Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Csokis, mogyoróhabos pite - recept

    Csokis, mogyoróhabos pite - recept

    Ez a két, csokis rétegből álló, habkönnyű pite garantáltan elkápráztatja a család minden tagját az ünnepek alatt. A süti alaptésztáját egy étcsokoládéban és földimogyoróban gazdag habbal vonjuk be, aminek köszönhetően egy mennyeien csokis, habos, roppanós, mogyorós pitét kaphatunk.

    Hozzávalók:

     

    Elkészítés:

    A csokoládét alacsony hőfokon vagy vízgőz fölött teljesen felolvasztjuk, és összekeverjük az aprítógéppel ledarált földimogyoróval.


    A tojásokat szétválasztjuk. A  sárgáját a puha vagy enyhén megolvasztott vajjal, porcukorral és vaníliás cukorral habosra turmixoljuk robotgéppel, majd hozzáadjuk a sütőpor, liszt, kakaópor, só keverékét, és jól összedolgozzuk. Egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe kenjük a viszonylag sűrű tészta alapot.


    A tojások fehérjét robotgéppel félig felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot, és addig folytatjuk a habosítást, amíg szép, fényes, csúcsos (csúcs forma marad a habtól a habverőn) hab nem keletkezik (ez általában tovább tart, mintha cukor nélkül vernénk fel habnak a tojásfehérjét). Óvatosan (hogy a hab ne törjön össze) összedolgozzuk egy spatula segítségével a csokis mogyoróval, majd ráöntjük a kakaós alaptésztára. Pár szem durvára aprított, vagy egész mogyoró szemekkel is megszórhatjuk a tetejét.


    160 fokra előmelegített sütőben sütjük, légkeverés mellett, kb. 30 percig, tűpróbáig. 

     

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!