemző fehér fajták házasításával készül. Ez az egri fehérbor gyümölcsös zamatokkal adja vissza az itt honos fajták és a termőhely harmóniáját. Az egri Borásztársadalom 100 év elteltével elérkezettnek látta az időt, hogy megalkossa az Egri Bikavér fehér párját.
Felső-Magyarországi oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátott száraz fehérbor.
Színében élénk, zöldessárga szín, illatában tipikus muskotályos jegyek. A bort kóstolva intenzív, parfümös illat, melyben citrusok és szőlővirág fedezhetőek fel. Ízében lendületes, ropogós savgerinc és könnyed, üde gyümölcsösség jellemzi.
Felső-Magyarországi oltalom alatt álló földrajzi jelzésű száraz fehérbor.
Sárgászöld színű, elegáns megjelenésű fehérbor. Illatában a szép, könnyű virág és gyümölcs jegyek mellett a finom érleltség is megjelenik. Élénk zamatú karakteres rizlingbor, melynek ízében kiválóan felfedezhető az olaszrizling fajtajellegét képző keserű mandula.
Fehér birtokborunk, amelynek minden évjáratban az a feladata, hogy annak első lenyomata, benyomása legyen. Tartályosan erjedt saját élesztőjével. 4 hónapos érlelés után került palackba. Fehér szőlőfajtáink házasítása. Első lépésként a birtok fehérboraival ismerkedni vágyóknak.
Larios 12 egy kiváló minőségű spanyol prémium Gin, amely lágy és igazán friss aromával lepi meg a fogyasztóit. Elnevezését a 12 fajta különös gonddal válogatott fűszer növény miatt kapta, melynek köszönheti ezt a kifinomult, de mégis komplex ízvilágot. Larios 12-ben a klasszikus Gin fűszerek, mint például boróka, koriander, angelika gyökér és a szerecsendió mellet több citrusféle is megtalálható. Az alapvető négyszeres lepárlást követően, ötödikre adják hozzá a narancsot, és ez a kis mediterrán csavar okozza a citrusos frissességet. -Borókabogyó-Angelika gyökér-Koriander-Szerecsendió-Narancs-Mandarin-Tangerine-Citrom-Lime-Grapefruit-Clementine-Narancsvirág
Illatában fehér virágok, citrusok kavalkádja robban, háttérben körte és őszibarack aromái is megjelennek. Ízében friss, vibráló, könnyed és játékos, tele lendülettel, gyümölcsösséggel.
A citrusok mellett izgalmas savak színesítik a kortyot. Frissítő nyári bor, hosszú lecsengéssel.
Legfontosabb jellemzői a kivételes tisztaság, egyensúly, gyümölcsösség üdeség és lendület. Gyönyörű, tartalmas, már aszúnak is beillő bor, melyet desszertek mellé ajánlunk. Illatában és ízében, narancs, füge, sárgadinnye, datolya keverednek. Tüzes, harmonikus ízvilágú természetes édesbor, amelynek zamatgazdagságát a tölgyfahordós érlelés teszi teljessé. Koncentrációja átlagon felüli, potenciálja évtizedeket ígér.
A kedvező késő őszi időjárás hatására túlérett, részben aszúsodott szőlőfürtök feldolgozásával készül a borvidék jellegzetes bortípusa, a szamorodni. Illatában a szamorodni jegyeken kívül fellelhető törökmézes, gyümölcsös illatok játékossá, míg krémes íze könnyen fogyaszthatóvá teszi. Lecsengésében szegfűszeg és fahéj jegyek mutatkoznak.
Borkülönlegesség, mely stílusában a száraz sherry-t idézi. Kitűnő aperitif bor.
A Dereszla Pincészet a Tokaji Borvidék szívében Bodrogkeresztúron található. Az aszúsodott szőlőszemeket gondos válogatás mellett szemenként, kézzel szüreteljük. Az aszúszemek alapborban történő áztatásával, préselésével, készül e nemes és jól ismert tokaji desszertbor. Történelmi pincénkben a 2 éves fahordós, majd ezt követő 1 éves palackos érlelés segíti aszú boraink egyedi karakterének kialakulását.
A puttonyszám (3, 4, 5 vagy 6) egyben a bor édességét is sejteti.
Kiváló minőségű gin, elegáns külsővel, ami az angol típusú dry ginek íz és illatvilágát idézi. Önmagában vagy tonikkal is ízletes, emellett kiváló koktélalapanyag.
Visszafogottan komlózott keserűsége teret enged a belga kandiscukor karamellás édességének és a malátás ízjegyeknek. Az élesztőnek köszönhetően jellegzetes banános, mazsolás illatok társulnak a krémes habhoz, melyek egy enyhén alkoholos, kerek kortyérzetet eredményeznek. Fogyasztása 12-16 °C-on javasolt!
A szüret hírnöke az Irsai Olivér. Bora az ideális szüreti időpont megválasztásával és reduktív feldolgozási technológiájával a tőkéről frissen szedett, érett szőlő jellegzetes muskotályos világát idézi fel. Intenzív illatával, harmonikus savaival párosuló üde zamata egy korty üdítő napfényt csempész vissza a hétköznapjainkba.
Nyári virágok és a frissen szedett szőlő illata árad ebben a muskotályos fajták házasításával készülő borban. A hűvös elegancia és könnyed játékosság harmonikus egymásra találása mindkét nem számára vonzóvá teszi.
Pincészetünk alapítója Teleki Zsigmond az európai és hazai szőlőskertek megmentője, akinek innovatív gondolkodása és
vidám személyisége ad inspirációt a Teleki borok megalkotásakor.
Az olaszliszkai Rány dűlőből született ez a bor. Szépen ápolt, régi ültetvény 50-60 éves tőkéiről származik a termés. Egyenletesen beérett fürtöket szeptember közepén szüreteltük. Illatában körte és fehérhúsú gyümölcsök jelennek meg. Savai frissek, élénk, lendületes bor. Sav összetétele eltér a többi Tokaj Nobilis bortól a különböző dűlő miatt.
2014-ben szüretelt kiváló minőségű aszúszemekből és erjedésben lévő borból készült ez az egyedi ízvilágú, szép cukor-sav
egyensúllyal rendelkező nemes, édes bor, amely méltán viseli „a királyok bora, a borok királya" címet.
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű édes tokaji borkülönlegesség
A szamorodni bor az ép és az aszúsodott szőlőszemek együttes feldolgozásával készült tokaji specialitás. Karakterét
tölgyfahordós érlelés során nyeri el.
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű édes tokaji borkülönlegesség.
Kedves Vásárlónk!
A Chardonnay (ejtsd: „sárdoné”) a világ legismertebb és legelismertebb fehérbora, a nagy borpiacok többségében vezeti az értékesítési statisztikákat, és különleges összetett illatával és ízeivel uralja a borversenyeket. Egyedül hazánkban nem sikerült azt az ismertséget és elismertséget elérnie, ami méltó a fajta kiváló adottságaihoz. Mivel a hagyományok ez esetben nem kötötték meg a kezünket, úgynevezett „zöld borként” készítettük el Balatoni Chardonnaynkat, amiben a fajta elsődleges karaktere kapja a hangsúlyt, a terület és az érlelés háttérbe szorul. Színe világos zöldessárga, illatában és ízében a citrusok körtés, birsalmás érzetekkel párosulnak, a fajtára jellemző élénk savakat az erjedésből visszamaradt széndioxid még jobban kiemeli. Fogyasztását salátákhoz, levesekhez, fehér húsokhoz és főleg halételekhez 14°C-os hőmérsékleten ajánlom.
Kedves egészségére!
Varga Péter
Egy régi borász bölcsesség szerint új borászt úgy kell kipróbálni, hogy leküldöd a pincédbe, és ha jobb bort tud felhozni, mint amiket ott tárolsz, akkor érdemes felvenni. A tapasztalat tehát azt mutatja, hogy a borkészítés legkreatívabb része, ahol a borász a személyiségéből a legtöbbet tud megmutatni, ha házasított borokat, francia szóval küvéket (cuvée) kell készíteni,amikor a különböző fajták használatának korlátot csak a képzelet és a rendelkezésre álló borok szabnak. A mi Csillagunk négy fajtából, csökkenő mennyiségben Olaszrizlingből, Muscat Ottonelből, Chardonnayból és Hárslevelűből áll. A borok érett szőlőből, de kíméletes feldolgozással, oxigéntől védett környezetben készültek, így hozzák a korunk divatjának megfelelőillatos, aromás jegyeket és a klasszikusan szükséges testet is. A négy bor új minőséget alkot, a fajtajegyek közül egyedül az Olaszrizling keserű mandula utóíze ismerhető fel. Illata nyári virágokra emlékeztet, ízében déligyümölcsök köszönnek vissza. A bort tartalmas levesekhez, fűszeres fehér húsokhoz, hosszú éjszakai beszélgetésekhez 16°C-ra hűtve ajánlom.
Kedves egészségére!
Varga Péter
Kedves Vásárlónk!
Az Irsai az illatos borok királya Magyarországon és talán az egész világon. Illatintenzitásban verhetetlen, és primőrborként elkészítve illatminőségben, eleganciában is kiváló. Összességében olyan különleges, összetéveszthetetlen élményt nyújt, ami különösen fontos napjaink egyre bővülő borválasztékában. Talán ez okozza, hogy rövid időn belül belföldön és külföldön egyaránt az egyik legismertebb magyar borfajtává vált. Az Irsainál válik be legjobban a népi bölcsesség, hogy az a jó borász, aki jobb bort tud felhozni a pincédből, mint amilyenek a hordóidban voltak. Harsány, domináns tulajdonságai miatt gyakran jobb bort ad más fajtákkal házasítva mint önmagában, különösen, ha Olivér boldog arája egy Királyleányka, aki gyümölcsösillatával, szép savaival jól egészíti ki ura erőteljes megjelenését. A bor színe zöldessárga, illata muskotályos, virágos jellegű, és kitöltés után a szomszédos teremben is érezhető. Íze a szőlős gyümölcsös jelleg mellett egyedi fajtakarakterű, vidám, üde hangulatát az erjedésből megmaradt szénsav teszi teljessé. Fogyasztását 14°C-on elsősorban salátákhoz, fűszereslevesekhez és szárnyas húsokhoz ajánlom. Kedves egészségére!
Varga Péter
Kedves Vásárlónk!
Magyarországon a telepített fehér szőlőfajták közül messze legnagyobb aránya az olaszrizlingnek van, amit különös neve ellenére hagyományos magyar fajtának tekinthetünk. Ez a magas telepítési arány kifejezi a magyar vincellérek több generációjának értékítéletét, és egyben azt is jelenti, hogy a mai magyar borszerető, borivó népesség ezen a boron nőtt fel. A rizling számunkra maga a bor, az etalon, minden jelző és jellemzés nélkül. Régi szerelmünk, akihez mérni tudjuk az új kalandok ízét, illatát, de aztán boldogan térünk vissza hozzá. Színe sárgászöld, elegáns illata rezedára emlékeztet, erőteljesízei, szép savai hosszan megmaradnak érzékünkben és emlékezetünkben. Fogyasztását minden ételhez, magányoselmélkedéshez vagy baráti beszélgetéshez 14 °C-ra hűtve ajánlom Önnek.
Kedves egészségére!
A hársméz színe az akácénál sötétebb, a világossárgától a borostyán sárgáig változhat. Karakteres íze miatt főként inkább férfiaknak ajánljuk, amely nagyon kellemes kísérője lehet vadételek mellé, illetve közepesen édes desszertekhez is.
XIXO ZERO Citrusos ízű zöld tea 1% gyümölcslé tartalommal - Citrusos ízű zöld tea kivonatot tartalmazó szénsavmentes üdítőital édesítőszerekkel. Cukor-, és energiamentes termék. Pasztőrözött.
XIXO ZERO Mangó- és citrom ízű zöld tea 1% gyümölcslé tartalommal – Mangó- és citrom ízű, zöld tea kivonatot tartalmazó szénsavmentes üdítőital édesítőszerekkel. Cukor-, és energiamentes termék. Pasztőrözött.
XIXO ZERO Citrusos ízű zöld tea 1% gyümölcslé tartalommal - Citrusos ízű zöld tea kivonatot tartalmazó szénsavmentes üdítőital édesítőszerekkel. Cukor-, és energiamentes termék. Pasztőrözött.
XIXO ZERO Mangó- és citrom ízű zöld tea 1% gyümölcslé tartalommal – Mangó- és citrom ízű, zöld tea kivonatot tartalmazó szénsavmentes üdítőital édesítőszerekkel. Cukor-, és energiamentes termék. Pasztőrözött.
Üzemünk saját fűszerkertjében termelt borsmentából készített szörp. Hígítási arány: 1:7.
Nyári nagy melegben kiváló hűsítő, koktélok alapjaként is használható.
Pasztőrözéssel tartósított, ezért felbontás után hűtőben tartandó és 3 napon belül fogyasztandó
Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!
Szolgáltatásaink minőségének folyamatos magas szintű biztosításához a weboldalon sütiket használunk, a böngészéssel hozzájárulsz a sütik használatához.