szilveszterre
A tortillába tekert virsli, sajttal borítva és lilahagymával bolondítva egy pazar verziója a klasszikus hot dognak, ráadásul a grillserpenyős pirítást követően egészen mutatós lesz, így nagyon gusztusosan lehet tálalni. Kiváló szilveszteri parti fogás, előétel vagy vendégváró kerekedik belőle.
Hozzávalók 4 főre:
- 2 fej lilahagyma,
- 1 ek. barna nádcukor,
- pár ek. olívaolaj,
- 350 g virsli (10 db),
- 5 db tortilla lap,
- kevés ketchup,
- 2 cs. szeletelt trappista vagy edami sajt.
Elkészítés:
2 fej lilahagymát félkarikákra vágunk, majd kevés olívaolajon pirítjuk, karamellizáljuk barna cukorral (teljesen puhára dinszteljük).
A virslit a biztonság kedvéért előfőzzük: vízbe tesszük, és forrás után elzárjuk a főzőlapot, kiemeljük a virsliket.
Már kezdhetjük is a virslis tortilla dog tekercsek összeállítását: a tortilla lapokat megkenjük vékonyan ketchuppal, ráteszünk két szelet sajtot, 2 db virslit, halmozunk rá karamellizált lilahagymát, majd szorosan feltekerjük.
Úgy sütjük egy grillserpenyőben, hogy kezdetben alul legyen a hajtott rész, majd minden oldalát körbesütjük. Több falatra vágjuk, és egy fa fogpiszkálóra tűzve tálaljuk egy kis plusz ketchuppal, és a megmaradt lilahagymával.
Extra tipp: a maradék tortilla lapokat vágjuk háromszög alakúra, süssük meg mindkét oldalukat a serpenyőben, sózzuk vagy fűszerezzük ízlés szerint, és fogyasszuk tortilla chipsként.