Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Tényleg lehet egészséges a nassolás?

    Tényleg lehet egészséges a nassolás?

    A nassolással alapvetően két probléma van. Az egyik, hogy rendszertelenné, illetve extrém esetben akár folyamatossá teszi a táplálkozást. A másik pedig, hogy a legtöbb esetben ezekkel a snackekkel kevés vitamint és ásványi anyagot, viszont annál több kalóriát és szénhidrátot viszünk be a szervezetünkbe. De mégis hogyan lehet egészséges a nassolás? A cikkünkben bemutatjuk!

    Egészséges nassolnivalók a fogyásért

    A főétkezések közötti nassolás a szerves része lehet az egészséges táplálkozásnak, hiszen abban segíthet, hogy tovább maradjunk jóllakottak, így megállíthatjuk a túlevést. Tudományos kutatások azt mutatják, hogy az olyan snack-ek fogyasztása, melyek magas fehérje- és rosttartalommal rendelkeznek, támogathatják az éhségérzet csökkentését és fokozhatják a zsírégetés mértékét. Ám, hogy ha az evést addig halasztjuk, amíg éhen nem halunk, könnyen túlzásokba eshetünk a következő étkezés során!

    A két legnagyobb ellenség a nassolásnál a cukor és a zsír, ennek a kettőnek a kiváltásával már sokat tehetünk egészségünk érdekében. Ha nincs időnk otthon elkészíteni a ropogtatnivalót, akkor a boltok polcain keressük a zöldségchipseket, azonban ezekből is kerüljük az olajban sütötteket! Jó választás a sótlan olajos magvak fogyasztása is, természetesen mértékkel.

    Az örök klasszikus nasik

    A legtutibb választás mindig a zöldség, gyümölcs. Nem is kell feltétlenül magába ennünk ezeket. A zöldségekhez készíthetünk mártogatósnak humuszt, vagy bonthatunk natúr joghurtot. Csinálhatunk azonban zöldség chipset is otthon, almából, répából. Arra figyeljünk csak, hogy ne olajba süssük ki őket, hanem sütőben!

    A gyümölcsöket pedig rakhatjuk szintén joghurtba, vagy fogyaszthatjuk zabkása, zabpehely mellé. De magukban is fogyaszthatjuk őket. A nyers gyümölcsben található cukor a szervezet számára sokkal egészségesebb, mint a feldolgozott, finomított változat.

    Egészséges snackek otthon elkészítve

    A sárga- vagy csicseriborsóból készült humusz kifejezetten egészséges étel. A csicseriborsó sütőben, fűszerekkel megpirítva pedig isteni és egészséges ropogós.

    Talán elsőre nem gondolnád, de a sajtchips sem ördögtől való, mivel zsiradékban ugyan gazdag, de szénhidrátban szegény. Ennek elkészítéséhez csupán reszeljünk sajtot, keverjük össze tetszőleges zöldfűszerekkel, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben, kis lepénykéket formázva belőlük süssük meg és hagyjuk kihűlni.

    Az édességet sem kell teljes mértékben elhagyni, a csokoládé is a mindennapok része maradhat. Arra figyeljünk, hogy a tejcsokoládé helyett fogyasszunk étcsokoládét. Ebbe kevesebb a cukor, azonban például joghurtba reszelve kifejezetten ízletes ez is.

    A nassolásról tehát nem kell teljesen lemondani, azonban érdemes kerülni a szénhidrátban, zsírban, cukorban gazdag snackeket. De ne feledd, a fogyás érdekében elengedhetetlen, hogy az étkezés mellett a fizikai aktivitásodra is figyelmet fordíts!

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!